НАЧАЛО Други

Защо SEC забавя и в крайна сметка не позволява Биткойн ETF?

СЕП. 29, 2018 13:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо SEC забавя и в крайна сметка не позволява Биткойн ETF?

Инвеститорите и търговците във и извън крипто пространството са били на ръба на местата си, чакайки решението на SEC за VanEck SolidX Bitcoin ETF на 30-ти септември.


SEC си "влачи краката" по отношение на решенията за ETF и това е разочарованието на мнозина, не само в крипто пространството, но и в цялата финансова индустрия.

Според съобщението на SEC от 20-ти септември, Комисията определи "30-ти септември 2018 година за дата, в която трябва да одобри, да не одобри или да започне процедура, за да реши дали да не одобри предложената промяна на правилото".

The VanEck SolidX Bitcoin ETF е дългоочакван от крипто пространството. Изглежда, че има повече оптимизъм около одобрението сега, отколкото когато се появиха предишни дати за вземане на решения.

Но докато мнозина смятат, че това предложение има по-голям шанс да бъде прието, VanEck не се притеснява и от двете. Те признават, че очакват забавяния от страна на SEC и считат, че шансовете за одобрение на ETF до края на годината са малко вероятни.

С друго предполагаемо решение, пазарът може би се е разраснал малко, заради манталитета "купете спрямо слуха". Но можем да имаме "продайте спрямо новините", тъй като решението може да бъде отложено отново до февруари.

Решението се развива по време на колебливия период за пазара на криптовалути, тъй като цените на повечето цифрови активи са паднали далеч от високите си стойности и веднага след като SEC са подали обвинения срещу дилър на BTC ценни книжа.

Много експерти във финансовата сфера смятат, че SEC ще ни каже, че пазарът все още не е достатъчно зрял за одобряването на ETF. Някои смятат, че решението може да бъде отменено до февруари 2019 година, но други твърдят, че SEC може да избере напълно да отхвърли ETF.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света