Home

Coinbase оттеглиха обявяването на одобрение от регулаторните органи

18.07.2018 17:50 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase оттеглиха обявяването на одобрение от регулаторните органи

Крипто обмена и портфейл Coinbase оттегли предходното си изявление, че е получил одобрение от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) на САЩ за търговия с ценни книжа, съобщава Bloomberg на 18-и юли.

Миналата седмица Coinbase съобщи, че вече може да работи като брокерски дилър, предлагайки цифрови токени, считани за ценни книжа. Това стана след придобиването на Keystone Capital Corp., Venovate Marketplace Inc. и Digital Wealth LLC.

Както се съобщава по това време, придобиването се осъществява с благословията на два регулатора: SEC и регулаторния орган за финансовата индустрия (FINRA).

Оттогава Coinbase оттеглиха изявлението си, твърдейки че всъщност не е получила подобна регулаторна подкрепа.

В изпратените на Bloomberg коментари, говорителката на Coinbase Рейчъл Хоровиц написа, че “не е правилно да се каже, че SEC и FINRA одобриха закупуването на Keystone от Coinbase, защото SEC не участва в процеса на одобрение”.

Докато FINRA “отказа да коментира” по въпроса, SEC потвърди, че не е дала изрично одобрение за сделката. Хоровиц пише, че комуникацията на Coinbase със SEC е била “неформална”.


Одобрението на SEC не се изисква за промяна на приложението за контрол. Coinbase обсъди аспекти на предлаганите от нея операции, включително придобиването на Keystone Entity, на неформална основа с няколко членове на персонала на SEC.

Няколко други компании, свързани с крипто, също така са започнали процес на търсене на подобни лицензи с регулаторните органи на САЩ.

В началото на юни се появиха слухове, че “Robinhood” е в разговори, за да получи банков лиценз в САЩ. Приложението Circle също се преследва както банков лиценз, така и с регистрацията като място за търговия и брокерска дейност със SEC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Дубай затяга правилата за крипто маркетинг, за да подобри защитата на инвеститорите

Дубайският регулаторен орган за виртуални активи (VARA) възнамерява да наложи по-строги насоки за компаниите, които насърчават крипто инвестициите в в региона.

27.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

42 aмерикански конгресменa настояват SEC да разреши банковото крипто попечителство

В неотдавнашно писмо до председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер 42-ма американски конгресмени призоваха Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) да разреши на банките да предлагат услуги за попечителство на криптовалути.

25.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

eToro разширява услугите си за крипто търговия в Германия

eToro, водеща социална платформа за търговия, разшири крипто услугите си в Германия, като въведе спот търговия чрез ново партньорство с DLT Finance.

25.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Турция промени намеренията си за въвеждане на нови данъци върху крипто инвестициите

Турция реши да промени решението си за въвеждане на нови данъци върху печалбите от търговия с акции и инвестиции в сектора на криптовалутите.

25.09.2024 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.