НАЧАЛО Други

Защо SEC забавя и в крайна сметка не позволява Биткойн ETF?

СЕП. 29, 2018 13:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо SEC забавя и в крайна сметка не позволява Биткойн ETF?

Инвеститорите и търговците във и извън крипто пространството са били на ръба на местата си, чакайки решението на SEC за VanEck SolidX Bitcoin ETF на 30-ти септември.

 


SEC си "влачи краката" по отношение на решенията за ETF и това е разочарованието на мнозина, не само в крипто пространството, но и в цялата финансова индустрия.

Според съобщението на SEC от 20-ти септември, Комисията определи "30-ти септември 2018 година за дата, в която трябва да одобри, да не одобри или да започне процедура, за да реши дали да не одобри предложената промяна на правилото".

The VanEck SolidX Bitcoin ETF е дългоочакван от крипто пространството. Изглежда, че има повече оптимизъм около одобрението сега, отколкото когато се появиха предишни дати за вземане на решения.

Но докато мнозина смятат, че това предложение има по-голям шанс да бъде прието, VanEck не се притеснява и от двете. Те признават, че очакват забавяния от страна на SEC и считат, че шансовете за одобрение на ETF до края на годината са малко вероятни.

С друго предполагаемо решение, пазарът може би се е разраснал малко, заради манталитета "купете спрямо слуха". Но можем да имаме "продайте спрямо новините", тъй като решението може да бъде отложено отново до февруари.

Решението се развива по време на колебливия период за пазара на криптовалути, тъй като цените на повечето цифрови активи са паднали далеч от високите си стойности и веднага след като SEC са подали обвинения срещу дилър на BTC ценни книжа.

Много експерти във финансовата сфера смятат, че SEC ще ни каже, че пазарът все още не е достатъчно зрял за одобряването на ETF. Някои смятат, че решението може да бъде отменено до февруари 2019 година, но други твърдят, че SEC може да избере напълно да отхвърли ETF.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Големите пари си променят мнението за Биткойн

Към момента, според шефа на най-голямата фирма за управление на активи, Биткойн все още е "тънък пазар"."Биткойн привлече вниманието и въображението на много хора. Все още непроверен, доста малък паза...
ДЕК. 3, 2020 10:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Solarisbank се насочва към европейска експанзия през 2021 г.

Базираното в Берлин стартиращо предприятие използва така наречения модел "банкиране като услуга", позволяващ на партньори като южнокорейската фирма Samsung Electronics да предлагат маркови сметки и фи...
ДЕК. 2, 2020 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase помага на големи компании да диверсифицират с крипто

Използвайки усъвършенствани възможности за изпълнение, водеща крипто платформа за посредничество и извънборсово бюро, Coinbase успяха да закупят значително количество Биткойн от името на MicroStrategy...
ДЕК. 2, 2020 10:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света