Home

Иран обмисля забрана на приложението Telegram

04.04.2018 13:19 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Иран обмисля забрана на приложението Telegram

Високопоставени фигури в иранското правителство съобщават, че са обсъдили евентуален ход, с който да забранят приложението за съобщения „Telegram“, отчасти поради опасенията, че новата им монета наречена „gram token” може да подкопае националната валута.

Високопоставени фигури в иранското правителство съобщават, че са обсъдили евентуален ход, с който да забранят приложението за съобщения „Telegram“, отчасти поради опасенията, че новата им монета наречена „gram token”  може да подкопае националната валута. Telegram се използва широко в Иран и вече е нарочен от някои правителствени членове за претендираната ѝ роля в организирането на протести в страната през декември 2017 г.

След  предстоящо предлагане на ICO, в което Telegram вече е събрал 1,7 млрд. долара, компанията планира да използва средствата за разработване на амбициозна блокчейн платформа, целяща да децентрализира аспектите на цифровата комуникация и която ще бъде захранвана от собствената си знак “грам”. Според американския новинарски сайт Al-Monitor, Хасан Фирозабади, секретар на Върховния съвет за киберпространство в страната, настоява Telegram да бъде блокиран в Ирани, да бъде обявено по националната телевизия, като заяви, че господството на фирмата в Иран е “враг на частния сектор” и добавяйки: “Telegram официално обяви, че ще бъде използвана като икономическа платформа, и  ще подкопае националната валута на Иран”.

На 31-ви Март, член на парламента Аледдин Броуйерди зяви, че това да се забрани приложението е решение, идващо „от високо ниво“, а Telegram ще бъде заменен с вътрешно приложение.

В отговор, умереният президентът на Иран, Хасан Рухани, заяви по време на среща на правителството: „Целта за създаване и усъвършенстване на софтуер и приложение за съобщения, не би трябвало да блокира достъпа до други приложения, но целта е  премахването на монополите“.

Рухани също беше цитиран от депутата Джалал Мирзай, „Никой не се противопоставя на решението за премахване на монопола на Telegram, но да се блокира приложението не е правилно решение за създаване на локално приложение за съобщения.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Дубай затяга правилата за крипто маркетинг, за да подобри защитата на инвеститорите

Дубайският регулаторен орган за виртуални активи (VARA) възнамерява да наложи по-строги насоки за компаниите, които насърчават крипто инвестициите в в региона.

27.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

42 aмерикански конгресменa настояват SEC да разреши банковото крипто попечителство

В неотдавнашно писмо до председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер 42-ма американски конгресмени призоваха Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) да разреши на банките да предлагат услуги за попечителство на криптовалути.

25.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

eToro разширява услугите си за крипто търговия в Германия

eToro, водеща социална платформа за търговия, разшири крипто услугите си в Германия, като въведе спот търговия чрез ново партньорство с DLT Finance.

25.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Турция промени намеренията си за въвеждане на нови данъци върху крипто инвестициите

Турция реши да промени решението си за въвеждане на нови данъци върху печалбите от търговия с акции и инвестиции в сектора на криптовалутите.

25.09.2024 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.