НАЧАЛО Други

Защо SEC забавя и в крайна сметка не позволява Биткойн ETF?

СЕП. 29, 2018 13:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо SEC забавя и в крайна сметка не позволява Биткойн ETF?

Инвеститорите и търговците във и извън крипто пространството са били на ръба на местата си, чакайки решението на SEC за VanEck SolidX Bitcoin ETF на 30-ти септември.

 


SEC си "влачи краката" по отношение на решенията за ETF и това е разочарованието на мнозина, не само в крипто пространството, но и в цялата финансова индустрия.

Според съобщението на SEC от 20-ти септември, Комисията определи "30-ти септември 2018 година за дата, в която трябва да одобри, да не одобри или да започне процедура, за да реши дали да не одобри предложената промяна на правилото".

The VanEck SolidX Bitcoin ETF е дългоочакван от крипто пространството. Изглежда, че има повече оптимизъм около одобрението сега, отколкото когато се появиха предишни дати за вземане на решения.

Но докато мнозина смятат, че това предложение има по-голям шанс да бъде прието, VanEck не се притеснява и от двете. Те признават, че очакват забавяния от страна на SEC и считат, че шансовете за одобрение на ETF до края на годината са малко вероятни.

С друго предполагаемо решение, пазарът може би се е разраснал малко, заради манталитета "купете спрямо слуха". Но можем да имаме "продайте спрямо новините", тъй като решението може да бъде отложено отново до февруари.

Решението се развива по време на колебливия период за пазара на криптовалути, тъй като цените на повечето цифрови активи са паднали далеч от високите си стойности и веднага след като SEC са подали обвинения срещу дилър на BTC ценни книжа.

Много експерти във финансовата сфера смятат, че SEC ще ни каже, че пазарът все още не е достатъчно зрял за одобряването на ETF. Някои смятат, че решението може да бъде отменено до февруари 2019 година, но други твърдят, че SEC може да избере напълно да отхвърли ETF.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света