НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Защо има повече USDT на Tron, отколкото на Етериум?

АПР. 29, 2021 10:28 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо има повече USDT на Tron, отколкото на Етериум?

Tether, най-търгуваният крипто актив на пазара (дори повече от Биткойн), вчера достигна $50 милиарда пазарна капитализация. Това е впечатляващо постижение за спорната стабилна монета: само през февруари тя възлизаше на $30 милиарда.

Нещо повече, вече има повече Tether (USDT), който се използва на блокчейн на Tron, отколкото на Етериум: по-точно на стойност $1,6 милиарда. В момента количеството USDT на Tron е $26 милиарда; на Етериум е $24,4 милиарда, според данните на Coin Metrics.


И така, какво говори това за състоянието на крипто пазара?


Tron е децентрализирана платформа, предназначена за създаване на съдържание. Тя е подобна на Етериум в смисъл, че използва смарт договори, dApps и дигитални портфейли, но е по-скоро базирана на „забавление“. По-голямата част от дейността по Tron се извършва в приложения за игри и хазарт, според доклад на DappRadar от февруари 2020 г.


Tether е стабилна монета, която е "обвързана" 1: 1 с щатския долар, което означава, че стойността на монетата е проектирана да се държи стабилна. Съществуват обаче противоречия относно това дали Tether наистина е подкрепен от резерви в щатски долари - компанията никога не е имала независим одит на резервите си и съвсем наскоро уреди разследване за измама с прокуратурата в Ню Йорк.


Независимо от това, данните от веригата показват, че монетата е изключително популярна, особено в Азия, според Chainalysis. Тя остава най-търгуваната криптовалута със значителен марж.


Тези в света на криптовалутите използват Tether по редица причини. Стабилната монета е полезна най-вече за обмен. Двойките за търговия Tether (т.е. BTC / USDT) са често срещан начин за деноминиране на цени във фиатна валута, като долари или йени.


Използването на Tether е начин за използване на фиат, който изтича от традиционна банкова сметка - особено ако крипто борсата не се занимава с, да речем, британски или американски банкови сметки.


В момента в Етериум блокчейна се използват огромни суми USDT. Въпреки това се използват още повече за Tron, и това, според експерти, се дължи на междуборсови трансфери.


Етериум е в известен смисъл жертва на собствения си успех: мрежата се използва от толкова много хора, че се запушва и работи бавно. За да се извършват транзакции на Етериум, трябва да се плащат „такси за газ“ - променливите разходи за използване на мрежата, които отиват за децентрализираната група от хора, които помагат да се поддържа.


И тъй като толкова много хора използват Етериум, цената за извършване на транзакция е висока.


Така че потребителите преминават към мрежата на Tron. "Използването на Етериум беше наистина скъпо, благодарение на високата цена на газ и високата цена на етера“, каза Джереми Онг, който работи в отдела за бизнес операции към фирмата за крипто проучвания Delphi Digital. "Мрежата Tron е много евтина за използване в сравнение.


Онг каза, че преместването на Tether - от една борса към друга - е много често и това да се случи на Етериум е скъпо. Така потребителите го правят чрез Tron и плащат много по-малко. "USDT в мрежата Tron се използва предимно за междуоборсови преводи“, каза той.


Но защо би имало толкова голямо търсене да се придвижва Tether? 


"Някои активи - обикновено по-малки - и / или договори за деривати са ексклузивни за конкретни борси“, добави Онг. "Също така има възможности за арбитраж за деривативно финансиране / премия между борсите.


Онг също каза, че това ще бъде временно. "Разглеждам Tron като решение, което да предостави облекчение за търговците на борси", продължи той. "Към момента все още чакаме решенията за мащабиране на Етериум да получат мрежов ефект и да бъдат приети сред централизираните борси."


Чрез "мащабиране на решения" Онг, разбира се, се позовава на ETH2 - отдавна планираното надграждане на мрежата на Етериум, което предполагаемо ще реши проблемите на блокчейна, като високите разходи.


И докато това не е напълно функционално, криптотърговците вероятно ще продължат да инвестират милиардите си на друго място.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Free Bitcoin АПР. 29, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Solana може да се окаже топ актив този цикъл

Той вярва, че SOL следва стъпките на бичия цикъл на Етериум от 2017.В ново интервю, основателят на Real Vision и Global Macro Investor идентифицира ключови фактори, които биха могли да направят SOL сл...
СЕП. 26, 2021 20:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск винаги ще има подкрепата на Dogecoin общността

Dogecoin профилът на @itsALLrisky, който е с над 183,000 последователи написа в Twitter, че подкрепата, дадена на Dogecoin от изпълнителния директор на Tesla, Илон Мъск, няма да остане незабелязана от...
СЕП. 26, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano обяви едно от най-значителните си партньорства

Екипът на Cardano сподели блог публикация, обявявайки партньорство с Chainlink, което ще доведе до интегриране на оракулите на блокчейна. Това ще помогне на разработчиците да изградят интелигентни дог...
СЕП. 26, 2021 11:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор споделя възлгедите си за Cardano (ADA)

Анализаторът каза, че най-добрата входна точка за Cardano може да e изчезнала, след като активът отскочи от ключовото ниво на подкрепа на $1.86.“Ако искате да влезете в Cardano, това беше регионът, къ...
СЕП. 26, 2021 10:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света