НАЧАЛО Крипто Крими

Жена се самоуби след загубата на своята инвестиция в проекта на Tron

ЮЛИ. 6, 2019 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Жена се самоуби след загубата на своята инвестиция в проекта на Tron

Основателят на TRON (TRX) Джъстин Сън се оказа в центъра на спор за $30 милиона тази седмица, след като "опарили се" инвеститори в китайска Понци схема заявиха, че Сън е съучастник за техните загуби.

Жертвите казват, че неуспехът на Сън да денонсира схемата, за която се твърди, че е свързана с Тron, причини повече щети, отколкото бе необходимо. В един трагичен ход на събитията, самотна майка се самоуби, след като взема заем, за да инвестира в схемата. Единственото обаче, което се случва е измамниците да изчезнат с $30 милиона.

 За съжаление това не е първият път, в който мълчанието на Джъстин Сън води до объркване и противоречия в общността на Tron.

 

Объркването около измамата произтича от името ѝ - Wave Field Super Community. Според Decrypt, "Wave Field" е алтернативно име за TRON в Китай.

 

Когато измамата Wave Field Super Community се появи на китайските социални медии по-рано през годината, инвеститорите се обърнаха към Джъстин Сън за разяснения. Измамниците твърдят, че са едни от "супер представителите" на Tron - операторите на нодове, които поддържат TRX блокчейна.

 

Сън най-накрая проговори за крипто измамата - но вече беше твърде късно. Докато той съумя да сподели публикация в Twitter на 5 юли, $30 милиона вече бяха откраднати от хиляди инвеститори.Сън написа:

 

„Като водещ блокчейн протокол, съществуват Понци схеми, използващи Tron, BitTorrent или uTorrent. Ние никога няма да ви помолим да изпращате пари. Бъдете внимателни и  дръжте вашия TRX / BTT.

 

Мълчанието е опостушително

 

В крайна сметка, Джъстин Сън не може да бъде държан отговорен за всяка измама, която използва името на Tron. Това обаче не е първият път, когато неговото мълчанието води до масово объркване и истерия за инвеститорите на Tron.

 

През май, бившият търговец на TRX, Лусиен Чен, обяви оттеглянето си от проекта, позовавайки се на несъвместими различия между Джъстин Сън и него.

 

По-късно стана ясно, че Чен действително е бил уволнен през януари, за кражби, подкупи и незаконно присвояване на средства. Забележително е, че въпреки основната роля на Чен като главен технически директор, нито Сън, нито някой от представители на Тron не сметна за необходимо да разкрие това на инвеститорите по това време.


По ирония на съдбата, Сън споделя следното изявление, призовавайки инвеститорите винаги да правят собствени проучвания:

 

Отговорност на инвеститорите е да правят собствени проучвания. В един децентрализиран свят и мрежа не е единствена отговорност на самия протокол да предупреждава за всички измами.

 

За съжаление, такива проучвания ще бъдат трудни за провеждане, ако Сън продължава да остава безучастен в големите противоречия в рамките на неговия собствен проект за милиарди долари.

 

Причината защо TRX няма да бъде добавен на Coinbasе

 

Coinbase изисква всеки проект да има:

 

Специализирани форуми, където разработчиците, поддръжниците, потребителите и основателите могат да си взаимодействат и изграждат общност и да предлагат прозрачност в проекта. Екипът осигурява редовни актуализации или отговаря на отзивите.

 

Coinbase отбелязва също, че KYC стандартите трябва да се прилагат към публично видимите ръководители на екипи.

 

И ако Тron не уведомяват инвеститорите, когато техният технически директор е уволнен за престъпни действия, тогава какви са шансовете на Coinbase да осигури така нужната прозрачност?

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Биткойн помага за свалянето на огромен сайт за детска порнография

Този тип престъпление се разпространява с яростни темпове покрай популяризацията на криптовалутите и криптираното онлайн съдържание.За акцията бе съобщено в сряда, след като САЩ разкриха обвинителен а...
ОКТ. 17, 2019 15:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Една от жертвите на OneCoin получавала постоянни смъртни заплахи

Заплахи за смърт, докладвани в полициятаНа 14-и октомври BBC споделиха, че Джен МакАдам, измамен инвеститор в дигиталната валута OneCoin, съобщи на полицията в Шотландия за множество смъртни заплахи. ...
ОКТ. 16, 2019 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Изпълнителни лица от Банката на Ирландия отказаха да свидетелстват в OneCoin изслушванията

Както отрази информационния финтех бюлетин “FinanceFeed” на 11-и октомври, а един ден по-рано правителството на САЩ подаде писмо до Съда, в което поясни, че през изминалата седмица се е опитало да пол...
ОКТ. 12, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC обявиха предлагането на Telegram за нелегално

Съгласно прессъобщението от 11-и октомври, SEC предприеха извънредни действия срещу Telegram и Telegram Open Network (TON) в жалба пред съда в Манхатън.ОбвинениятаВ жалбата се твърди, че Telegram и TO...
ОКТ. 12, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света