НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Защо обемът на Биткойн търговията скочи с над 100% само за седмица?

ЯНУ. 13, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо обемът на Биткойн търговията скочи с над 100% само за седмица?

Според доклад, публикуван на 9-ти януари, от фирмата за проучване на пазара на криптовалути Arcane Research, обемът на търговията с BTC се е удвоил само за седмица.

Според доклада, среднодневният обем на търговията за последните 7 дни отбеляза увеличение от 126% , като почти 1,5 милиарда долара се изтъргуваха само на 8-ми януари. 


Докладът гласи:


Пазарът се възстанови рязко от разочароващите 192 милиона долара, които бяха изтъргувани на 1-ви януари.


Изследователите също така отбелязват, че показателят за страх и алчност на крипто пазара (crypto greed and fear index), показан на уебсайта за алтернативен софтуер Alternative.me, постоянно се изкачва от средата на декември, а на 6-ти януари достигна неутрални нива за първи път от октомври.


Докладът също така подчертава, че волатилността на флагманската криптовалута нараства заедно с цената и в момента се покачва на 3%. 


Документът гласи:


Въпреки че се връща към [зоната на] страх през последните няколко дни, пазарът със сигурност става все по-бичи.


Уебсайтът на индекса обяснява, че когато той има изключителен страх, това означава, че инвеститорите са твърде притеснени, което представлява възможност за покупка, докато когато инструментът показва висока алчност, пазарът вероятно ще претърпи корекция. 


Индикаторът се базира на волатилноста, пазарен импулс и обем, социални медии, проучвания, доминантност на Биткойн на крипто пазара и тенденциите в Google.


Интересното е, че изследователите предполагат също, че напрежението между Иран и Съединените щати тласна корелацията на Биткойн със златото до нива, които не сме виждали от август 2016 г. 


Докато авторите на доклада признават, че “е твърде рано да се направи какъвто и да било извод”, те също така посочват, че големите събития в новия конфликт предизвикаха положителна реакция както при златото, така и при BTC. 


В доклада се казва следното:


Твърденията, че Биткойн е “безопасно убежище“ започват да стават реалност. Въпреки това, това краткосрочно ценово действие може също да бъде фалшива корелация и трябва да се вземе предвид дългосрочната оценка. 


Както мнозина подчертаха, Биткойн може просто да се е оказал полезен за иранското население по време на конфликта. Единствено времето ще покаже дали BTC действително е безопасно убежище за инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето кое е най-важното ниво за Биткойн в момента

Ако Биткойн остане над $11,500 до 10-ти август, това ще е най-високото седмично затваряне на валутата от средата на 2019 година. Седмичната свещ в август 2019 затвори малко над $ 11,500. С други думи,...
АВГ. 5, 2020 12:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн достигна нов връх срещу турската лира

В туит от понеделник професор на Стив Ханке заяви, че твърдите пари са единственият изход за Турция, която харчи милиарди долари за подсилване на лирата.Ханке: Лирата на Турция е "пътник"Към момента н...
АВГ. 4, 2020 21:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Докъде може да стигне Биткойн в бичия цикъл?

Въпреки че миналото не е точен ориентир за бъдещето, CryptoBull отбеляза, че ако Биткойн повтори печалбите си от 2016-2017 г., той може да стигне $ 430,000 до края на 2021 г.  Анализаторът базира...
АВГ. 4, 2020 18:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Корелацията между Биткойн и Етериум най-накрая отслабна

Изследователи от Skew заявиха:„Краткосрочната корелация между Биткойн и Етериум намалява допълнително. Това официално ли е краят на близо три годишния високо корелационен режим и завръщането на добрит...
АВГ. 3, 2020 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света