НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Защо Биткойн скочи с $300 за около минута

ДЕК. 13, 2018 13:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо Биткойн скочи с $300 за около минута

Рано тази сутрин, цената на Биткойн скочи до почти на 300 долара за една минута, подтиквайки митинг, който тласна флагманската криптовалута от $ 6,466 на $ 6,899 по време на интервала.


За съжаление, BTC се оказа неспособен да поддържа това ниво, и след като се движи нагоре през цялата сутрин и в ранния следобед, цената направи рязко движение надолу, което обърна ефекта от ралито.
Както съобщава CCN, пъмпът е настъпил почти точно в момента, в който BitMEX, най-голямата платформа за търговия с криптовалута с ливъридж, бе офлайн за планирана поддръжка.

Анализаторите, включително Алистър Милн, предсказаха, че големите търговци може да се опитат да изпълнят шорт скуиз, като увеличат цената на Биткойн, докато платформата е офлайн и търговците не са в състояние да затворят позициите си и има доказателства, че това е станало.Други обаче са предположили, че търговците са използвали временното прекъсване на BitMEX като възможност да се занимават с незаконна манипулация на пазара под претекст за шорт скуиз.

Така или иначе, тази дейност може да е била подхранвана от приток на нови USDT на пазара само преди няколко часа. Данните от Omni Explorer показват, че Tether, създател на Stable Coin (USDT), е издал 100 милиона нови токена във вторник следобед - средства, които са били изпратени от Tehter до Bitfinex. Този ход увеличи пазарната капитализация на пазара с близо 2,9 млрд. долара и допълнително утвърди статута си на осмата по големина криптовалута.

Tether, чиито токени са подкрепени от физически USD в съотношение 1: 1, но са изправени пред обвинения за частично резервиране, вече са издали $ 415 милиона USDT само през август. Според уебсайта на фирмата, компанията е упълномощена да издаде още токени, които са все още неразпределени, на стойност 151 млн. долара, което предполага, че пазарната капитализация на USDT може да продължи да се покачва през септември.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето какво следва за тези три криптовалути, според Майкъл Ван де Поуп

В нова пазарна актуализация Ван де Поуп казва, че Биткойн наскоро си възвърна ключова ценова област, което показва, че активът се подготвя за ново рали.“Вчера имахме красив повторен тест, така че цена...
СЕП. 19, 2021 00:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е единствената криптовалута на институционално ниво, според Майкъл Сейлър (видео)

В ново интервю за Bloomberg, Сейлър заяви, че Биткойн (BTC) е в собствена лига, тъй като разделя всички крипто активи в три различни категории."На пазара има три неща - има първокласен актив, актив от...
СЕП. 18, 2021 20:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света