НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Защо на Биткойн му трябваха 11 години за да се приеме на глобално ниво?

НОЕ. 7, 2019 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо на Биткойн му трябваха 11 години за да се приеме на глобално ниво?

На 31.10.2019г. се навършиха 11 години, откакто Сатоши Накамото написа бялата книга за Биткойн, което доведе до развитието на индустрия за $244 милиарда.

Въпреки това, е изненадващо да се отбележи, че на Биткойн и технологията стояща зад него им отне толкова много време, за да достигне света до това ниво на осведоменост за тях.

                                       

Биткойн се роди преди 11 години след икономическия крах през 2008 г. Мотивите за създаването му бяха да съществува като алтернатива на световната финансова система, която ощети толкова много хора. И все пак, само през последните няколко години децентрализираната финансова система се счита за конкурент на щатския долар и златото.

 

В световен мащаб съществува опасност от нова рецесия, и Биткойн е в състояние да играе роля в това как милиони хора се опитват да преодолеят поредния глобален финансов спад и банков провал. Остава обаче въпросът: защо отне толкова време, за да се вземе сериозно тази революционна технология?

 

Публикацията на Тръмп за Биткойн

 

Може би трябва да се отбележи значимостта на една конкретна дата (11-и юли 2019 г.), на която президентът Доналд Тръмп сподели мнението си за Биткойн. Президентът на Съединените щати съвсем очаквано заяви, че не е с позитивно мнение относно най-голямата криптовалута, но самият факт, че я спомена беше забележителен.

Тръмп обясни: „В САЩ имаме само една истинска валута и тя е по-силна от всякога. Тя е най-доминиращата валута навсякъде по света и винаги ще остане така. Нарича се щатски долар!”

За тези, които са запознати с реториката на Тръмп, това може да се чете като опит за потушаване на възприетата заплаха, която Биткойн представлява за щатския долар. Това че Тръмп защитава долара, вследствие на експоненциалния растеж на флагманската криптовалута, е показателно за това докъде е стигнала монетата за тези 11 години.

 

Златният стандарт

 

През последните 11 години, Биткойн не само се превърна в заплаха за фиатните валути - особено във финансово несигурните времена, в които се намираме днес, но той също започна да отнема светлината на прожекторите от златото.


По подобен начин, както Тръмп оспорва потенциала на Биткойн, Питър Шиф се опитва да сложи златото на пиедестал и да омаловажи развитието на първата децентрализирана криптовалута - и в много отношения се проваля.

 

Биткойн е увеличил стойността си от няколко цента до близо $10,000, според днешните цени. Да не говорим, че през 2017 година тази стойност бе почти двойна на настоящата. От друга страна, златото се е увеличило само с около 50% по същото време, от около $1,000 за унция - до $1,500.

 

11-годишният жизнен цикъл на Биткойн беше изпълнен с много събития, но повечето от тях се случиха през последните няколко години. Технологията се възприема широко от предприятията, а потенциала на Биткойн се реализира в много различни финансови сектори. Това, което ще се случи през следващите 11 години, със сигурност ще бъде нещо, което трябва да се види.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн отново тества $ 9,000 - какво да очакваме?

BTC все още не се е възстановил от дъното си на $ 8,600, но $ 9,000 остава важно психологическо ниво, което редица анализатори следят. Според ресурса за следене на крипто деривати Skew.com, прибл...
МАЙ. 26, 2020 15:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

10% от предлагането на Биткойн не е мърдало от 10 години

Точно фиксираната оскъдица кара много хора да приемат BTC като актив ‘безопасно убежище’. Нови данни сочат, че Биткойн може да е по-оскъден отколкото предполагаме, тъй като около 7.78% от сегашното...
МАЙ. 26, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Възможно е създателят на Биткойн да е зад решетките

Една от най-смелите теории, която продължава и до днес, за истинската самоличност на анонимния създател на Биткойн , твърди, че Сатоши е Пол Калдър Льо Ру, бивш програмист с интерес към криптография...
МАЙ. 26, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Има повече от 21 милиона Биткойн? - Weiss Ratings

В публикация от 25-ти май, Weiss Ratings сподели, че борсите използват ливъридж, за да създадат впечатлението, че има повече Биткойн отколкото съществува.  В публикацията пише - “Непопулярно м...
МАЙ. 25, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света