НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Защо има повече USDT на Tron, отколкото на Етериум?

АПР. 29, 2021 10:28 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо има повече USDT на Tron, отколкото на Етериум?

Tether, най-търгуваният крипто актив на пазара (дори повече от Биткойн), вчера достигна $50 милиарда пазарна капитализация. Това е впечатляващо постижение за спорната стабилна монета: само през февруари тя възлизаше на $30 милиарда.

Нещо повече, вече има повече Tether (USDT), който се използва на блокчейн на Tron, отколкото на Етериум: по-точно на стойност $1,6 милиарда. В момента количеството USDT на Tron е $26 милиарда; на Етериум е $24,4 милиарда, според данните на Coin Metrics.


И така, какво говори това за състоянието на крипто пазара?


Tron е децентрализирана платформа, предназначена за създаване на съдържание. Тя е подобна на Етериум в смисъл, че използва смарт договори, dApps и дигитални портфейли, но е по-скоро базирана на „забавление“. По-голямата част от дейността по Tron се извършва в приложения за игри и хазарт, според доклад на DappRadar от февруари 2020 г.


Tether е стабилна монета, която е "обвързана" 1: 1 с щатския долар, което означава, че стойността на монетата е проектирана да се държи стабилна. Съществуват обаче противоречия относно това дали Tether наистина е подкрепен от резерви в щатски долари - компанията никога не е имала независим одит на резервите си и съвсем наскоро уреди разследване за измама с прокуратурата в Ню Йорк.


Независимо от това, данните от веригата показват, че монетата е изключително популярна, особено в Азия, според Chainalysis. Тя остава най-търгуваната криптовалута със значителен марж.


Тези в света на криптовалутите използват Tether по редица причини. Стабилната монета е полезна най-вече за обмен. Двойките за търговия Tether (т.е. BTC / USDT) са често срещан начин за деноминиране на цени във фиатна валута, като долари или йени.


Използването на Tether е начин за използване на фиат, който изтича от традиционна банкова сметка - особено ако крипто борсата не се занимава с, да речем, британски или американски банкови сметки.


В момента в Етериум блокчейна се използват огромни суми USDT. Въпреки това се използват още повече за Tron, и това, според експерти, се дължи на междуборсови трансфери.


Етериум е в известен смисъл жертва на собствения си успех: мрежата се използва от толкова много хора, че се запушва и работи бавно. За да се извършват транзакции на Етериум, трябва да се плащат „такси за газ“ - променливите разходи за използване на мрежата, които отиват за децентрализираната група от хора, които помагат да се поддържа.


И тъй като толкова много хора използват Етериум, цената за извършване на транзакция е висока.


Така че потребителите преминават към мрежата на Tron. "Използването на Етериум беше наистина скъпо, благодарение на високата цена на газ и високата цена на етера“, каза Джереми Онг, който работи в отдела за бизнес операции към фирмата за крипто проучвания Delphi Digital. "Мрежата Tron е много евтина за използване в сравнение.


Онг каза, че преместването на Tether - от една борса към друга - е много често и това да се случи на Етериум е скъпо. Така потребителите го правят чрез Tron и плащат много по-малко. "USDT в мрежата Tron се използва предимно за междуоборсови преводи“, каза той.


Но защо би имало толкова голямо търсене да се придвижва Tether? 


"Някои активи - обикновено по-малки - и / или договори за деривати са ексклузивни за конкретни борси“, добави Онг. "Също така има възможности за арбитраж за деривативно финансиране / премия между борсите.


Онг също каза, че това ще бъде временно. "Разглеждам Tron като решение, което да предостави облекчение за търговците на борси", продължи той. "Към момента все още чакаме решенията за мащабиране на Етериум да получат мрежов ефект и да бъдат приети сред централизираните борси."


Чрез "мащабиране на решения" Онг, разбира се, се позовава на ETH2 - отдавна планираното надграждане на мрежата на Етериум, което предполагаемо ще реши проблемите на блокчейна, като високите разходи.


И докато това не е напълно функционално, криптотърговците вероятно ще продължат да инвестират милиардите си на друго място.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Free Bitcoin АПР. 29, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Тези малки криптовалути са на път към 100x растеж, според Ларк Дейвис (видео)

В ново видео Дейвис подчертава, че Polkadot и Kusama (KSM), тестовата мрежа за Polkadot, пускат своите паравериги.Параверигите и на двете платформи са форма на персонализиран блокчейн, който е специфи...
ЮНИ. 12, 2021 14:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

$4 милиона печалба от Dogecoin: Основателят на Етериум говори за инвестицията си

Виталик разкри, че е направил повече от $4 милиона от инвестиция в Dogecoin. Всичко това през 2016 г. И разбира се, Илон Мъск се съгласява с някои от неговите коментари.Всъщност, въпреки че беше впеча...
ЮНИ. 12, 2021 13:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Братът на министър-председателят на Канада раздава безплатен Dogecoin (DOGE)

За всеки, който не следи отблизо крипто пространството: шеговитата криптовалута, създадена през 2013 г. като конкурент на Биткойн, сега се превърна в шестия най-голям дигитален актив по пазарна капита...
ЮНИ. 11, 2021 17:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съосноватeлят на Reddit обяви подкрепата си за Етериум

Оханян предпочита ЕтериумОханян разкри, че основният му интерес е към Етериум блокчейна, добавяйки, че Етериум "има най-много какво да доказва“.Той обясни, че харесва Етериум заради многобройните му п...
ЮНИ. 11, 2021 19:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света