НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Защо Litecoin може да бъде по-добра инвестиция от Биткойн?

СЕП. 30, 2018 17:54 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо Litecoin може да бъде по-добра инвестиция от Биткойн?

Сравнението е много често срещано в ежедневните ни дейности. Сравняваме нещата, за да знаем кое е по-добро или кое би било най-подходящо за нас. От време на време има постоянен дебат, особено за две различни стоки, които може да изглеждат подобни за потребителите. Сега bitcoin и litecoin зависят от милостта на нашите ежедневни сравнения. Новите инвеститори може да се чудят кое е най-доброто сред тези две цифрови валути.


Което си струва инвестицията


Bitcoin, откакто е създаден, е видяла много инвеститори. Въпреки че валутата е видяла много предизвикателства на фона на пазара, тя не е възпрепятствала растежа и инвеститорите. Това е първата криптовалута, която се появява на пазара и спечели предимството на много хора да инвестират в нея, независимо от нейния флуктуационен характер.

Въпреки че цената на bitcoin е нестабилна, през годините цената му нараства и нараства, като по този начин привлича повече инвеститори. Стойността на бизнеса в началото на 2011 г. е била $1 и към средата на 2011 г. тя се повишава до $35.

През ноември 2011 г. се ражда litecoin, а в рамките на две години стойността на litecoin беше много обещаваща. До края на март 2017 г. litecoin се беше увеличил с 9150%, докато bitcoin е записал 1900%.

По отношение на обезценяването му, Litecoin спадна до 70.49%, докато Биткойн спадна до 68%. През декември 2017 г. LTC увеличи четири пъти стойността си спрямо BTC за първи път. Следователно, няма да бъде изненадващо, ако до края на 2018 г. litecoin надмине Биткойн.

Ако все още се чудите коя от тези две криптовалути е по-добра, това е информация, която може да искате да вземете предвид, преди да вземете решение.

С до 56 транзакции в секунда, Litecoin в сравнение с Биткойн е много по-бързо. Биткойн от друга страна има 7 транзакции в секунда. Сравнявайки блок времето на двете валути, litecoin e с по-бързо време, което отнема 2,5 минути, за да завърши процеса, докато bitcoin отнема средно 10 минути. Оттук Litecoin може да обработва повече транзакции.

Що се отнася до търговията, може да искате да обмислите използването на litecoin вместо Биткойн. Поради бързата си природа по отношение на транзакцията, тя прави търговията по-удобна. Процесът на потвърждение отнема по-малко от 3 минути и приключвате търговията. Бихте ли предпочели да изчакате 10 минути, за да проверите транзакцията?

Що се отнася до копаенето, Биткойн е много по-скъп и трудно може да се добива в сравнение с litecoin. За да копае Биткойн, човек трябва да има мощни компютри като ASIC копачи. Следователно само няколко души имат достъп до крипто добива. Litecoin, от друга страна, използва стандартни компютри за добив, което го прави много по-лесно и по-бързо, и позволява на голям брой хора да го оценят.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може лесно да надмине $11,000 - дали мечките готвят капан?

Към момента на писане на статията криптовалутата се търгува около $10,726.  “В демонстрация на сила, Биткойн се задържа над $10,000 63 дни вече”, каза Дейвид Лифшитз, главен инвестиционен ди...
СЕП. 29, 2020 20:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн превъзхожда златото

В ново интервю с водещия на подкаста 'The Breakdown', Натаниел Уитмор, Пал казва, че Биткойн сега е топ резервен актив въпреки високите нива на волатилност.Що се отнася до активите, които са запас от ...
СЕП. 29, 2020 15:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

EY пуснаха нов инструмент за анализ на Биткойн транзакции

Новите решения Explorer и Visualizer стартират като част от продуктовия пакет EY Blockchain Analyzer. Според съобщение от 27-ми септември, бета версията вече е достъпна безплатно за физически лица.EY ...
СЕП. 29, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво се случва с Биткойн?

Обхватът, комбиниран със засилващите се опасения на различните медии за  оспорваните избори и редицата скандали, заформили се около изборите, може да намеква, че има промяна в сантимента, която би мог...
СЕП. 28, 2020 21:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света