Home

Виталик Бутерин: Трябва да се ограничат институционалните инвеститори

13.11.2022 16:18 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин: Трябва да се ограничат институционалните инвеститори

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин изрази скептицизъм по отношение на привличането на институционални инвестиции в разрастващата се екосистема на виртуалните валути, докато дебатът за тяхното участие се разгаря.

Бутерин отбеляза чрез Twitter, че индустрията “не трябва да преследва ентусиазирано големия институционален капитал с пълна скорост” поради привидната липса на зрялост, която тормози сектора.

По принцип, особено в този момент, регулацията, която оставя крипто пространството свободно да действа вътрешно, но затруднява достигането на крипто проектите до мейнстрийма, е много по-малко лоша от регулацията, която се намесва в начина, по който крипто работи вътрешно“, каза Бутерин.

С призива за подобряване на регулирането Бутерин иска политиците да подобрят рамките за децентрализирано финансиране. Той предлага да се въведат ограничения на ливъриджа, прозрачност на одитите и “използване, базирано на тестове, основани на знания, вместо от плутократични правила за минимална нетна стойност”.

Той добавя, че при липсата на подходящи регулаторни рамки е “щастлив”, че някои борсово търгувани фондове (ETF) се забавят. Откакто Комисията по ценни книжа и борси (SEC) одобри първия Биткойн ETF през октомври 2021 г., заявленията за спот ETF бяха отхвърлени с мотива, че не предлагат подходяща защита за инвеститорите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Очаква ни сериозен срив ако цената пробие под това ниво


Коментарите на Бутерин предизвикаха одобрението на няколко ключови играчи в екосистемата, като основателя на FTX Сам Банкман-Фрийд, който отбеляза, че “за създателите на политики/регулаторите би било доста интересно” да чуят мнението на създателя на Етериум. Основателят на Binance Чанпен Джао и Шон Адамс от Bankless също одобриха мнението на Бутерин.

Институционалните инвеститори чукат на вратата

В проучване, проведено от Institutional Investor Digital Assets Study, се отбелязва, че от 1,000 институционални инвеститори 16% са посочили, че неясните регулации са пречка, която ги спира да навлязат в криптовалутите. Въпреки това 81% от анкетираните заявяват, че дигиталните активи ще играят значителна роля в инвестиционните портфейли в бъдеще, а 43% очакват Биткойн ETF.

Притокът на институционален капитал е предшественик на няколко бичи пазара, които индустрията преживява през годините, и служи като критичен индикатор за някои инвеститори. Одобрението на фючърсни ETF от страна на SEC отвори прозореца за институционалните инвеститори, но даването на зелена светлина на спот ETF има потенциала да доведе до наплив на нови хора в екосистемата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа в размер на $40 милиарда, според Financial Times.

21.06.2024 19:00 1мин. четене

Coinbase иска да се превърне в основното финансово приложение за клиентите си

Водещата американска крипто борса Coinbase има за цел да се превърне в основно финансово приложение за своите клиенти.

18.06.2024 16:30 2мин. четене

Правителството на Грузия си партнира с Ripple за дигитализиране на икономиката

Грузия направи значителни крачки в модернизирането на своя финансов сектор чрез иновативно партньорство с Ripple.

10.06.2024 22:00 1мин. четене

Telegram стартира собствена платежна система

Telegram въведе нова функция, наречена Telegram Stars, за да подобри методите за плащане, особено за разработчиците на приложения в платформата.

07.06.2024 15:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.