НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Защо все още няма Биткойн ETF?

ДЕК. 2, 2018 15:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо все още няма Биткойн ETF?

През 2017 година, Биткойн видя най-високата си цена, достигайки връх от около $20000, преди да започне спада в началото на 2018 година.


През цялата година криптовалутите претърпяват и мечи, и бичи пазар. Последните няколко седмици са най-изтощителни за Биткойн, като цените паднаха от $6500 до ниското ниво от $3500. В момента се бори да остане над $4000.


Цената на Биткойн и пазарна капитализация


Макар цената на Биткойн да е провокирала някои много бурни мигове, в края на краищата има специалисти, които вярват, че сегашната борба силно отразява същите обстоятелства, довели до бичите пазари през 2015 и 2017-та година. Страхът на хората обаче идва от процента, с който спада. След върха на 2017-а година, цената на Биткойн спадна с 82%.

Настоящият процент обаче е по-нисък в сравнение с предходните от 2011-а и 2014-а. През 2014-а година, криптото заличи 86% от стойността си, като от $1137 стигна до $160. През 2011-а, Биткойн падна от най-високата си стойност от $30 до най-ниската - $2 (загуба от 93%). От гледна точка на популярността на пазара, текущият спад от над $100 милиарда до $70 милиарда пазарна капитализация не изглежда да оказва много влияние върху неговата позиция като доминираща криптовалута.


Председателят на SEC за Биткойн ETF


Въпреки че Биткойн понастоящем е топ криптовалутата, както по отношение на стойността, така и на пазарната горна граница, властите все още трябва да проправят пътя за одобрението на ETF. Според председателя на SEC, Джей Клейтън, Биткойн все още е твърде рисков за инвеститорите и следователно ETF няма да е добра идея по това време.

Всъщност, SEC отхвърли 9 заявления за ETF, представени през септември, на основание, че крипто пазара все още е твърде нестабилен и отворен за измами и манипулации. Фактът, че все още не съществуват ефективни политики за предотвратяване на манипулирането на пазара в крипто пространството, прави Джей още по-предпазлив за ETF. Той спомена също така и за рисковете от загуба и кражба като някои от другите фактори, които определят одобряването на ETF.


Ще дойде, но няма да е днес


Това обаче не означава, че ETF никога няма да се появи. Като се има предвид, че крипто пазара е все още млад, повдигнатите въпроси ще бъдат разгледани скоро. Когато това се случи, един ETF ще бъде добре дошъл в крипто пространството - просто няма да е в настоящото състояние на пазара.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да отоплява домове в Канада догодина

Със скорошно съобщение беше постигнато споразумение за това между канадската технологична компания MintGreen и Lonsdale Energy Corporation (LEC).Общинската корпорация в момента отоплява 100 сгради, съ...
ОКТ. 22, 2021 15:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн се срина до $8,200 на Binance.US

Това е умопомрачителна загуба на стойност от 87%. Криптовалутата изтри тези загуби в рамките на една минута.Биткойн претърпя жестока корекция в четвъртък, но само на Binance.US. По-специално, борсата ...
ОКТ. 22, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е предпочитан пред златото - Пол Тюдор Джоунс

Хедж фонд мениджърът и милиардер Пол Тюдор Джоунс смята, че Биткойн печели надпреварата срещу златото, според интервю в сряда за CNBC.Водещият Андрю Рос Соркин напомни на американския инвеститор - чия...
ОКТ. 22, 2021 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света