НАЧАЛО Други

Жените от поколение Y са значително по-малко в крипто инвестициите

СЕП. 15, 2018 14:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Жените от поколение Y са значително по-малко в крипто инвестициите

Ново проучване на крипто финансовата компания Circle, публикувано на 12-ти септември, показва, че жените от поколение Y (поколението на 80-те), инвестират в криптовалути на половината темпо на мъжете.


Проучването събира отговорите на над 3000 души от това поколение, Gen Xers и Baby Boomers в САЩ, които обхващат въпроси като инвестиции, свързаната с тях оценка на риска и нагласи към нововъзникващите класове активи като криптo.

Според проучването, 25% от поколение Y заявиха, че се интересуват от закупуването на цифрови валути през следващите 12 месеца, което ги отличава от останалите поколения с повече от 10%.

От гледна точка на пола, 17% от мъжете в трите поколения планират да купят крипто, а само 8% от жените споделят едни и същи планове.

Проучването установи, че 71% от гореспоменатото поколение са инвестирали по-малко от $1000 в цифрови валути, 42% от които са инвестирали под $500, а 29% са инвестирали между $ 500 и $ 1000. 29% от хилядолетието са инвестирали над $1,001.

По отношение на риска, свързан с крипто инвестициите, по-младите инвеститори и мъжете през трите поколения се оказаха по-смели, докато Baby Boomers са склонни да бъдат по-предпазливи. 42% от мъжете от поколение Y се наричат "агресивни" инвеститори, в сравнение с 27$ от жените, докато сред Gen Xers, 34% от мъжете и 19% от жените избират същия отговор.

Докато жените все още могат да бъдат по-малко в крипто пространството, пазарни проучвания от London Block Exchange по-рано това лято показаха, че броят на жените, които обмислят крипто инвестиции, се е удвоил от началото на годината.


Според анкетата, жените са с 50% по-малко вероятно да страдат от "FOMO" (страх от изпускане) и да инвестират по-стратегически.


В края на август изследователската служба YouGov Omnibus проведе проучване, свързано с крипто, сред поколение Y. Резултатите от проучването показват, че 79% от американците са наясно с поне една криптовалута. Това поколение почти бяха разделени между заинтересованите (48%) и неинтересуваните (50%) в крипто.

34% от анкетираните в проучването на YouGov Omnibus не смятат, че криптото ще стане широко прието, докато поколение Y демонстрира най-положителния подход към криптовалутите, като 44% от тях предвиждат по-широко приемане.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света