НАЧАЛО Други

Жените от поколение Y са значително по-малко в крипто инвестициите

СЕП. 15, 2018 14:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Жените от поколение Y са значително по-малко в крипто инвестициите

Ново проучване на крипто финансовата компания Circle, публикувано на 12-ти септември, показва, че жените от поколение Y (поколението на 80-те), инвестират в криптовалути на половината темпо на мъжете.

 


Проучването събира отговорите на над 3000 души от това поколение, Gen Xers и Baby Boomers в САЩ, които обхващат въпроси като инвестиции, свързаната с тях оценка на риска и нагласи към нововъзникващите класове активи като криптo.

Според проучването, 25% от поколение Y заявиха, че се интересуват от закупуването на цифрови валути през следващите 12 месеца, което ги отличава от останалите поколения с повече от 10%.

От гледна точка на пола, 17% от мъжете в трите поколения планират да купят крипто, а само 8% от жените споделят едни и същи планове.

Проучването установи, че 71% от гореспоменатото поколение са инвестирали по-малко от $1000 в цифрови валути, 42% от които са инвестирали под $500, а 29% са инвестирали между $ 500 и $ 1000. 29% от хилядолетието са инвестирали над $1,001.

По отношение на риска, свързан с крипто инвестициите, по-младите инвеститори и мъжете през трите поколения се оказаха по-смели, докато Baby Boomers са склонни да бъдат по-предпазливи. 42% от мъжете от поколение Y се наричат "агресивни" инвеститори, в сравнение с 27$ от жените, докато сред Gen Xers, 34% от мъжете и 19% от жените избират същия отговор.

Докато жените все още могат да бъдат по-малко в крипто пространството, пазарни проучвания от London Block Exchange по-рано това лято показаха, че броят на жените, които обмислят крипто инвестиции, се е удвоил от началото на годината.


Според анкетата, жените са с 50% по-малко вероятно да страдат от "FOMO" (страх от изпускане) и да инвестират по-стратегически.


В края на август изследователската служба YouGov Omnibus проведе проучване, свързано с крипто, сред поколение Y. Резултатите от проучването показват, че 79% от американците са наясно с поне една криптовалута. Това поколение почти бяха разделени между заинтересованите (48%) и неинтересуваните (50%) в крипто.

34% от анкетираните в проучването на YouGov Omnibus не смятат, че криптото ще стане широко прието, докато поколение Y демонстрира най-положителния подход към криптовалутите, като 44% от тях предвиждат по-широко приемане.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джанет Йелън е потвърдена като Секретар на хазната на САЩ

Йелън, която преди това беше начело на Федералния резерв от 2014 до 2018 г., се определи като “не фен” на Биткойн през октомври 2018 г. Тя също го определя като “силно спекулативен актив”. Съвсем наск...
ЯНУ. 26, 2021 15:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

RippleNet бележи рекорден обем на транзакции през 2020 година

Това представлява петкратен ръст в сравнение с предходната година.Решението за ликвидност при поискване (ODL), задвижвано от XRP, отговаря за $2,4 милиарда от общия обем.RippleNet се впуска в B2B и ел...
ЯНУ. 26, 2021 13:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Австралия са изпрали $387 милиона за латиноамериканските наркокартели

Australian Financial Review казва, че мрежата за пране на пари обхваща няколко континента, включително Южна Америка, откъдето идват тежките наркотици, Северна Америка, където се продават и Югоизточна ...
ЯНУ. 26, 2021 17:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

WEF обсъжда криптоТази седмица ще се проведат две криптовалутни събития между служители на Световния икономически форум - международния търговски мозъчен тръст - като част от високопрофилна среща в Да...
ЯНУ. 25, 2021 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света