НАЧАЛО Други

Жените от поколение Y са значително по-малко в крипто инвестициите

СЕП. 15, 2018 14:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Жените от поколение Y са значително по-малко в крипто инвестициите

Ново проучване на крипто финансовата компания Circle, публикувано на 12-ти септември, показва, че жените от поколение Y (поколението на 80-те), инвестират в криптовалути на половината темпо на мъжете.


Проучването събира отговорите на над 3000 души от това поколение, Gen Xers и Baby Boomers в САЩ, които обхващат въпроси като инвестиции, свързаната с тях оценка на риска и нагласи към нововъзникващите класове активи като криптo.

Според проучването, 25% от поколение Y заявиха, че се интересуват от закупуването на цифрови валути през следващите 12 месеца, което ги отличава от останалите поколения с повече от 10%.

От гледна точка на пола, 17% от мъжете в трите поколения планират да купят крипто, а само 8% от жените споделят едни и същи планове.

Проучването установи, че 71% от гореспоменатото поколение са инвестирали по-малко от $1000 в цифрови валути, 42% от които са инвестирали под $500, а 29% са инвестирали между $ 500 и $ 1000. 29% от хилядолетието са инвестирали над $1,001.

По отношение на риска, свързан с крипто инвестициите, по-младите инвеститори и мъжете през трите поколения се оказаха по-смели, докато Baby Boomers са склонни да бъдат по-предпазливи. 42% от мъжете от поколение Y се наричат "агресивни" инвеститори, в сравнение с 27$ от жените, докато сред Gen Xers, 34% от мъжете и 19% от жените избират същия отговор.

Докато жените все още могат да бъдат по-малко в крипто пространството, пазарни проучвания от London Block Exchange по-рано това лято показаха, че броят на жените, които обмислят крипто инвестиции, се е удвоил от началото на годината.


Според анкетата, жените са с 50% по-малко вероятно да страдат от "FOMO" (страх от изпускане) и да инвестират по-стратегически.


В края на август изследователската служба YouGov Omnibus проведе проучване, свързано с крипто, сред поколение Y. Резултатите от проучването показват, че 79% от американците са наясно с поне една криптовалута. Това поколение почти бяха разделени между заинтересованите (48%) и неинтересуваните (50%) в крипто.

34% от анкетираните в проучването на YouGov Omnibus не смятат, че криптото ще стане широко прието, докато поколение Y демонстрира най-положителния подход към криптовалутите, като 44% от тях предвиждат по-широко приемане.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Илон Мъск струва 861 милиарда Dogecoin (DOGE)

Докато Илон Мъск се надява тези пари да са достатъчни, за да стигнем до Марс, някои от DOGE общността мечтаят меме криптовалутата да стане валутата на червената планета в бъдеще.Илон Мъск е на стойнос...
ОКТ. 16, 2021 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бившата звезда на UFC Хабиб Нурмагомедов става представител на криптовалута

В съобщение, публикувано в профила му в Instagram, Нурмагомедов описва GMT като "най-напредналия токен в света".Той продължи да сравнява блокчейн с интернет, прогнозирайки, че блокчейн и Биткойн ще из...
ОКТ. 16, 2021 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Steam забраняват блокчейн игрите и NFT

Steam, популярна услуга за дигитално разпространение на видеоигри, управлявана от Valve, се насочи към това да изчисти всички игри, които включват незаменими токени (NFT) или криптовалути, съобщава NM...
ОКТ. 16, 2021 21:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света