НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Засиленото разпространение на COVID-19 може да вещае спад за Биткойн

ЮЛИ. 2, 2020 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Засиленото разпространение на COVID-19 може да вещае спад за Биткойн

Цените на акциите и Биткойн може да претърпят сериозна корекция, ако доктор Антъни Фауци се окаже прав.

Докторът, който е директор на Националния Институт за алергии и инфекциозни заболявания и ключова част от екипа на Белия Дом за борба с коронавируса, каза, че броят дневни заразявания в САЩ може да стигне 100,000 на ден, ако моментално не се предприемат мерки срещу разпространението на вируса.

 

Предупреждението на Фауци пося предпазливост във фондовата борса, като инвеститорите очакват спад, който може да доведе до корекция и при Биткойн.

 

Фауци също предупреди, че ефективна ваксина може да видим толкова бързо, колкото очаква медицинската общност. 

 

“Няма гаранция, че ще имаме безопасна и ефективна ваксина… и аз съм много притеснен, защото положението може да стане много зле.”

 

В последните няколко месеца, цената на Биткойн следи тази на фондовата борса на САЩ, и ако продължителните мерки срещу COVID-19 предизвикат още една разпродажба, Биткойн може да претърпи значителни загуби.

 

Повечето институционални инвеститори в САЩ и Европа все още са предпазливи по отношение на пазарите на акциите. По-рано през юни, “Financial Times” докладва, че хедж фондовете се подготвят за срив на пазара на акции. Някои големи хедж фондове, включително Fasanara Capital, бяха вложили около 70% от средствата си в кеш. 

 

Непредвидимостта на пандемията пося скептицизъм по отношение на фондовата борса в инвеститорите с висока нетна стойност. Ако продължават да излизат негативни данни за COVID-19, много пазарни участници може да потърсят сигурни убежища. Предвид демонстрираната по-рано през годината корелация между Биткойн и акциите, подобен сценарий е много мечи за флагманската криптовалута.

 

В момента е трудно дори за високопрофилните стратези да оценят икономическите данни и корпоративните отчети. Докато краткосрочните перспективи на акциите остават неясни, е повече от явно, че има повишение в търсенето за активи сигурни убежища.

 

Според данни от Федералната Корпорация за Осигуряване на Депозити (ФКОД), банковите депозити са се увеличили с $ 2 трилиона по време на пандемията. Това индикира, че апетитът на инвеститорите за риск е намалял значително, като търсят как да го сведат до минимум.

 

Липсата на този апетит, по обясними причини би могъл да увеличи натиска на продавачите при Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн ферма в Кюстендил открадна ток за милиони

Развитието съобщи районният прокурор Ивайло Илиев, като престпълението бе разкрито от ЧЕЗ.  “По предварителни данни стойността на отнетата енергия е над 2.5 милиона лева, което, грубо казано...
АВГ. 13, 2020 21:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на Биткойн скоро ще скочи с 200%, според Kraken

Докладът отбелязва, че Биткойн отчете 21-месечен минимум на волатилността на 24-ти юли от едва 23% и заяви, че 12-те исторически минимума на волатилността на BTC (между 15% и 30%) обикновено са послед...
АВГ. 13, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн се държи като акция на технологична компания, твърдят от CoinShares

Биткойн се държи повече като акция на технологичен стартъп отколкото като дигитално злато, според доклад от мениджъра на дигитални активи CoinShares, озглавен ‘A Little Bitcoin Goes a Long Way’. В таз...
АВГ. 12, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е в ранен бичи пазар, според Уили Ву

Така твърди анализатора Уили Ву, който тази седмица сподели мислите си за текущото ценово действие на Биткойн.  В редица Twitter публикации от 10-ти август, Ву каза, че бичият пазар вече е започнал, к...
АВГ. 11, 2020 20:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света