Home

Решението на Индия за крипто ще бъде отложено за септември

20.07.2018 23:11 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Решението на Индия за крипто ще бъде отложено за септември

Изслушването на Върховния съд на Индия относно забраната на централната банка за крипто сделки, първоначално насрочено за 20-и юли, бе преместено за септември, според tweet.

Банковата забрана на резервната банка на Индия (RBI) бе въведена в началото на април тази година и забранява на местните банки да предоставят услуги на всяко лице или бизнес, които се занимават с криптовалути.

Върховният съд е изслушал “ограничените аргументи” от името на Индия и Мобилната асоциация на Индия (IAMAI) и RBI, но поради “малкото други”, които не подават отговори на петиции, изслушването ще бъде на 11-и септември 2018 г.

В средата на май Върховният съд е потвърдил забрана на крипто до изслушването през юли, като в началото на юли също така реши да не предоставя временни облекчителни мерки на засегнатите от забраната.

Крайният срок за въвеждане на забраната за справяне със свързаните с крипто сметки изтече на 5-и юли. Оттогава индийските граждани не са могли да купуват и продават крипто на борси, а крипто-обмените и компаниите не могат да получават заеми от банки в Индия.

Също през юли, анонимен източник в правителството съобщи, че индийските регулатори биха могли да третират криптовалутите като стока, вместо да въвеждат забранена.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Дубай затяга правилата за крипто маркетинг, за да подобри защитата на инвеститорите

Дубайският регулаторен орган за виртуални активи (VARA) възнамерява да наложи по-строги насоки за компаниите, които насърчават крипто инвестициите в в региона.

27.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

42 aмерикански конгресменa настояват SEC да разреши банковото крипто попечителство

В неотдавнашно писмо до председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер 42-ма американски конгресмени призоваха Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) да разреши на банките да предлагат услуги за попечителство на криптовалути.

25.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

eToro разширява услугите си за крипто търговия в Германия

eToro, водеща социална платформа за търговия, разшири крипто услугите си в Германия, като въведе спот търговия чрез ново партньорство с DLT Finance.

25.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Турция промени намеренията си за въвеждане на нови данъци върху крипто инвестициите

Турция реши да промени решението си за въвеждане на нови данъци върху печалбите от търговия с акции и инвестиции в сектора на криптовалутите.

25.09.2024 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.