НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Zcash преминава през първия си халвинг

НОЕ. 18, 2020 17:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Zcash преминава през първия си халвинг

Четири години, след като форкна от Биткойн, блокчейн мрежата Zcash завърши първият си халвинг.

 

В 12:37 UTC Zcash премина  блока 1,046,400, за да задейства събитието, което намалява наградите на миньорите от 6,25 ZEC на 3,125 ZEC.


Събитието обикновено се задейства на всеки четири години на определени височини на блока в зависимост от конкретната верига.


Zcash започна своето пътуване като форк от блокчейна на Биткойн на 28-ми октомври 2016 г. Той се фокусира върху предоставянето на по-добра поверителност на потребителите чрез криптография, наречена zk-SNARKs и е разработен от Electric Coin Company (ECC).


Такива функции за поверителност са проблем по отношение на прането на пари за някои регулатори и политици. 


По-рано този месец, базираната в Колорадо борса за криптовалути Shapeshift премахна ZEC заедно с Monero (XMR) и Dash (DASH) - два други подобни проекта - позовавайки се на засилен регулаторен натиск.


Това обаче не е проблем за всички платформи за търговия: Gemini, борса за криптовалути, регулирана в Ню Йорк, започна да позволява на потребителите да изтеглят zcash с неговата функция за анонимизиране през септември.


"Zcash е Биткойн на неприкосновеността на личния живот", каза Джехан Чу, съосновател и управляващ партньор в базираната в Хонг Конг блокчейн компания за инвестиции и търговия Kenetic. 


"Халвингът е не само важно събитие, но и възможност за търговците да вземат част от обема на конкурентни монети [...] като Monero."


Подобно на BTC, общото предлагане на ZEC има твърд максимум от 21 милиона монети.


"Криптовалутите с фиксирано предлагане като Zcash и Биткойн не са интересни, защото процентът им на емитиране се намалява наполовина на всеки четири години", каза Райън Уоткинс, анализатор в Messari. 


"Те са интересни, защото графикът им на издаване е предсказуем и детерминиран."


Краят на наградите за основатели


"Това, което вероятно е много по-интересно за Zcash, е активирането на Canopy, това е петото надграждане на мрежата", каза Уоткинс. 


"Заглавието на това надграждане е краят на наградата на учредителите и началото на новия му фонд за развитие."


На 3-ти януари 2019 г. член на общностен форум, известен като mineZcash, инициира едногодишна дискусия, която сега доведе до споразумение за търговска марка и увеличена децентрализация за Zcash в рамките на изцяло нов модел на управление, който включва вградено финансиране за развитие.


Преди това, непопулярната награда на Zcash известна като 'Founder’s Reward' означаваше, че миньорите обикновено получават 80% плюс такси за транзакции за добивни блокове. Останалите 20% от наградата бяха разпределени между различни страни, включително 9,85% за основателите от ECC, 2,2% за фондацията Zcash, 5,75% за самата ECC и 2,2% за компенсацията на служителите на ECC. Това завърши с въвеждането на Canopy.


След надграждането, миньорите ще продължат да получават 80% от блоковите награди, но останалите 20% ще бъдат разпределени между новия фонд за големи грантове (8%), ECC (7%) и фондацията Zcash (5%).


Фондът 'Major Grants Fund' за безвъзмездни средства ще подпомага развитието чрез "мащабни дългосрочни проекти (администрирани от Фондация Zcash, с допълнителен принос и контрол от страна на общността)", съгласно предложението на Zcash.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
BTC пасивен доход! НОЕ. 19, 2020 100% пасивен доход в биткойн!Моля копирайте линка повече информация:https://www.olx.bg/ad/platforma-za-arbitrazhna-targoviya-na-kriptovaluta-CID555-ID8luIH.html
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ето защо тази криптовалута скочи с 2,300% само за седмица

Тази реалност доведе до някои проекти, изброени на борсите под формата на дългови токени (IOU), така че заинтересованите страни да могат да се включат в търговското действие, преди токенът да бъде офи...
МАЙ. 11, 2021 16:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

813 милиона USDT бяха прехвърлени на борсите в понеделник

Китовете депозираха 813 милиона USDT за закупуване на БиткойнГрафиките на Glassnode, споделени от CIO-то на Moskovski Capital, показват, че в понеделник на крипто борсите са изпратени две огромни суми...
МАЙ. 11, 2021 15:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум (ETH) балансите на централизираните борси спадат

Според анализ на доставчика на аналитични данни Glassnode, сумата на Етериум токени на борсите е спаднала до най-ниското си ниво за почти две години. Glassnode изчислява, че понастоящем само 13,3 мили...
МАЙ. 11, 2021 13:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Управляващият директор на Goldman Sachs напуска, след огромни печалби от Dogecoin

Изпълнителният директор Азиз Макмеън е в бюрото на банката в Лондон от 14 години, според неговия профил в LinkedIn.Goldman потвърди напускането на Макмеън, но не посочи причина.Източници казаха на eFi...
МАЙ. 11, 2021 11:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света