НАЧАЛО Други

Жените от поколение Y са значително по-малко в крипто инвестициите

СЕП. 15, 2018 14:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Жените от поколение Y са значително по-малко в крипто инвестициите

Ново проучване на крипто финансовата компания Circle, публикувано на 12-ти септември, показва, че жените от поколение Y (поколението на 80-те), инвестират в криптовалути на половината темпо на мъжете.


Проучването събира отговорите на над 3000 души от това поколение, Gen Xers и Baby Boomers в САЩ, които обхващат въпроси като инвестиции, свързаната с тях оценка на риска и нагласи към нововъзникващите класове активи като криптo.

Според проучването, 25% от поколение Y заявиха, че се интересуват от закупуването на цифрови валути през следващите 12 месеца, което ги отличава от останалите поколения с повече от 10%.

От гледна точка на пола, 17% от мъжете в трите поколения планират да купят крипто, а само 8% от жените споделят едни и същи планове.

Проучването установи, че 71% от гореспоменатото поколение са инвестирали по-малко от $1000 в цифрови валути, 42% от които са инвестирали под $500, а 29% са инвестирали между $ 500 и $ 1000. 29% от хилядолетието са инвестирали над $1,001.

По отношение на риска, свързан с крипто инвестициите, по-младите инвеститори и мъжете през трите поколения се оказаха по-смели, докато Baby Boomers са склонни да бъдат по-предпазливи. 42% от мъжете от поколение Y се наричат "агресивни" инвеститори, в сравнение с 27$ от жените, докато сред Gen Xers, 34% от мъжете и 19% от жените избират същия отговор.

Докато жените все още могат да бъдат по-малко в крипто пространството, пазарни проучвания от London Block Exchange по-рано това лято показаха, че броят на жените, които обмислят крипто инвестиции, се е удвоил от началото на годината.


Според анкетата, жените са с 50% по-малко вероятно да страдат от "FOMO" (страх от изпускане) и да инвестират по-стратегически.


В края на август изследователската служба YouGov Omnibus проведе проучване, свързано с крипто, сред поколение Y. Резултатите от проучването показват, че 79% от американците са наясно с поне една криптовалута. Това поколение почти бяха разделени между заинтересованите (48%) и неинтересуваните (50%) в крипто.

34% от анкетираните в проучването на YouGov Omnibus не смятат, че криптото ще стане широко прието, докато поколение Y демонстрира най-положителния подход към криптовалутите, като 44% от тях предвиждат по-широко приемане.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света