НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Zcash преминава през първия си халвинг

НОЕ. 18, 2020 17:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Zcash преминава през първия си халвинг

Четири години, след като форкна от Биткойн, блокчейн мрежата Zcash завърши първият си халвинг.

 

В 12:37 UTC Zcash премина  блока 1,046,400, за да задейства събитието, което намалява наградите на миньорите от 6,25 ZEC на 3,125 ZEC.


Събитието обикновено се задейства на всеки четири години на определени височини на блока в зависимост от конкретната верига.


Zcash започна своето пътуване като форк от блокчейна на Биткойн на 28-ми октомври 2016 г. Той се фокусира върху предоставянето на по-добра поверителност на потребителите чрез криптография, наречена zk-SNARKs и е разработен от Electric Coin Company (ECC).


Такива функции за поверителност са проблем по отношение на прането на пари за някои регулатори и политици. 


По-рано този месец, базираната в Колорадо борса за криптовалути Shapeshift премахна ZEC заедно с Monero (XMR) и Dash (DASH) - два други подобни проекта - позовавайки се на засилен регулаторен натиск.


Това обаче не е проблем за всички платформи за търговия: Gemini, борса за криптовалути, регулирана в Ню Йорк, започна да позволява на потребителите да изтеглят zcash с неговата функция за анонимизиране през септември.


"Zcash е Биткойн на неприкосновеността на личния живот", каза Джехан Чу, съосновател и управляващ партньор в базираната в Хонг Конг блокчейн компания за инвестиции и търговия Kenetic. 


"Халвингът е не само важно събитие, но и възможност за търговците да вземат част от обема на конкурентни монети [...] като Monero."


Подобно на BTC, общото предлагане на ZEC има твърд максимум от 21 милиона монети.


"Криптовалутите с фиксирано предлагане като Zcash и Биткойн не са интересни, защото процентът им на емитиране се намалява наполовина на всеки четири години", каза Райън Уоткинс, анализатор в Messari. 


"Те са интересни, защото графикът им на издаване е предсказуем и детерминиран."


Краят на наградите за основатели


"Това, което вероятно е много по-интересно за Zcash, е активирането на Canopy, това е петото надграждане на мрежата", каза Уоткинс. 


"Заглавието на това надграждане е краят на наградата на учредителите и началото на новия му фонд за развитие."


На 3-ти януари 2019 г. член на общностен форум, известен като mineZcash, инициира едногодишна дискусия, която сега доведе до споразумение за търговска марка и увеличена децентрализация за Zcash в рамките на изцяло нов модел на управление, който включва вградено финансиране за развитие.


Преди това, непопулярната награда на Zcash известна като 'Founder’s Reward' означаваше, че миньорите обикновено получават 80% плюс такси за транзакции за добивни блокове. Останалите 20% от наградата бяха разпределени между различни страни, включително 9,85% за основателите от ECC, 2,2% за фондацията Zcash, 5,75% за самата ECC и 2,2% за компенсацията на служителите на ECC. Това завърши с въвеждането на Canopy.


След надграждането, миньорите ще продължат да получават 80% от блоковите награди, но останалите 20% ще бъдат разпределени между новия фонд за големи грантове (8%), ECC (7%) и фондацията Zcash (5%).


Фондът 'Major Grants Fund' за безвъзмездни средства ще подпомага развитието чрез "мащабни дългосрочни проекти (администрирани от Фондация Zcash, с допълнителен принос и контрол от страна на общността)", съгласно предложението на Zcash.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
BTC пасивен доход! НОЕ. 19, 2020 100% пасивен доход в биткойн!Моля копирайте линка повече информация:https://www.olx.bg/ad/platforma-za-arbitrazhna-targoviya-na-kriptovaluta-CID555-ID8luIH.html
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Stellar е нараснал с над 340% в рамките на 2020 година

Kриптовалутата Stellar (XLM), която понастоящем се нарежда на 11-то място по пазарна капитализация, е привлякла безпрецедентен интерес от глобални инвеститори.Такъв интереси, наблюдаван в последно вре...
НОЕ. 30, 2020 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво ще стане ако XRP се определи като ценна книга?

XRP на Ripple: идеален за трансгранични плащанияПо-рано беше заведено съдебно дело срещу базираната в САЩ технологична фирма Ripple по обвинения, че нейният XRP токен се счита за ценна книга в странат...
НОЕ. 30, 2020 14:23 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов крипто актив отчете невероятен ръст от 2,278% за по-малко от месец

SynLev (SYN) е DeFi актив, изграден върху блокчейна на Етериум и разчита на Chainlink оракули за получаване на външни данни. Според бялата книга на крипто актива, той има за цел да осигури децентрализ...
НОЕ. 29, 2020 17:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пазарната капитализация на Tether расте с рекордни темпове

Паоло Ардоино, който служи като технически директор на Bitfinex и Tether, написа в Twitter в четвъртък, че предлагането на USDT се е увеличило с 1 милиард за девет дни, отбелязвайки второто най-бързо ...
НОЕ. 28, 2020 19:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света