НАЧАЛО Крипто Крими

12 Руснака обвинени в намеса в президентските избори в САЩ през 2016

ЮЛИ. 14, 2018 08:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 12 Руснака обвинени в намеса в президентските избори в САЩ през 2016

Има нови обвинения срещу 12 руски военни офицери, за конспирация за намеса в президентските избори през 2016 г. в САЩ.


В таксите се посочва, че Биткойн е бил използван от обвиняемите, за да натрупат пари, за да си купят сметка за виртуална частна мрежа (VPN), да наемат сървър в малайзийския фонд и да създадат операция за добив на Биткойн.

Обвинителният акт, изготвен от екип от следователи, ръководен от специален съветник Робърт Мюлер, обвинява 12 руски разузнавателни агенти за хакване на президентската кампания на Хилари Клинтън, Демократичния национален комитет и Комитета за демократична кампания на Конгреса.

Графа 10 на обвинителния акт подробно описва как хакерите твърдят, че са използвали Биткойн в заговор за изпиране на пари.

Пране на пари


"За да се улесни закупуването на инфраструктура, използвана в тяхната хакерска дейност - включително хакерство в компютрите на американски лица и субекти, участващи в президентските избори в САЩ през 2016 г. и освобождаване на откраднатите документи - обвиняемите заговорничиха за изпиране на еквивалента на над 95 000 долара чрез Мрежа от транзакции, структурирани, за да се възползват от възприеманата анонимност на криптовалутите, като например Биткойн."


Смесване на Биткойн с традиционни валути


Конспираторите използваха смесица от валути, включително щатски долари, както и Биткойн.


Въпреки че конспираторите са довели до извършването на транзакции в различни валути, включително в щатски долари. Те основно използват Биткойн при закупуване на сървъри, регистриране на домейни и по друг начин извършване на плащания в подкрепа на хакерската дейност. Много от тези плащания бяха обработени от компании, разположени в САЩ, които предоставиха услуги по обработка на плащания на хостинг компании, регистратори на домейни и други доставчици, както международни, така и местни. Използването на BTC позволи на конспираторите да избягват преки взаимоотношения с традиционните финансови институции, което им позволява да избегнат по-задълбочен контрол на тяхната самоличност и източници на средства.

Един от специализираните профили на конспираторите получи стотици заявки за Биткойн плащане от приблизително 100 различни имейл акаунта.


Добив на Биткойн


В допълнение към добивът на Биткойн, конспираторите са придобили биткойн по различни начини, предназначени да скрият произхода на средствата. Това включваше закупуване на Биткойн чрез peer-to-peer, преместване на средства чрез други цифрови валути и използване на предплатени карти. Те също така са получили помощ от една или повече борси от трета страна, които улесняват пласираните транзакции чрез платформи за цифрова обмяна на валута, осигуряващи повишена анонимност.

Обвиняемите работят за две звена на дирекция "Главно разузнаване" на руския Генерален щаб, известни като GRU. Според обвиненията, те използват техника, наречена spear phishing, измамна практика, която включва изпращане на имейли като фалшив доверен изпращач, за да подвеждат хората да разкриват поверителна информация, като пароли.

Обвиняемите също са обвинени в хакерство в компютърни мрежи, за да инсталират злонамерен софтуер и да шпионират потребителите, да заснемат клавишни комбинации, да правят екранни снимки и да изтриват цифрови данни, насочени към държавните избирателни съвети и други правителствени агенции.

Американци не са били замесени и е нямало изявление, което да предполага, че руската хакерска конспирация променя преброяването на президентските гласове в САЩ или резултата от изборите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Хакер открадна милиони от DeFi платформа

pBTC е версия на опаковани или ‘wrapped’ биткойни в екосистемата pNetwork. Опакованият Биткойн е токен на блокчейн със смарт договори, който е подкрепен от еквивалентно количество биткойни. Създаден е...
СЕП. 22, 2021 10:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света