НАЧАЛО Регулации

14% от големите крипто борси са лицензирани от регулаторите

МАР. 29, 2019 17:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 14% от големите крипто борси са лицензирани от регулаторите

Само 14% от 216 глобални крипто обмена бяха потвърдени като лицензирани от регулаторите. Това е открито от стартъпа за регулаторна технология (регтех), Coinfirm, при доклад за рисковете на крипто борсите, издаден на 27-ми март.


Coinfirm е базирана в Лондон регулаторна технологична фирма за дигитални валути и блокчейн. Тя направи проучване на 216 глобални крипто борси, за да очертае основните рискове, които могат да бъдат свързани с всяка платформа, както и да подпомага на мониторинга при разработването на необходимите регулаторни рамки. Анализираните борси според съобщенията представляват повече от 90% от глобалната крипто пазарна активност.

В проучването, Coinfirm оцени борсите в седем рискови категории, включително лиценз и разрешение, клиентска проверка (CDD), Know-your-Customer (KYC), спазване на мерките срещу изпирането на пари (AML), санкции, висши държавни служители, юрисдикция и отрицателни и неблагоприятни медии.


Проучването установи, че 69% от борсите не разполагат с „пълни и прозрачни“ процедури за CDD и KYC, докато само 26% са въвели процедури за борба с изпирането на пари, като например наблюдение на сделки или набиране на служител по изпиране на пари.


Coinfirm също така установи, че 40% от анализираните борси не поддържат фиатни валути и извършват обмен само между криптовалути. От останалите 60%, които осигуряват обмен на фиат, само 23% имат пълни процеси на KYC, които поддържаха депозитите и тегленията за крипто и фиатните транзакции.

В доклада, Coinfirm осигури средната съставна рискова ефективност на борсите в конкретни юрисдикции, с държави с нисък риск, включително страни като Австралия, Норвегия, Швеция, Финландия, Германия, Швейцария и други. Сред високорисковите нации, Coinfirm изброява Русия, Беларус, Украйна, Иран, редица африкански държави и други.

САЩ, Канада, Обединеното кралство, Бразилия, Китай, Индия, Саудитска Арабия бяха оценени като среден риск.

Average composite risk performance of crypto exchanges by country. Source: Coinfirm

Binance, най-голямата крипто-търговска платформа спрямо дневни обеми на търговия, беше оценена като високорисков обмен поради дълготрайния период на излагане на анонимни криптовалути, като Monero (XMR) и ZCash (ZEC), според докладът. Coinfirm добави, че борсата изглежда редовно променя юрисдикцията си, което води до потенциален регулаторен арбитраж.

Наскоро Binance си партнира с IdentityMind, фирма за управление на риска и спазване на правилата, за да отговори на мерките за сигурност и съответствие на данните за глобалните операции на Binance, като позволи инструментите за съответствие на KYC и AML на IdentityMind.


По-рано днес, изпълнителният директор на Binance, Чанпен Джао каза, че последните доклади за фалшивите обеми на търговия на CoinMarketCap са полезни за крипто индустрията.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Германски банки търсят одобрение от регулатора, за да предложат Биткойн попечителство

Местният вестник ‘Handelsblatt’ съобщи на 7-ми февруари, че Федералният орган за финансов надзор в Германия (BaFin) се занимава с наплив от заявления от 40 банки, които искат да станат регулирани попе...
ФЕВ. 11, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

FinCEN няма да позволи регресията на контрола върху прането на пари

Ел-Хинди откри речта си, като отбеляза особената комплексност на индустрията за ценни книжа и фючърси, която се състои от гъста мрежа от транзакции и взаимодействия между взаимосвързани страни.Този “н...
ФЕВ. 10, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Швейцария ще се изисква лична карта за транзакции над $1000

Позовавайки се на допълнителния риск, прагът за неидентифицирани криптовалутни транзакции е понижен от 5000 CHF на 1000 CHF (приблизително $1020).Разпоредбата идва след налагането на новите закони за ...
ФЕВ. 8, 2020 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Токените на Telegram струват по-малко от понички твърди SEC

В последната си битка с Telegram и Telegram Open Network (TON), SEC написа следното в доклад до Южния окръжен съд на Ню Йорк:Telegram предлагаше и продаваше Grams като ценни книжа, когато обеща да ги ...
ЯНУ. 30, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света