Home

Възгледите за крипто в Индия станаха по-оптимистични

21.07.2018 17:52 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Възгледите за крипто в Индия станаха по-оптимистични

Крипто компании са били изслушани в Индия днес, тъй като те казаха пред Върховния съд, че забраната на банките да взаимодействат с крипто е незаконна.

Глобалната общност е поставила широк натиск върху съдилищата да спрат забраната, тъй като крипто обмените заплашваха да преместят бизнеса си другаде.

На 5-i юли регулираните индийски банки спряха да взаимодействат с крипто компаниите, което доведе до намаляване на възможността потребителите да изтеглят или депозират средства. Докато някои потребители използват “peer-to-peer” услуги, за да продължат да използват крипто компании, това доведе до намаляване на индийски потребители.

Петицията пред съдилищата е подадена от Kali Digital Eco-Systems, която трябваше да стартира своя собствен криптообмен, CoinRecoil, през август. Те твърдят, че забраната е противоконституционна на две основания. Това са член 19, параграф 1(g) от индийската конституция, който позволява на гражданите да се ползват с правото да упражняват всякаква професия, търговия или бизнес; и член 14, който забранява дискриминацията и дава право на еднаква защита по закона за всички.

Големия крипто обмен Zebpay също оспори забраната за търговия с цифрови активи в съдилищата, оспорвайки циркуляра, издаден от RB, тъй като те “смятат, че това е контрапродуктивно и против интереса на гражданите.” Делата бяха обединени в едно изслушване, за да спестят време след като са подадени множество петиции на съдилищата, включително Върховния съд на Калкута и Върховния съд на Делхи.

Изпълнителният директор на Zebpay, Ajeet Khurana, коментира: “Ние направихме най-добрата стъпка напред за заседанието на ДС днес. Убеден съм, че почтеният съд ще вземе правилното решение в национален интерес. #Bitcoin “

Главният правен съветник на правителството, К К Венгупал, присъства днес в изслушването. Съдът поиска от главния прокурор на Индия (АГИ) да присъства, тъй като смята, че случаят е достатъчно важен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Дубай затяга правилата за крипто маркетинг, за да подобри защитата на инвеститорите

Дубайският регулаторен орган за виртуални активи (VARA) възнамерява да наложи по-строги насоки за компаниите, които насърчават крипто инвестициите в в региона.

27.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

42 aмерикански конгресменa настояват SEC да разреши банковото крипто попечителство

В неотдавнашно писмо до председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер 42-ма американски конгресмени призоваха Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) да разреши на банките да предлагат услуги за попечителство на криптовалути.

25.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

eToro разширява услугите си за крипто търговия в Германия

eToro, водеща социална платформа за търговия, разшири крипто услугите си в Германия, като въведе спот търговия чрез ново партньорство с DLT Finance.

25.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Турция промени намеренията си за въвеждане на нови данъци върху крипто инвестициите

Турция реши да промени решението си за въвеждане на нови данъци върху печалбите от търговия с акции и инвестиции в сектора на криптовалутите.

25.09.2024 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.