НАЧАЛО Други

Заформя се ново партньорство целящо блокчейн интеграция в Дубай

ЮНИ. 11, 2019 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Заформя се ново партньорство целящо блокчейн интеграция в Дубай

Mинистерството на земите в Дубай (DLD) и телекомуникационната компания Etisalat подписаха меморандум за разбирателство по отношение на свързаната с недвижими имоти блокчейн технологията.


DLD работи в рамките на изпълнителния съвет на Дубай в сферата на услугите, свързани с недвижими имоти, докато Etisalat е мултинационална фирма, която обслужва 15 страни в Близкия изток, Азия и Африка.

И двата участника в споразумението заявиха, че имат за цел да въведат интелигентни правителствени стандарти и безхартиено управление и дигитални договори за сделки с имоти.

Султан Бути Бин Мейрен, генерален директор на DLD, заяви, че споразумението е част от амбицията да се превърне Дубай в "най-умния град в света".

Gulf Today отбеляза, че меморандумът за разбирателство има за цел да подобри процесите на регистрация и проверка, да ускори сделките, като същевременно запази всички участващи страни в безопасност.

През април, блокчейн платформа, която е построена от един от двата телекома в ОАЕ, беше официално одобрена от правителството.

Миналия месец, Enterprise Ethereum Alliance (EEA) публикува доклад, в който са описани няколко случая на използване на блокчейн, свързани с индустрията на недвижимите имоти. В съобщението се посочва, че технологията има потенциал да направи регистрите на земята ненужни, да увеличи прозрачността и да улесни прехвърлянето на недвижимо имущество.

През април две големи британски банки, Barclays и Royal Bank of Scotland, се присъединиха към съдебен процесtron g>, предназначен да рационализира покупките на недвижими имоти.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Twitter ще се децентрализира с помощта на блокчейн

Джак Дорси, изпълнителен директор на Twitter и Square, обяви, че Twitter финансира екип от пет човека, който да работи по децентрализиран стандарт за социални медии, наречен Bluesky. TWTR отбеляза ръс...
ДЕК. 14, 2019 08:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще продължим ли същата логаритмична тенденция?

Той твърди, че инвеститорите в BTC трябва да разглеждат активите си в дългосрочен план с очакване да извлекат полза в рамките на следващите пет до десет години. Морхед, който е и председател на “Bitst...
ДЕК. 13, 2019 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

5 признака, че трябва да смените борсата за криптовалути

В близкото десетилетие, след старта на първата платформа за обмен на криптовалути, беше постигнат огромен напредък в разработването на инструменти и функции, които правят търговията по-безопасна, опро...
ДЕК. 13, 2019 20:00 5 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bitmain разширяват дистрибуцията си в Южна Америка заради намалелия пазарен дял

Китайският крипто гигант ще разшири своята глобална експозиция с Fastblock, който ще бъде основният дистрибутор в Бразилия, и Bit5ive, базирана в Маями фирма, която ще разпространява Antminers в над 3...
ДЕК. 12, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света