НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Защо алткойните падат повече от Биткойн?

АВГ. 14, 2018 20:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо алткойните падат повече от Биткойн?

Успоредно на спадовете на Етериум, повечето алткойни спаднаха със значителни пропорции от рода на 15% или повече.

Bitcoin не претърпя пазарната турбуленция толкова тежко, оставайки над $ 6,200.


Тъй като алткойните не са в добро положение, Биткойн сега представлява повече от 50% от общата пазарна капитализация на крипто пазара.


Този брой се движи нагоре още от момента, в който Комисията за ценните книжа и борсите обяви, че отлагат решението си за одобрение на ETF, търгуван с крипто, до края на септември. След това съобщение, Етериум и останалата част от алткойн пазара започнаха да потъват със сериозни темпове.

По време на разпродаването, Биткойн задържа стойността си повече от Етериум и повечето от другите алткойни. Хората в крипто общността виждат Биткойн като по-стабилна валута и много от тях са прехвърлили средствата си от други крипто активи по време на този мечи пазар.

Друг ключов фактор е положението в Турция. Според Forbes огромен приток на пари идва на пазара на и отива направо в Биткойн, поради икономическия колапс, който понастоящем се случва в Турция.

Тъй като турската лира е паднала с повече от 20% през последните няколко дни, много хора в Турция гледат на Биткойн като по-стабилен запас от стойност, отколкото другите варианти на разположение.

Много от тях попитаха какво ще се случи с пазарите Биткойн и алткойн, ако има голяма финансова криза, и това, което в момента се случва в Турция, може би е отговор на този въпрос. Тъй като стойността на фиатните пари в Турция спада, гражданите все повече гледат на Биткойн като най-добрия начин за съхраняване на спестяванията си.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ще успее ли Cardano (ADA) да достигне $4 преди края на годината?

Cardano (и родния токен на платформата ADA) се представят забележително от началото на годината. Активът достигна годишна възвръщаемост от близо 1,027%. Въпреки че навлезе в период на голяма консолида...
СЕП. 23, 2021 12:21 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор коментира пазарния спад

Credible казва на своите 241,400 последователи в Twitter, че следи Етериум да достигне дъно на седмична подкрепа.“Почти стигна целта ми, търся около $2,700 ETH.” Друга монета, която търговецът следи е...
СЕП. 23, 2021 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Трейдър забеляза мечи модел при Етериум

Той писа на своите последователи в Twitter, че вижда голям мечи модел, който се формира при криптовалутата.“НЕ казвам, че го вярвам и казвам, че не го шортвам - но дали ви харесва или не, ако притежав...
СЕП. 22, 2021 14:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Найджъл Грийн споделя прогнозата си за Cardano (ADA)

Cardano скоро може да достигне нови върхове, според изпълнителния директор на deVere Group Найджъл Грийн.Найджъл Грийн каза пред Business Insider, че четвъртата по големина криптовалута скоро може да ...
СЕП. 22, 2021 09:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света