НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Защо обемът на Биткойн търговията скочи с над 100% само за седмица?

ЯНУ. 13, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо обемът на Биткойн търговията скочи с над 100% само за седмица?

Според доклад, публикуван на 9-ти януари, от фирмата за проучване на пазара на криптовалути Arcane Research, обемът на търговията с BTC се е удвоил само за седмица.

Според доклада, среднодневният обем на търговията за последните 7 дни отбеляза увеличение от 126% , като почти 1,5 милиарда долара се изтъргуваха само на 8-ми януари. 


Докладът гласи:


Пазарът се възстанови рязко от разочароващите 192 милиона долара, които бяха изтъргувани на 1-ви януари.


Изследователите също така отбелязват, че показателят за страх и алчност на крипто пазара (crypto greed and fear index), показан на уебсайта за алтернативен софтуер Alternative.me, постоянно се изкачва от средата на декември, а на 6-ти януари достигна неутрални нива за първи път от октомври.


Докладът също така подчертава, че волатилността на флагманската криптовалута нараства заедно с цената и в момента се покачва на 3%. 


Документът гласи:


Въпреки че се връща към [зоната на] страх през последните няколко дни, пазарът със сигурност става все по-бичи.


Уебсайтът на индекса обяснява, че когато той има изключителен страх, това означава, че инвеститорите са твърде притеснени, което представлява възможност за покупка, докато когато инструментът показва висока алчност, пазарът вероятно ще претърпи корекция. 


Индикаторът се базира на волатилноста, пазарен импулс и обем, социални медии, проучвания, доминантност на Биткойн на крипто пазара и тенденциите в Google.


Интересното е, че изследователите предполагат също, че напрежението между Иран и Съединените щати тласна корелацията на Биткойн със златото до нива, които не сме виждали от август 2016 г. 


Докато авторите на доклада признават, че “е твърде рано да се направи какъвто и да било извод”, те също така посочват, че големите събития в новия конфликт предизвикаха положителна реакция както при златото, така и при BTC. 


В доклада се казва следното:


Твърденията, че Биткойн е “безопасно убежище“ започват да стават реалност. Въпреки това, това краткосрочно ценово действие може също да бъде фалшива корелация и трябва да се вземе предвид дългосрочната оценка. 


Както мнозина подчертаха, Биткойн може просто да се е оказал полезен за иранското население по време на конфликта. Единствено времето ще покаже дали BTC действително е безопасно убежище за инвеститорите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн бележи силен старт на 2020 година

Данните от Coin360 показаха, че BTC / USD най-накрая достигна до значителните $ 9,000.По време на писане на статията лека корекция е избутала двойката малко над $ 8900, като възвръщаемостта за последн...
ЯНУ. 17, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво предизвика скорошния възход на крипто пазарите?

Някои монети почти удвоиха стойността си със завръщането на Биткойн към бича тенденция. Възможно ли е това да е в резултат на политиките на централните банки?Страховете от потенциална глобална реце...
ЯНУ. 16, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Огромно количество Биткойн бе преместено - но от кого?

Голям трансфер съвпадна със зрелищно пазарно ралиПреместването се случи точно когато Биткойн премина през поредното рали, преодолявайки нивото на съпротива от $8,700. Блокчейн анализът разкри, че п...
ЯНУ. 16, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще успее ли Биткойн да пробие $ 9,000?

Оттеглянето се случи, след като цифровият актив се насочи към $ 9,000, като два пъти тества $ 8,863 през изминалия ден, което може да означава, че някои участници поне частично са прибрали печалба.Към...
ЯНУ. 16, 2020 14:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света