НАЧАЛО Други

$20 трилиона дълг на САЩ неизбежно ще доведе до нов крипто бум

НОЕ. 11, 2018 17:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 $20 трилиона дълг на САЩ неизбежно ще доведе до нов крипто бум

Ерик Ворхийс, главният изпълнителен директор на ShapeShift каза, че нарастващият дълг на САЩ, който се движи около $21,7 трилиона през ноември, неизбежно ще предизвика голям скок при криптовалутите.


Когато настъпи следващата глобална финансова криза и светът осъзнае, че организации с дълг от $20 трилиона не могат да ги върнат обратно и по този начин трябва да отпечатат нови пари, от това следва, че фиат е обречен. Гледайте какво се случва с крипто.

За да се изплати националният дълг, Ворхийс предложи правителството и федералния резерв да отпечатат повече фиктивни пари, което ще доведе до инфлация и спад в покупателната способност на американския долар.


Основните финансови институции се притесняват, включително BlackRockBlackRock, най-големият мениджър на активи в света с над $6,317 трилиона под управление, е последната голяма финансова институция, която изрази загриженост по отношение на бързо нарастващия национален дълг на САЩ.

Изпълнителният директор на конгломерата Лари Финк заяви, че американското правителство се насочва към проблемa с предлагането, поради нарастващия бюджетен дефицит на страната. В началото на следващата година, Финк отбеляза, че САЩ могат да бъдат принудени да заемат $1 трилион годишно.

Нарастващата инфлация на щатския долар, както показват покачващите се лихвени проценти на Федералния резерв, стана твърде висока, за да се поддържа икономиката.

"Това би могло да бъде истинският проблем, свързан с всичко: имаме лихвени проценти, които стават твърде високи, за да поддържат икономиката с растящи темпове", каза изпълнителният директор на BlackRock.


Нуриел Рубини, професор в университета NYU Stern и крипто скептик, повтори мнението на Финк, подчертавайки, че лихвеният процент се е увеличил до момент, в който икономиката на САЩ не може да се сравни с темпа на растеж.

"Второ, тъй като стимулът не беше точно определен, американската икономика сега прегрява и инфлацията се покачва над целта. Федералният резерв на САЩ ще продължи да увеличава лихвения процент на федералните фондове от сегашните си 2% на най-малко 3,5% до 2020 г.", каза Рубини, предвиждащ голяма финансова криза до 2020 г.

Ако финансовата криза трябва да настъпи до края на 2020 г., както се предвижда от много икономисти в САЩ, главно поради прекалено високия лихвен процент, посочен от Федералния резерв, американският долар би могъл да спадне значително като стойност и да насочи инвеститорите към активи, които могат да пазят стойност както златото и криптовалутите, чиято стойност не зависи от световната икономика.


Следващите 10 години ще бъдат интересни


Вини Лингам, основател на Civic и съдружник в Multicoin Capital, заяви, че през следващите 10 години ще има повече богатство в крипто сферата, отколкото през последните десет години. Това ще се случи въпреки няколкото големи корекции, пред които е изправен пазарът и ще продължи да се развива през годините.

Повече богатство ще бъде създадено в крипто през следващите 10 години, отколкото през последните 10 години. Но помнете, че като всяка история на успеха това няма да се случи в права линия. Продължавайте да вярвате и просто бъдете търпеливи.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света