НАЧАЛО Други

2 крипто обмена с по-голям обем от Binance

ЮНИ. 26, 2018 18:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 2 крипто обмена с по-голям обем от Binance

Два нови обмена на криптовалути сега по-голям обем на търговията за последните 24 часа от Binance.


Двата обмена показаха значително по-голям 24-часов обем на търговия, от водещата борса в света.

Coinbene, базирана в Сингапур, регистрира над 2 милиарда долара обем на търговия през последните 24 часа, докато базираната в Хонг Конг Bit-Z регистрира обем на търговия над 1 милиарда долара. Двата обмена надхвърлиха 24-часовия обем на търговия на Binance (малко над $ 800 милиона, според CoinMarketCap).

Приемайки нов модел, известен като "минни транс-такси", новите борси бързо застанаха на върха на класацията за обмени.

Транс таксата за минно дело, означава че обмените се движат отвъд традиционните модели за събиране на такси - като вместо това издава свои собствени токени. Те се изплащат на потребителите на мястото на обичайните транзакционни такси в крипто.

Започвайки през май с нова китайска борса - F-Coin - която споделя 80% от печалбите си от крипто такси с притежателите на FT токени - моделът е станал обект на критика от страна на медиите и от индустрията.

Обвиненията твърдят, че моделът е по същество ICO.


Такова мнение сподели и главният изпълнителен директор на Binance Джао Чангпенг, отбелязвайки на своя Weibo миналата седмица:

Вие плащате транзакционни такси на платформата с BTC и ETH, след което платформата плаща" 100% " обратно на вас с помощта на токена си. Не е ли просто купуване на платформен токен с BTC и ETH? Как се различава от ICO?

И, поставяйки под въпрос дългосрочния възглед за такива платформи, Джао посочи потенциала за манипулация:
Ако една борса не получава приходи от такси за транзакции и само печалби от цената на токена си, как би оцеляла, без да манипулира цената на токена? Сигурни ли сте, че искате да играете срещу ценови манипулатор? Същият ценови манипулатор, който управлява платформата за търговия? 

Докато ICO-тата са обект на огромен контрол в Китай - с нови измами, пръкващи се всяка седмица, остава да се види какво ще бъде отношението на китайските власти към новите обмени - особено предвид огромните суми, които минават през платформите.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света