Home

Забрана за търговия с криптовалути в Зимбабве

13.05.2018 13:41 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Забрана за търговия с криптовалути в Зимбабве

Централната банка на Зимбабве наскоро забрани на финансови институции да се занимават с криптовалути, съобщават местната медия NewsDay на 12-и май.

Според доклада директорът и регистраторът на банковите институции на Reserve Bank of Zimbabwe (RBZ) Норман Матарука нареди на всички финансови институции да прекратят обслужването на борси за криптовалути в рамките на 60 дни и да започнат да ликвидират съществуващите свързани с крипто сметки.

На финансовите институции е наредено да “гарантират, че не използват, търгуват, държат и / или не извършват сделки с виртуални валути”, което се отнася както за бизнеси, така и за физическите лица.

Обяснявайки решението, Матарукa подчерта връзката между криптовалутите и традиционната фиатна финансова система, като заяви, че RBZ има “задължение да защити целостта на платежните системи”, което централната банка не е готова да осигури за криптото.

NewsDay съобщава, че губернаторът на RBZ, Джон Мангуджа предупреждава обществото в отделно изявление, че лицата, които търгуват с криптовалути в страната, правят това на свой риск:

“Всяко лице, което купува, продава или по друг начин извършва транзакции в криптовалути, било то онлайн или по друг начин, прави това на свой риск и няма да се обръща към резервната банка или към който и да е регулаторен орган в страната”.

През ноември 2017 г. е съобщено, че RBZ считат, че използването на криптовалути като Биткойн е просто незаконно плащане, докато финансовите органи не разработят регулаторна рамка за крипто.

В началото на април Reserve Bank of India (RBI) обяви подобна забрана, като забрани на всички субекти под нейна юрисдикция да се занимават с бизнеси или физически лица свързани с крипто.

Предложението на RBZ също така следва неотдавнашното предупреждение срещу криптовалутите от Central Bank of Kenya (CBK), която миналия месец поясни за рисковете, свързани с крипто търговия, като измами, хакерство и загуба на данни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Дубай затяга правилата за крипто маркетинг, за да подобри защитата на инвеститорите

Дубайският регулаторен орган за виртуални активи (VARA) възнамерява да наложи по-строги насоки за компаниите, които насърчават крипто инвестициите в в региона.

27.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

42 aмерикански конгресменa настояват SEC да разреши банковото крипто попечителство

В неотдавнашно писмо до председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер 42-ма американски конгресмени призоваха Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) да разреши на банките да предлагат услуги за попечителство на криптовалути.

25.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

eToro разширява услугите си за крипто търговия в Германия

eToro, водеща социална платформа за търговия, разшири крипто услугите си в Германия, като въведе спот търговия чрез ново партньорство с DLT Finance.

25.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Турция промени намеренията си за въвеждане на нови данъци върху крипто инвестициите

Турция реши да промени решението си за въвеждане на нови данъци върху печалбите от търговия с акции и инвестиции в сектора на криптовалутите.

25.09.2024 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.