Home

2020 може да донесе нови върхове за криптовалутите

26.12.2019 17:59 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2020 може да донесе нови върхове за криптовалутите

Общата пазарна капитализация на криптовалутите понастоящем е с 50% по-висока в сравнение с преди година.

Повечето от алткойните всъщност се търгуват под нивото, на което бяха в началото на 2019 г. и годината е доста скучна за много от тях.

Въпреки това има няколко фактора, които могат да доведат до възраждане и нови върхове през 2020 г. Икономическите опасения нарастват и централните банки предприемат по-екстремни мерки, за да избегнат рецесия.

Отрицателните лихви и количественото облекчаване оказват огромен натиск върху финансовите пазари и фиатът е застрашен от обезценяване. 

Няколко страни вече са претърпели масивна хиперинфлация и хората са се обърнали към криптовалутите като сигурно убежище.

При изкривяване на стойността на активите, инвеститорите могат да се обърнат към рискови такива като Биткойн

Освен това, акциите и недвижимите имоти са на върхови стойности, докато глобалният дълг нараства бързо. Милениалите нямат особено доверие на банките, така че те също могат да се обърнат към криптовалутите.

Изборите в САЩ също биха могли да играят роля, тъй като президентът Тръмп ще направи всичко, за да опази борсите, което ще се отрази отрицателно на световните търговски споразумения.

Халвингът на Биткойн не може да бъде пренебрегнат и след събитието вероятно ще има рали. Намаляването на инфлацията и удвояването на STF съотношението са бичи признаци за флагманската криптовалута, въпреки че може да има отрицателно въздействие върху рентабилността на минното дело.

Етериум също ще премине през началните етапи на основен мрежово и консенсусно подобрение до доказателство за залог, което ще доведе до нови възможности за инвестиции. 

Други токени, които имат опции за стейкинг, се представиха добре тази година, така че ETH може да задвижи пазарния импулс, когато Se ren ity най-накрая започнестане реалност.

В момента има много песимизъм в крипто индустрията, като търсенето и интересът като цяло намаляват, тъй като повечето криптовалути все още са с 90% под своите върхове и нямат ликвидност. 

Институционалният интерес нараства непрекъснато и докато продукти като фючърси не осигуряват тласък на цените, те увеличават информираността и възприемането сред хората с дълбоки джобове.

2019 г. не е най-голямата година за криптовалутите, като повечето от тях дъмпват всички спечелени печалби. Само Биткойн и шепа други успяха да оцелеят, но перспективите за 2020 г. изглеждат много по-добри навсякъде.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Самсън Моу се срещна с японски заместник-министър, за да обсъдят Биткойн

Известният Биткойн максималист и главен изпълнителен директор на JAN3 Самсън Моу се срещна с Джуничи Канда, заместник-министър председател.

20.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Спадът в броя на краткосрочните притежатели може да повлияе на цената

CryptoQuant, известна компания за пазарни проучвания, наблюдава забележителен спад в предлагането на краткосрочни притежатели (STH) на BTC, което може да попречи на потенциалния ръст на цената на криптовалутата.

20.09.2024 21:05 1мин. четене Alexander Zdravkov

Фондация Етериум не спира с продажбите на ETH

Според анализаторите на Spot On Chain фондация Етериум постоянно разпродава големи количества Етериум.

20.09.2024 20:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Как намаляването на лихвите ще послужи като бичи сигнал за крипто пазара?

Известен крипто анализатор преразгледа гледната си точка за някои дигитални активи след неотдавнашното намаляване на лихвения процент от страна на Федералния резерв.

20.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.