НАЧАЛО Други

Защо SEC забавя и в крайна сметка не позволява Биткойн ETF?

СЕП. 29, 2018 13:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо SEC забавя и в крайна сметка не позволява Биткойн ETF?

Инвеститорите и търговците във и извън крипто пространството са били на ръба на местата си, чакайки решението на SEC за VanEck SolidX Bitcoin ETF на 30-ти септември.


SEC си "влачи краката" по отношение на решенията за ETF и това е разочарованието на мнозина, не само в крипто пространството, но и в цялата финансова индустрия.

Според съобщението на SEC от 20-ти септември, Комисията определи "30-ти септември 2018 година за дата, в която трябва да одобри, да не одобри или да започне процедура, за да реши дали да не одобри предложената промяна на правилото".

The VanEck SolidX Bitcoin ETF е дългоочакван от крипто пространството. Изглежда, че има повече оптимизъм около одобрението сега, отколкото когато се появиха предишни дати за вземане на решения.

Но докато мнозина смятат, че това предложение има по-голям шанс да бъде прието, VanEck не се притеснява и от двете. Те признават, че очакват забавяния от страна на SEC и считат, че шансовете за одобрение на ETF до края на годината са малко вероятни.

С друго предполагаемо решение, пазарът може би се е разраснал малко, заради манталитета "купете спрямо слуха". Но можем да имаме "продайте спрямо новините", тъй като решението може да бъде отложено отново до февруари.

Решението се развива по време на колебливия период за пазара на криптовалути, тъй като цените на повечето цифрови активи са паднали далеч от високите си стойности и веднага след като SEC са подали обвинения срещу дилър на BTC ценни книжа.

Много експерти във финансовата сфера смятат, че SEC ще ни каже, че пазарът все още не е достатъчно зрял за одобряването на ETF. Някои смятат, че решението може да бъде отменено до февруари 2019 година, но други твърдят, че SEC може да избере напълно да отхвърли ETF.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света