Home

Биткойн: Китове купиха BTC за $3.5 милиарда по време на спада на цената

22.06.2023 6:00 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Китове купиха BTC за $3.5 милиарда по време на спада на цената

С изключение на последните няколко дни, през последните месеци крипто пазарът преживя спад, но значителните притежатели на Биткойн (BTC) се възползваха от възможността да увеличат дяловете си, докато цените остават сравнително ниски.

Според данни от Santiment, платформа за блокчейн и крипто анализ, Биткойн китовете (крипто портфейли, притежаващи между 1,000 и 10,000 BTC) са придобили общо около 131,600 BTC през последните 11 седмици.

Това натрупване, оценено на над $3.5 милиарда, доведе до това, че общите им притежания достигнаха близо 4.65 милиона BTC токена, достигайки седемседмичен връх.

Забележително е, че значителна част от това увеличение е настъпила през последната седмица, като тези китове са добавили над 60,000 BTC на стойност приблизително $1.62 милиарда към своите авоари.

През този период на натрупване цената на Биткойн отбеляза лек спад и остана в относителна стагнация, както е посочено в приложената графика.

Въпреки пазарната несигурност обаче Биткойн демонстрира устойчивост, като запази позициите си, както подчерта крипто анализаторът Mihai_Iacob на 18 юни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Директорът на Bitwise твърди, че най-влиятелните финансови фигури се насочват към крипто

Макар че значителните инвестиции в Биткойн в рамките на портфейлите на клиентите, управлявани от финансови консултанти, може би все още не са на хоризонта, нарастващ брой консултанти включват криптоактиви в личните си портфейли, според Мат Хоуган, главен оперативен директор на Bitwise.

24.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн може да се подготвя за голям пробив поради няколко фактора

Биткойн (BTC) може да е готов за значителен пробив през следващите седмици, задвижван главно от техническите показатели на ценовата графика и неотдавнашните икономически стимули от Китай.

24.09.2024 19:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Предстои ли пробив за Биткойн? Ето какво сочат историческите модели

Анализаторите предполагат, че Биткойн и по-широкия крипто пазар може да са на прага на съществен скок, ако миналите цикли се окажат верни.

24.09.2024 16:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ръководителят на MicroStrategy предлага да се отпускат заеми, обезпечени с Биткойн

След като Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) одобри търговията с опции за Биткойн ETF на BlackRock, дискусиите за доходността от водещата криптовалута отново се разпалиха.

24.09.2024 15:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.