НАЧАЛО Блокчейн

Заплатите в блокчейн сектора в Китай са намалeли с 37% през 2019 година

МАР. 24, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Заплатите в блокчейн сектора в Китай са намалeли с 37% през 2019 година

Въпреки нарастващата стойност на блокчейн уменията на световния пазар на труда, някои страни, като Китай, намаляват заплатите, предлагани на служителите в блокчейн сектора през 2019 г., гласи нов доклад.

Според „Доклада за професионално развитие на блокчейн в Китай за 2020 г.“ средната заплата, предлагана на професионалистите в блокчейн индустрията в Китай, е спаднала с 37% в сравнение с 2018 г.

Дисбалансът между предлагането и търсенето при блокчейн таланта се увеличава

 

Публикуван на 19-ти март, докладът е съставен под ръководството на Института за научни изследвания на интернет индустрията към университета Цинхуа.

Както съобщава местната медия Sina Finance, съвместният доклад беше предоставен от блокчейн платформата за професионални информационни услуги Interchain Pulse и базираната в Пекин агенция за намиране на таланти Liepin.

 

Въпреки че заплатите за работа в блокчейн сферата в Китай значително намаляват през 2019 г., в доклада все още се очертава нарастващото търсене на блокчейн специалисти в различни индустрии.

Въпреки това, нарастващото търсене е придружено от нарастващия дисбаланс между предлагането и търсенето, що се отнася до блокчейн талантите.

   

Професионалните умения на търсещите работа, насочени към блокчейн пространството, са твърде слаби, се казва в доклада

 

Като такова, въпреки бързото нарастване на търсещите работа, много малко таланти наистина отговарят на изискванията за работа на наемащите фирми, според проучването.

Освен това се съобщава, че значителната липса на професионални умения от най-висок клас се превръща в една от най-големите пречки за развитието и приемането на индустрията.

 

Докладът продължава:
 

"[От гледна точка на предлагане], голям брой практикуващи сляпо следват тенденцията, професионалните им умения са слаби и има сериозен недостиг на практически сложни таланти."

 

Китайският президент се насочи към блокчейн в края на 2019 г.

 

Като се има предвид, че Китай засилва ангажираността си с блокчейн, след като нейният президент призова страната да ускори приемането на технологията в края на октомври 2019 г., намаляването на средната сума на заплатите за работни места в блокчейн сферата е доста неочаквано.

Въпреки това, скорошното професионално проучване все още корелира с някои доклади, издадени по-рано тази година.

 

Както бе съобщено през януари 2020 г., инвестициите и финансирането, в областта на блокчейн в Китай, се сринаха с над 40% през 2019 г. Данните бяха предоставени от управляваната от Китай финансова информационна агенция Xinhua и платформата за финансови данни Rhino Data.

 

В средата на януари социалната мрежа LinkedIn пусна доклад, в който прогнозира, че блокчейн ще бъде най-търсеното умение през 2020 г., наред с облачните изчисления, аналитичните разсъждения и изкуствения интелект.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (2)
Ивайло МАР. 27, 2020 От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933 Nikol МАР. 28, 2020 Всеки регистриран преминал KYC верификация на акаунта получава 30 000 CNG равни на 300$ на токена.За всеки регистриран потребител през вашият реферален линк получавате още 300$ в CNG токени.https://coinsbit.io/referral/4d5bfc3c-68c2-4a0d-a097-8f3b446af154
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Очаква се инвестициите в блокчейн за енергийния сектор да нараснат значително

Според нов доклад на Premium Market Insights (PMI) глобалните инвестиции в блокчейн за енергийния сектор ще нараснат до 34.7 милиарда до 2025 г.  През 2016 г. са отчетени $ 156 милиона, коет...
АПР. 2, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Технологични гиганти създават блокчейн център за борба с коронавируса COVID-19

Проектът, наречен MiPasa, се основава на блокчейна Hyperledger Fabric. Той включва различни инструменти за анализи и източници на данни, които помагат на гражданите и служителите в общественото здраве...
АПР. 2, 2020 10:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн проект позволява на потребителите да си избират източник на зелена енергия

В съобщение от 1-ви април двете фирми разкриха, че ще предлагат на почти четвърт милион френски жители възможност да персонализират своя енергиен микс, използвайки блокчейн технология, за да сертифици...
АПР. 1, 2020 18:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банков гигант ще използва блокчейн за да проследява $10 милиарда

Клиентите на банката могат да използват платформата, наречена „Digital Vault“, за достъп до дигитализирани записи на ценни книжа, закупени на частни пазари.Платформата намалява времето, необходимо на ...
МАР. 30, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света