НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Защо този скок в цената на Биткойн е различен от предните?

МАЙ. 18, 2019 19:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо този скок в цената на Биткойн е различен от предните?

В тази статия ще разгледаме Бари Силберт, основател и главен изпълнителен директор на Digital Currency Group и неговия разговор с Bloomberg за последното "възраждане" на Биткойн.


По-специално, той обсъди факторите, които правят това време коренно различно от ралитата след предишни спадове.


Основни подобрения в инфраструктурата на Биткойн


Първо, Силбърт изтъкна, че 80% спадове са се случвали многократно преди и всеки път, когато Биткойн се възстанови, за да публикува рекордни високи стойности. Но голямата разлика между сегашния момент и балона от 2017 година е промяната в инфраструктурата.

Позовавайки се на възхода на попечителите, търговията и софтуера за съответствие, Силбър подчертава катастрофата на 2018 година и регулирането на пазара на ICO като положителни влияния върху крипто пространството.

Той също видя голяма промяна в това, че потребителите са по-образовани и знаят повече за класа активи.


Разликата в отношението на поколенията към златото


По-младите поколения са възпитани в свят без златен стандарт, където парите са дигитални. Около 68 трилиона долара се очаква да бъдат предадени от старото поколение. Малко вероятно е това да се инвестира в злато.

Макар че не цялото наследено богатство ще се влее в Биткойн, Силбърт със сигурност го вижда да се диверсифицира. Както става става по-ценно, неговата ключова полезност (в електрониката) се заменя. Основните купувачи на злато сега са централни банки, което противоречи на настроенията на повечето инвеститори в златото.

Това настроение е един от факторите, които Силбърт се опитва да намери чрез маркетинговата кампания „Оставете златото“ на Grayscale.


Нарастващ интерес от страна на институционалните инвеститори


Последната причина, според Силбърт, която разграничава възхода на Биткойн от миналите ралита, е увеличаването на институционалните пари, вливащи се в пространството. Вместо просто анекдотични доказателства, той посочи действителните цифри от Grayscale Investments.

В рекордното Q1 за компанията, над 70% от входящите потоци са от институционални инвеститори. От това над 90% са били в Биткойн тръст. Парите не само се вливат, но също така е и твърде проницателно в кои крипто активи се инвестира.

Налице е и темата за одобрение на Биткойн ETF, което повечето експерти вярват, че ще се случи в някакъв момент тази година. Някои смятат, че това може да се случи още следващия вторник.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Fidelity пускат спот Биткойн ETF тази седмица

Стартиране на ETFFidelity е мултинационална корпорация за финансови услуги, която е създадена през 1946 г. и остава една от най-големите компании за управление на активи в света с $4.9 трилиона AUM (а...
ДЕК. 1, 2021 20:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн кит премести почти $1 милиард в BTC

Whale Alert за първи път съобщи за транзакция между два неизвестни портфейла във вторник сутринта. Отделен неизвестен портфейл също получи по-малко от 0.002 BTC от изпращащия портфейл.🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 ...
ДЕК. 1, 2021 12:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания за трилиони стартира европейски спот Биткойн ETP

Invesco, американски инвестиционен посредник с управлявани активи от $1.3 трилиона, си партнира с доставчика на крипто индекси CoinShares, за да пусне първия си европейски борсово търгуван продукт (ET...
ДЕК. 1, 2021 10:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн 'дори не е близо до върха си', твърди крипто ветеран

Той е на това мнение дори след като активът рязко падна от новата си най-висока стойност за всички времена над $69,000 по-рано този месец.В ново интервю за CNBC бившият главен изпълнителен директор на...
ДЕК. 1, 2021 08:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света