НАЧАЛО Регулации

14% от големите крипто борси са лицензирани от регулаторите

МАР. 29, 2019 17:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 14% от големите крипто борси са лицензирани от регулаторите

Само 14% от 216 глобални крипто обмена бяха потвърдени като лицензирани от регулаторите. Това е открито от стартъпа за регулаторна технология (регтех), Coinfirm, при доклад за рисковете на крипто борсите, издаден на 27-ми март.


Coinfirm е базирана в Лондон регулаторна технологична фирма за дигитални валути и блокчейн. Тя направи проучване на 216 глобални крипто борси, за да очертае основните рискове, които могат да бъдат свързани с всяка платформа, както и да подпомага на мониторинга при разработването на необходимите регулаторни рамки. Анализираните борси според съобщенията представляват повече от 90% от глобалната крипто пазарна активност.

В проучването, Coinfirm оцени борсите в седем рискови категории, включително лиценз и разрешение, клиентска проверка (CDD), Know-your-Customer (KYC), спазване на мерките срещу изпирането на пари (AML), санкции, висши държавни служители, юрисдикция и отрицателни и неблагоприятни медии.


Проучването установи, че 69% от борсите не разполагат с „пълни и прозрачни“ процедури за CDD и KYC, докато само 26% са въвели процедури за борба с изпирането на пари, като например наблюдение на сделки или набиране на служител по изпиране на пари.


Coinfirm също така установи, че 40% от анализираните борси не поддържат фиатни валути и извършват обмен само между криптовалути. От останалите 60%, които осигуряват обмен на фиат, само 23% имат пълни процеси на KYC, които поддържаха депозитите и тегленията за крипто и фиатните транзакции.

В доклада, Coinfirm осигури средната съставна рискова ефективност на борсите в конкретни юрисдикции, с държави с нисък риск, включително страни като Австралия, Норвегия, Швеция, Финландия, Германия, Швейцария и други. Сред високорисковите нации, Coinfirm изброява Русия, Беларус, Украйна, Иран, редица африкански държави и други.

САЩ, Канада, Обединеното кралство, Бразилия, Китай, Индия, Саудитска Арабия бяха оценени като среден риск.

Average composite risk performance of crypto exchanges by country. Source: Coinfirm

Binance, най-голямата крипто-търговска платформа спрямо дневни обеми на търговия, беше оценена като високорисков обмен поради дълготрайния период на излагане на анонимни криптовалути, като Monero (XMR) и ZCash (ZEC), според докладът. Coinfirm добави, че борсата изглежда редовно променя юрисдикцията си, което води до потенциален регулаторен арбитраж.

Наскоро Binance си партнира с IdentityMind, фирма за управление на риска и спазване на правилата, за да отговори на мерките за сигурност и съответствие на данните за глобалните операции на Binance, като позволи инструментите за съответствие на KYC и AML на IdentityMind.


По-рано днес, изпълнителният директор на Binance, Чанпен Джао каза, че последните доклади за фалшивите обеми на търговия на CoinMarketCap са полезни за крипто индустрията.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC ще обсъжда криптовалутите и блокчейн в открита среща

SEC ще проведе панелна дискусия по въпросите за крипто и дигиталните активи. Дискусията ще бъде насочена към осигуряване на защита на инвеститорите, което е основна цел на комисията. SEC ще обсъди и б...
НОЕ. 26, 2021 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Разработват нов закон за криптовалутите в Южна Корея

FSC представи основна схема за разглеждане от Народното събрание при изграждането на новия закон за индустрията за виртуални активи. В него се съсредоточават около 10 предложения от законодатели за ви...
НОЕ. 26, 2021 09:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Cardano предлага различен регулаторен подход към крипто

В ново интервю за Thinking Crypto, главния изпълнителен директор на технологичната компания зад блокчейн платформата Cardano, Input Output Hong Kong (IOHK), казва, че настоящите регулаторни подходи не...
НОЕ. 19, 2021 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC на САЩ предполагаемо разследва крипто платформата BlockFi

Базираната в Ню Джърси платформа за крипто заеми BlockFi привлече вниманието на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) поради предполагаемите си високи лихвени проценти по крипто заеми.Според р...
НОЕ. 18, 2021 21:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света