НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Защо Биткойн не е по-добър от Visa

АПР. 1, 2019 16:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо Биткойн не е по-добър от Visa

Криптовалутата номер едно на пазара, Биткойн, често се приема като по-добра възможност за транзакции от глобалната платежна система Visa. Въпреки това, новите доказателства сочат, че Биткойн сериозно изостава от Visa и не се вижда възможност скоро да може да задмине гигантския платежен гигант.


Данните от блокчейна на Биткойн показват, че има още какво да се направи, за да се достигне нивото, което феновете на му очакват. Данните показват, че мрежата е обработила само 88 милиона транзакции на стойност $264 милиарда.

Смята се, че средната цена за тези транзакции е $0.64 за транзакция, докато Visa обработва над 120 милиарда сделки на стойност $11.2 трилиона при средна цена от $0.22 за транзакция през 2018 г, според годишния отчет на компанията. Това означава, че Биткойн транзакциите струват три пъти повече от транзакциите с Visa.

В допълнение, за Биткойн мрежата се казва, че таксува притежателите на BTC допълнително, за поддръжка и защита.


Това води до действителните разходи на Биткойн за транзакция до $45, които потребителите не биха забелязали поради нестабилността в цената на флагманската криптовалута и нарастващата клиентска база.

Друга основна слабост на Биткойн мрежата, която я прави по-слаба от Visa, е броят на транзакциите, които обработва за секунда. Смята се, че мрежата обработва само 6,1 транзакции в секунда, докато Visa има капацитет за 24 000 транзакции в секунда. Всъщност, Биткойн притежава най-бавната мрежа от TPS, сред всички най-популярни криптовалути, използвани в услугите за преводи, включително Paypal.

Visa е основна компания за обработка на плащания, повече от 3 десетилетия, преди Биткойн да се роди през 2009 г. Компанията разполага с 3,3 милиарда карти в обращение и в момента е водещият процесор за плащания, който не е базиран на блокчейн. Беше съобщено, че Биткойн е обработил повече транзакции през 2018 г., отколкото Visa. Тези нови данни, следователно, противоречат на това, в което вярва криптовалутната общност.

Една от основните грижи за Биткойн мрежата е, че тъй като предстои намаляване на блок възнаграждението, може да се наложи да се повишат таксите за транзакции, за да се стимулират копачите да проверяват транзакциите и да защитават мрежата. Това може да представлява проблем, тъй като целта на мрежата е да обработи възможно най-много сделки с възможно най-малко разходи за потребителите.

Ако представените тук данни са верни, тогава Биткойн трябва да измине дълъг път, преди да стане страхотен конкурент срещу Visa и много по-дълъг път да го победи. Какво мислите за тази информация? Дали Биткойн мрежата наистина е толкова лоша?


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Колко още може да падне Биткойн (BTC)?

В ново интервю Олдън казва, че е по-малко вероятно Биткойн да има екстремни колебания в цените сега, когато пазарът зрее.“Бих бил малко изненадан да видя стойности под $20,000. Все пак не го изключвам...
ЯНУ. 28, 2022 15:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света