НАЧАЛО Крипто Крими

12 Руснака обвинени в намеса в президентските избори в САЩ през 2016

ЮЛИ. 14, 2018 08:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 12 Руснака обвинени в намеса в президентските избори в САЩ през 2016

Има нови обвинения срещу 12 руски военни офицери, за конспирация за намеса в президентските избори през 2016 г. в САЩ.


В таксите се посочва, че Биткойн е бил използван от обвиняемите, за да натрупат пари, за да си купят сметка за виртуална частна мрежа (VPN), да наемат сървър в малайзийския фонд и да създадат операция за добив на Биткойн.

Обвинителният акт, изготвен от екип от следователи, ръководен от специален съветник Робърт Мюлер, обвинява 12 руски разузнавателни агенти за хакване на президентската кампания на Хилари Клинтън, Демократичния национален комитет и Комитета за демократична кампания на Конгреса.

Графа 10 на обвинителния акт подробно описва как хакерите твърдят, че са използвали Биткойн в заговор за изпиране на пари.

Пране на пари


"За да се улесни закупуването на инфраструктура, използвана в тяхната хакерска дейност - включително хакерство в компютрите на американски лица и субекти, участващи в президентските избори в САЩ през 2016 г. и освобождаване на откраднатите документи - обвиняемите заговорничиха за изпиране на еквивалента на над 95 000 долара чрез Мрежа от транзакции, структурирани, за да се възползват от възприеманата анонимност на криптовалутите, като например Биткойн."


Смесване на Биткойн с традиционни валути


Конспираторите използваха смесица от валути, включително щатски долари, както и Биткойн.


Въпреки че конспираторите са довели до извършването на транзакции в различни валути, включително в щатски долари. Те основно използват Биткойн при закупуване на сървъри, регистриране на домейни и по друг начин извършване на плащания в подкрепа на хакерската дейност. Много от тези плащания бяха обработени от компании, разположени в САЩ, които предоставиха услуги по обработка на плащания на хостинг компании, регистратори на домейни и други доставчици, както международни, така и местни. Използването на BTC позволи на конспираторите да избягват преки взаимоотношения с традиционните финансови институции, което им позволява да избегнат по-задълбочен контрол на тяхната самоличност и източници на средства.

Един от специализираните профили на конспираторите получи стотици заявки за Биткойн плащане от приблизително 100 различни имейл акаунта.


Добив на Биткойн


В допълнение към добивът на Биткойн, конспираторите са придобили биткойн по различни начини, предназначени да скрият произхода на средствата. Това включваше закупуване на Биткойн чрез peer-to-peer, преместване на средства чрез други цифрови валути и използване на предплатени карти. Те също така са получили помощ от една или повече борси от трета страна, които улесняват пласираните транзакции чрез платформи за цифрова обмяна на валута, осигуряващи повишена анонимност.

Обвиняемите работят за две звена на дирекция "Главно разузнаване" на руския Генерален щаб, известни като GRU. Според обвиненията, те използват техника, наречена spear phishing, измамна практика, която включва изпращане на имейли като фалшив доверен изпращач, за да подвеждат хората да разкриват поверителна информация, като пароли.

Обвиняемите също са обвинени в хакерство в компютърни мрежи, за да инсталират злонамерен софтуер и да шпионират потребителите, да заснемат клавишни комбинации, да правят екранни снимки и да изтриват цифрови данни, насочени към държавните избирателни съвети и други правителствени агенции.

Американци не са били замесени и е нямало изявление, което да предполага, че руската хакерска конспирация променя преброяването на президентските гласове в САЩ или резултата от изборите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Обвиниха българин в измамна схема за милиони

След двуседмично дело, Йосифов бе признат за виновен от федералното жури във Франкфорт, Кентъки, за заговор за пране на пари и за заговор за рекет. Жителят на Кентъки ще бъде изправен пред присъда на ...
СЕП. 29, 2020 12:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето как хакерът на KuCoin изпира откраднатите криптовалути

Хакерът е започнал да разменя откраднатите токени OCEAN за ETH на най-популярния децентрализиран обмен. Договорът за OCEAN вече е поставен на пауза от екипа, стоящ зад проекта, за да защити притежател...
СЕП. 28, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индийските власти разследват предполагаемa измама с крипто борса

Според местния вестник Milenium Post, крилото за икономически престъпления към полицията в Ню Делхи сега разследва операторите на борсата Pluto Exchange, след като получи жалба от 43 инвеститори относ...
СЕП. 23, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света