НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Защо Биткойн е важен за свободата?

ДЕК. 31, 2018 19:13 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо Биткойн е важен за свободата?

На 28-ми декември списание Time, което е едно от водещите в Америка, публикува интересен материал във връзка с огромния потенциал на Биткойн в либерален аспект.


Въпросната статия застава с твърда позиция, че именно спекулациите, огромния брой измами и преобладаващата алчност в света на криптовалутите и блокчейн индустрията засенчват истинския потенциал на творението на Сатоши Накамото.

Според Алекс Гладщейн, който е авторът на публикувания материал, Биткойн е ценен финансов инструмент за обмен, който не може да бъде подложен на никаква цензура. Това може би е най-голямото предимство на дигиталния актив.

Според проучванията Алехандро Мачадо, изследовател на криптовалутите в „Open Money Initiative“, таксата за банков превод от САЩ до Венецуела може да достигне до 56% от цялата стойност на изпращана сума. За да заобиколят подобни условия, венецуелците се обръщат към криптовалутите, получавайки например Биткойн от роднини си в чужбина.

Другата алтернатива, която не включва използването на Биткойн е доста по-неприятна. Реално трябва да се внесат парите в Колумбия, след което да се изтеглят и да се внасят отново във Венецуела. Технически, това отнема много повече време и разходи, и е доста по-голяма опасността парите да се изгубят по пътя на паричните преводите...


Статията в Time подчертава, че криптовалутите са много добра алтернатива да се предпазим от последствията на инфлацията при фиатните валути.


Венецуела е пример за това как инфлацията на родната им валута се очаква да достигне до 1 милион процента. Но има и други подобни примери, като Зимбабве, където бившият президент Робърт Мугабе отпечатва безкрайни суми пари.

Алекс Гладщейн използва и неуспоримия факт, че е технически невъзможно да се напечата безкраен брой биткойни. Според него Биткойн също е инструмент за избягване на масовото наблюдение и ненужните санкции от страна на правителствата. Times посочва и предимството, дадено от неспособността на правителствата да цензурират сделки или да замразят Биткойн портфейлите.


Фактът, че екосистемата на криптовалутите работи на такъв принцип, че е напълно невъзможно да се манипулира или злоупотреби с информацията, която циркулира в нея, носи единствено позитиви. Може би именно липсата на възможност за контрол на такъв тип системи забавя масовото приемане на технологията... Но въпреки това идва 2019 година, с големи очаквания и надежди за бъдещото на крипто.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да отоплява домове в Канада догодина

Със скорошно съобщение беше постигнато споразумение за това между канадската технологична компания MintGreen и Lonsdale Energy Corporation (LEC).Общинската корпорация в момента отоплява 100 сгради, съ...
ОКТ. 22, 2021 15:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн се срина до $8,200 на Binance.US

Това е умопомрачителна загуба на стойност от 87%. Криптовалутата изтри тези загуби в рамките на една минута.Биткойн претърпя жестока корекция в четвъртък, но само на Binance.US. По-специално, борсата ...
ОКТ. 22, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е предпочитан пред златото - Пол Тюдор Джоунс

Хедж фонд мениджърът и милиардер Пол Тюдор Джоунс смята, че Биткойн печели надпреварата срещу златото, според интервю в сряда за CNBC.Водещият Андрю Рос Соркин напомни на американския инвеститор - чия...
ОКТ. 22, 2021 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света