НАЧАЛО Други

Заформя се ново партньорство целящо блокчейн интеграция в Дубай

ЮНИ. 11, 2019 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
 Заформя се ново партньорство целящо блокчейн интеграция в Дубай

Mинистерството на земите в Дубай (DLD) и телекомуникационната компания Etisalat подписаха меморандум за разбирателство по отношение на свързаната с недвижими имоти блокчейн технологията.


DLD работи в рамките на изпълнителния съвет на Дубай в сферата на услугите, свързани с недвижими имоти, докато Etisalat е мултинационална фирма, която обслужва 15 страни в Близкия изток, Азия и Африка.

И двата участника в споразумението заявиха, че имат за цел да въведат интелигентни правителствени стандарти и безхартиено управление и дигитални договори за сделки с имоти.

Султан Бути Бин Мейрен, генерален директор на DLD, заяви, че споразумението е част от амбицията да се превърне Дубай в "най-умния град в света".

Gulf Today отбеляза, че меморандумът за разбирателство има за цел да подобри процесите на регистрация и проверка, да ускори сделките, като същевременно запази всички участващи страни в безопасност.

През април, блокчейн платформа, която е построена от един от двата телекома в ОАЕ, беше официално одобрена от правителството.

Миналия месец, Enterprise Ethereum Alliance (EEA) публикува доклад, в който са описани няколко случая на използване на блокчейн, свързани с индустрията на недвижимите имоти. В съобщението се посочва, че технологията има потенциал да направи регистрите на земята ненужни, да увеличи прозрачността и да улесни прехвърлянето на недвижимо имущество.

През април две големи британски банки, Barclays и Royal Bank of Scotland, се присъединиха към съдебен процес, предназначен да рационализира покупките на недвижими имоти.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Крипто игра с карти

Екипът зад CryptoZombies - уебсайт, посветен на преподаването на хора как да кодират Ethereum DApps - стартира първата колекционерска игра на карти (тип Trading Card Game) на блокчейн. За да се набера...
ЮНИ. 17, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Училище във Франкфурт ще издава сертификати базирани на блокчейн

Франкфуртската школа по финанси и мениджмънт (FS) в Германия вече ще предлага на студентите възможността да докажат своята квалификация чрез блокчейн технология, съобщава Cointelegraph auf Deutsch на ...
СЕП. 19, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто обмени приемащи фиатни валути

С течение на годините обменът на криптовалути изигра съществена роля, гарантирайки на инвеститорите, че ще намерят лесен начин да притежават някой от цифровите активи. Понякога инвеститорите се сблъск...
НОЕ. 21, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майк Новограц сред участниците в кръг на финансиране на BitFury

Bitcoin минната компания BitFury Group е завършила частен кръг финансиране на стойност 80 млн. долара от глобални и крипто инвеститори. Средства за хардуерни и софтуерни цели. В прессъобщение от 6 ное...
НОЕ. 8, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света