Home

Биткойн (BTC): Очертава се значителна волатилност, твърди Н. Грийн

18.10.2022 14:20 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Очертава се значителна волатилност, твърди Н. Грийн

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантския гигант deVere Group казва, че волатилността на криптопазарите е на път да предостави възможности на тези, които дългосрочно са бичи настроени към този клас активи.

В неотдавнашна публикация в блога си главният изпълнителен директор на deVere Найджъл Грийн сподели, че непрекъснатото повишаване на лихвените проценти от страна на централните банки ще продължи, като може да се очаква по-нататъшно понижение на рисковите активи.

Грийн твърди, че негативните ефекти със сигурност ще се разпространят и до криптопазарите под формата на низходяща волатилност. Той прогнозира, че такъв сценарий ще се разиграе преди края на 2022 г.

Като се има предвид настоящата корелация на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) с фондовите пазари, очакваме допълнителна, може би засилена, волатилност на криптопазара преди края на 2022 г. За сериозните инвеститори обаче това няма непременно да се разглежда като нещо лошо.

Основните инвеститори, включително институционалните, ще се отнесат към нея по същия начин, както към турбулентността на всеки друг пазар.

Някои от най-добрите инвеститори в света постоянно използват пазарната волатилност като голяма възможност за покупки на традиционните финансови пазари – и пазарът на криптовалути сега не е по-различен.

Когато се използва ефективно и ефикасно, волатилността може да бъде изключително мощна инвестиционна стратегия.

DeVere подчерта как през последните пет години Биткойн исторически е реализирал много по-високи печалби от водещи технологични акции като Amazon и Apple.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто ще е ключово за паричните транзакции – ветеран от Уол Стрийт


Според Грийн умелите дългосрочни инвеститори може да успеят да се възползват от засилените продажби, ако настъпи още едно събитие на капитулация.

Биткойн остава най-добре представящият се актив в света, твърди директорът на DeVere. Той сподели, че за последните няколко години BTC се нарежда сред най-добрите активи както на традиционните, така и на криптовалутните пазари.

Опитните, дългосрочни криптоинвеститори ще се стремят да се възползват от паническите продажби, като закупят своите дигитални валути “на ниска цена”, за да подобрят инвестиционните си портфейли.

Сериозните инвеститори няма да се изплашат от по-високата волатилност. Това не е първото им родео.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Какво може да очакваме от Биткойн през юли?

Юни е исторически труден месец за Биткойн (BTC) и тази година не е изключение. През посл Биткойн отбеляза близо 5% спад през последните 24 часа, продължавайки обичайния си модел на лошо представяне през този месец.

24.06.2024 23:00 1мин. четене

3 причини за спада на цената на Биткойн

През последните 7 дни Биткойн загуби почти 7.5% от стойността си, спадайки до около $61,000 към момента на писане на статията. 

24.06.2024 21:00 2мин. четене

Цената на Биткойн падна под $60,000

Силните мечи настрония завладяха пазара на криптовалути като през целия ден, както Биткойн, така и алткойните се търгуваха на червено.

24.06.2024 20:32 1мин. четене

Сериозен отлив на капитал от инвестиционните Биткойн и Етериум продукти

Миналата седмица инвестиционните продукти с дигитални активи претърпяха значителен отлив, като инвеститорите изтеглиха над $584 милиона от пазара, според последния доклад на CoinShares. 

24.06.2024 20:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.