НАЧАЛО Крипто Крими

1,4 милиона XRP откраднати чрез фалшиво разширение на Google Chrome

МАР. 26, 2020 14:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 1,4 милиона XRP откраднати чрез фалшиво разширение на Google Chrome

Потребители на леджъри, внимавайте. В момента има няколко злонамерени участници в мрежата, които търсят да ви откраднат допълнителните фрази за сигурност.

Ако видите реклама в Google след търсене на разширение на Ledger Live Chrome - избягвайте я като чумата. Според криминалистите на xrplorer, до момента вече са откраднати около 1,4 милиона XRP - но всички монети са изложени на риск.

Потребителите на XRP са най-сериозно засегнатите от фалшиво разширение


Вчера криминалистите от xrplorer споделиха предупредителна публикация в Тwitter, в която съобщиха на своите последователи, че през последния месец са били откраднати повече от 200 000 XRP. Това се дължи на фалшиви разширения „Ledger Live“ за Chrome, които крадат резервните фрази на жертвите си, за да получат достъп до тяхната криптовалута. Те предупредиха, че:

Сметките се изпразват
Xplorer, криминалистичният изследовател на XRP имаше само данни, отнасящи се до самата криптовалута. Компанията обаче предупреди, че всички криптовалути са изложени на риск, казвайки:

Нямаме данни от други валути. Не сваляйте НИКОГА инструменти за изтегляне на хардуерния си портфейл от други места, различни от доставчика. На екрана се показва POST заявка от разширение.


Няколко часа по-късно, XRP изследователят публикува втора актуализация. Първоначалните цифри не бяха близо до истинските. Всъщност, те са били по-близо до 1.4 милиона откраднати XRP монети;Според допълнителен анализ екипът успя да разбере, че докато повечето откраднати XRP все още се държат непокътнати в сметка, наскоро някои средства са били продадени на HitBTC. Борсата за криптовалути е уведомена, но досега официално не е отговорила на запитването.
Винаги следвайте най-добрите практики онлайн


Това последно предупреждение не се отнася само за притежатели на XRP или дори потребители на Ledger. Това се отнася за всички в пространството. След като само през 2019 г. са откраднати криптовалути на стойност 4,5 милиарда долара, винаги трябва да следвате най-добрите практики онлайн.

Това означава никога да не кликвате върху връзки чрез имейли, за да стигнете до портфейла си или борсовата сметка. Никога не изтегляйте плъгин, освен ако не сте 100% сигурни в източника и отметките на официалната страница, за да можете да търгувате и сключвате сделки с увереност.

В криптовалутното пространство има много хакери и измамници, които търсят да откраднат вашите средства. Не улеснявайте работата им.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (2)
Ивайло МАР. 27, 2020 От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Хакери източиха $15 милиона от проект на Yearn.Finance

Експлойтът им позволи да издават неограничени нови токени и да откраднат над 15 милиона долара в процеса. Кронье сподели логото на проекта преди два дни в Twitter.Това, което последва по-късно, б...
СЕП. 30, 2020 22:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американска банка предполагаемо е помогнала на OneCoin схемата

Според декларация на инвеститорите Доналд Бърдо и Кристин Габлис, BNY Mellon са обвинени, че играят "централна роля“ в измамата с OneCoin, която взе от инвеститорите повече от 4 милиарда долара в крип...
СЕП. 30, 2020 21:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Обвиниха българин в измамна схема за милиони

След двуседмично дело, Йосифов бе признат за виновен от федералното жури във Франкфорт, Кентъки, за заговор за пране на пари и за заговор за рекет. Жителят на Кентъки ще бъде изправен пред присъда на ...
СЕП. 29, 2020 12:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света