НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Защо обемът на Биткойн търговията скочи с над 100% само за седмица?

ЯНУ. 13, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо обемът на Биткойн търговията скочи с над 100% само за седмица?

Според доклад, публикуван на 9-ти януари, от фирмата за проучване на пазара на криптовалути Arcane Research, обемът на търговията с BTC се е удвоил само за седмица.

Според доклада, среднодневният обем на търговията за последните 7 дни отбеляза увеличение от 126% , като почти 1,5 милиарда долара се изтъргуваха само на 8-ми януари. 


Докладът гласи:


Пазарът се възстанови рязко от разочароващите 192 милиона долара, които бяха изтъргувани на 1-ви януари.


Изследователите също така отбелязват, че показателят за страх и алчност на крипто пазара (crypto greed and fear index), показан на уебсайта за алтернативен софтуер Alternative.me, постоянно се изкачва от средата на декември, а на 6-ти януари достигна неутрални нива за първи път от октомври.


Докладът също така подчертава, че волатилността на флагманската криптовалута нараства заедно с цената и в момента се покачва на 3%. 


Документът гласи:


Въпреки че се връща към [зоната на] страх през последните няколко дни, пазарът със сигурност става все по-бичи.


Уебсайтът на индекса обяснява, че когато той има изключителен страх, това означава, че инвеститорите са твърде притеснени, което представлява възможност за покупка, докато когато инструментът показва висока алчност, пазарът вероятно ще претърпи корекция. 


Индикаторът се базира на волатилноста, пазарен импулс и обем, социални медии, проучвания, доминантност на Биткойн на крипто пазара и тенденциите в Google.


Интересното е, че изследователите предполагат също, че напрежението между Иран и Съединените щати тласна корелацията на Биткойн със златото до нива, които не сме виждали от август 2016 г. 


Докато авторите на доклада признават, че “е твърде рано да се направи какъвто и да било извод”, те също така посочват, че големите събития в новия конфликт предизвикаха положителна реакция както при златото, така и при BTC. 


В доклада се казва следното:


Твърденията, че Биткойн е “безопасно убежище“ започват да стават реалност. Въпреки това, това краткосрочно ценово действие може също да бъде фалшива корелация и трябва да се вземе предвид дългосрочната оценка. 


Както мнозина подчертаха, Биткойн може просто да се е оказал полезен за иранското население по време на конфликта. Единствено времето ще покаже дали BTC действително е безопасно убежище за инвеститорите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Милениалите ще наследят трилиони и ще се насочат към Биткойн

Милениалите от друга страна са израснали с технологии и те са на път да наследят трилиони. Биткойн бум при милениалите?Според статистиката, приблизително $60 трилиона богатство ще бъдат прехвърлени ...
ФЕВ. 28, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от приходите на Cash App идват от Биткойн

ФЕВ. 28, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн се проследява много по-лесно от физическите пари

Той твърди, че физическите пари всъщност са предпочитан вариант за злонамерените личности, тъй като много по-трудно може да се проследи."Оказва се, че ако искате да бъдете престъпник, трябва да използ...
ФЕВ. 28, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Питър Шиф отново разкритикува Биткойн

В поредица от публикации в Twitter oт 25-ти февруари, Шиф се обърна към поддръжниците на Биткойн, както и неговите привърженици, които наричат криптовалутата „сигурно убежище“ срещу традиционните паз...
ФЕВ. 28, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света