Home

Южна Корея обмисля данъчни регулации върху крипто доходите

03.04.2018 17:42 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Корея обмисля  данъчни регулации върху крипто доходите

Министерството на Финансите на Южна Корея ще публикува в края на юни рамка за данъчно облагане на криптовалутите, съобщиха на 25-ти март Fuji News Network (FNN).

Говорител на Министерството на Финансите заяви, че въпреки че нямат конкретен срок те “мислят за обявяване на данък за виртуални пари през първата половина на годината” и FNN добавя, че всяко данъчно облагане ще стартира от следващата година.

Обявяването на бъдещия данъчен план дойде след срещата на министрите на финансите на Г-20, която се проведе по-рано този месец на 19-20-ти март. През декември миналата година заместник министър-председателят и министър на стратегията и финансите на Южна Корея заявиха, че страната обмисля данъчни методи за местния пазар на Биткойн (BTC).

Съвсем наскоро през януари Южна Корея съобщи, че обменът на криптовалути ще бъде обложен със съществуващата данъчна политика, 22% корпоративен данък и 2.2% местен данък върху доходите. Специализираната група за крипто данъчно облагане на южнокорейското правителство предложи “данък върху печалбата “, направена от крипто продажби, пише FNN, добавяйки, че aко приходите от виртуални валутни сделки се считат за “временни и нередовни могат да бъдат наложени други данъци върху доходите.”

Министерството на данъчното облагане в Южна Корея разгледа международните примери за крипто данъчно облагане, като изпрати служители в САЩ, Япония, Германия и Великобритания за проучвания на техните различни крипто данъчни регулации.

Изследванията сочат, че в повечето случаи данъчното облагане се прилага “на базата на принципа, че има данък върху доходите”, за разлика от данъците върху доходите, според FNN. Според FNN корейското правителство ще създаде “пълна регулация на виртуалната валута” след местните избори на 13-ти юни. ФНН добавя, че Министерството на финансите и икономиката ще проведе международна конференция за виртуални валути, проведена в Сеул на 14 юни Членки на Г-20, както и на “втората работна сесия на международната финансова система на Г-20” на 15-ти юни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Дубай затяга правилата за крипто маркетинг, за да подобри защитата на инвеститорите

Дубайският регулаторен орган за виртуални активи (VARA) възнамерява да наложи по-строги насоки за компаниите, които насърчават крипто инвестициите в в региона.

27.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

42 aмерикански конгресменa настояват SEC да разреши банковото крипто попечителство

В неотдавнашно писмо до председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер 42-ма американски конгресмени призоваха Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) да разреши на банките да предлагат услуги за попечителство на криптовалути.

25.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

eToro разширява услугите си за крипто търговия в Германия

eToro, водеща социална платформа за търговия, разшири крипто услугите си в Германия, като въведе спот търговия чрез ново партньорство с DLT Finance.

25.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Турция промени намеренията си за въвеждане на нови данъци върху крипто инвестициите

Турция реши да промени решението си за въвеждане на нови данъци върху печалбите от търговия с акции и инвестиции в сектора на криптовалутите.

25.09.2024 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.