НАЧАЛО Алткойни Биткойн

$1.2 милиарда в Биткойн бяха ликвидирани по време на спада миналата седмица

МАЙ. 17, 2022 09:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 $1.2 милиарда в Биткойн бяха ликвидирани по време на спада миналата седмица

LUNA на Terra стигна до нула. По време на корекцията на пазара миналата седмица, сметките на някои търговци на Биткойн също бяха заличени.

От неделя, 8-ми май – когато стабилната монета TerraUSD започна да губи своята фиксация към щатския долар и крипто пазарите започнаха да се сриват – към събота, 14-ти май, търговците на Биткойн деривати загубиха над $1.2 милиарда от ликвидации, според сайта за анализ на данни CoinGlass.


Това е над двойно повече от сумата за същия период на предходната седмица, при която бяха ликвидирани сделки в размер на $542 милиона. Картината на всички пазари беше еднакво мрачна. Според данните на Coinglass, над $1 милиард от всички крипто активи са били унищожени само на 8-ми май – най-голямата цифра за повече от три месеца.


Що се отнася до защо, вижте цените. Крипто загуби над $300 милиарда пазарна капитализация, тъй като Биткойн падна от $35,500 на 8-ми май до $30,100 на 14-ти май. BTC в момента се търгува на около $30,400 - според данни на CoinMarketCap.


НЕ ИЗПУСКАЙCryptoDnes представя първата си панелна дискусия!


При инвестиране ликвидацията се случва, когато трейдърите трябва да затворят дълга или къса позиция, доброволно или неволно, в актив, който действа противно на техните очаквания. Инвеститорите, които залагат на Биткойн деривати (фючърси, опции и безсрочни договори), могат да бъдат принудени да се ликвидират в случай на маржин кол, когато сметката им няма достатъчно обезпечение, за да запази позицията отворена.


При дълга позиция търговецът очаква стойността на активът да се увеличи. За разлика от това, при къса позиция търговецът очаква, че стойността на даден актив ще намалее в рамките на определен период от време.


Ако търговецът смята, че цената ще се повиши и това се случи, той може да се отпусне и да остави печалбите да се вдигнат. Но ако цената падне, търговецът ще трябва да влее повече или обезпечението му ще бъде ликвидирано. Ликвидациите оказват натиск върху продажбите на Биткойн, което може да понижи цената още повече, което от своя страна води до повече ликвидации.


Дългите позиции поеха първоначалния шок, но в средата на седмицата това започна да се променя, тъй като късите позиции станаха по-силно засегнати. Това е така, защото песимистичните търговци вероятно очакваха крипто разгромът да продължи; вместо това цената започна да се стабилизира.


Очевидно не беше само Биткойн. Крипто пазарите, като цяло, имаха брутална седмица, отчасти благодарение на срива на Terra.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Square Enix обмисля сериозни инвестиции в Web3 пространството


Тъй като стабилната монета UST на Terra загуби фиксираната си цена от $1, Luna Foundation Guard, група, посветена на подкрепата на екосистемата на Terra, приложи няколко мерки. Тя отпусна $750 милиона в Биткойн и още $750 милиона в UST, за да възстанови паритета на TerraUSD с щатския долар.


Но принудителната препродажба на Биткойн от LFG дойде в лош момент за пазарите, оказвайки понижаващ натиск върху BTC и влошавайки продължаващия крипто срив. Освен това мярката не проработи, вместо това наводни пазара с UST и LUNA, докато Terra продължи низходящата си траектория.


В момента LUNA се търгува на $0.00019 според CoinMarketCap и общността обсъжда дали да направи форк на блокчейна преди стабилнта монета UST на Terra напълно да загуби фиксацията си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Копаенето на Биткойн (BTC) вече не консумира толкова много енергия

Според индекса текущото потребление на енергия от Биткойн е 10.65 гигавата, което е значително по-малко от 14.34 гигавата на 6 юни. Това означава, че годишното му потребление е на стойност 93.33 терав...
ЮНИ. 27, 2022 09:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор разглежда дългосрочните перспективи на Биткойн

‘Dave the Wave’ казва на своите 118,000 последователи в Twitter, че въз основа на неговия модел на логаритмична крива на растежа (LGC), Биткойн потенциално може да стане свидетел на увеличение от над ...
ЮНИ. 26, 2022 15:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето колко Биткойн има най-големия BTC кит след скорошна покупка

Според платформата за крипто данни BitInfoCharts китът е добавил 2,554 монети в серия от транзакции от 14 юни насам.Между 14 юни и 18 юни китът е закупил 1,698 BTC на стойност $36.62 милиона. Оттогава...
ЮНИ. 25, 2022 12:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-богатият човек в крипто пространството коментира цената на Биткойн (BTC)

Неговата времева рамка обаче е изключително гъвкава.Главният изпълнителен директор на Binance Чанпенг Джао каза пред The Guardian, че може да отнеме от няколко месеца до няколко години, преди водещата...
ЮНИ. 24, 2022 02:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света