НАЧАЛО Крипто Крими

1,4 милиона XRP откраднати чрез фалшиво разширение на Google Chrome

МАР. 26, 2020 14:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 1,4 милиона XRP откраднати чрез фалшиво разширение на Google Chrome

Потребители на леджъри, внимавайте. В момента има няколко злонамерени участници в мрежата, които търсят да ви откраднат допълнителните фрази за сигурност.

Ако видите реклама в Google след търсене на разширение на Ledger Live Chrome - избягвайте я като чумата. Според криминалистите на xrplorer, до момента вече са откраднати около 1,4 милиона XRP - но всички монети са изложени на риск.

Потребителите на XRP са най-сериозно засегнатите от фалшиво разширение


Вчера криминалистите от xrplorer споделиха предупредителна публикация в Тwitter, в която съобщиха на своите последователи, че през последния месец са били откраднати повече от 200 000 XRP. Това се дължи на фалшиви разширения „Ledger Live“ за Chrome, които крадат резервните фрази на жертвите си, за да получат достъп до тяхната криптовалута. Те предупредиха, че:

Сметките се изпразват
Xplorer, криминалистичният изследовател на XRP имаше само данни, отнасящи се до самата криптовалута. Компанията обаче предупреди, че всички криптовалути са изложени на риск, казвайки:

Нямаме данни от други валути. Не сваляйте НИКОГА инструменти за изтегляне на хардуерния си портфейл от други места, различни от доставчика. На екрана се показва POST заявка от разширение.


Няколко часа по-късно, XRP изследователят публикува втора актуализация. Първоначалните цифри не бяха близо до истинските. Всъщност, те са били по-близо до 1.4 милиона откраднати XRP монети;Според допълнителен анализ екипът успя да разбере, че докато повечето откраднати XRP все още се държат непокътнати в сметка, наскоро някои средства са били продадени на HitBTC. Борсата за криптовалути е уведомена, но досега официално не е отговорила на запитването.
Винаги следвайте най-добрите практики онлайн


Това последно предупреждение не се отнася само за притежатели на XRP или дори потребители на Ledger. Това се отнася за всички в пространството. След като само през 2019 г. са откраднати криптовалути на стойност 4,5 милиарда долара, винаги трябва да следвате най-добрите практики онлайн.

Това означава никога да не кликвате върху връзки чрез имейли, за да стигнете до портфейла си или борсовата сметка. Никога не изтегляйте плъгин, освен ако не сте 100% сигурни в източника и отметките на официалната страница, за да можете да търгувате и сключвате сделки с увереност.

В криптовалутното пространство има много хакери и измамници, които търсят да откраднат вашите средства. Не улеснявайте работата им.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (2)
Ивайло МАР. 27, 2020 От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933 Nikol МАР. 28, 2020 Всеки регистриран преминал KYC верификация на акаунта получава 30 000 CNG равни на 300$ на токена.За всеки регистриран потребител през вашият реферален линк получавате още 300$ в CNG токени.https://coinsbit.io/referral/4d5bfc3c-68c2-4a0d-a097-8f3b446af154
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Фалшиви QR кодове за Биткойн крадат парите на потребителите

Най-малко девет фалшиви генератора на Биткойн -QR кодове бяха забелязани през последните седмици, като изследователят по сигурността Хари Денли първи публикува в Twitter, че на 22-ри март е идентифи...
МАР. 30, 2020 16:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн измамници се представят за Бил Гейтс

С настоящата пандемия, която разгневява цялата планета, поредица от измами, които използват името на Бил Гейтс, имат някои отличителни черти.С падането на цените на Биткойн (BTC) измамниците стават...
МАР. 30, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн софтуер за изнудване таргетира болници насред пандемията от коронавирус

Според доклад на BleepingComputer, множество групи за извличане на информация твърдят, че ще продължат да таргетират болници, въпреки че институциите са претоварени от настоящата криза. Медията успя д...
МАР. 30, 2020 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Болна от коронавирус става жертва на измама и губи всичките си криптовалути

В сърцераздирателна публикация в Reddit, жена, заразена от COVID-19, твърди, че е загубила 14 000 XRP ($2,423 към момента на писане).„Може би съм припаднала“Жертвата пише, че е изтеглила разширение...
МАР. 29, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света