НАЧАЛО Финтех

Задава се нова мобилна банкова алтернатива

НОЕ. 4, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Задава се нова мобилна банкова алтернатива

Bnext събра 25 милиона долара за своята алтернативна апликация за мобилно банкиране.

Финтех стартъп “Bnext” събра финансиране на стойност 25 милиона долара.Испанската компания изгражда банков продукт и успя да привлече 300,000 активни потребители.


DN Capital”, “Redalpine” и “Speedinvest” са водещи в последния кръг на финансиране. Съществуващите инвеститори, “Founders Future” и “Cometa”, също участват. Други инвеститори включват, “Enern”, “USM” и “Conexo”.


Когато отворите акаунт, получавате карта и можете да вкарате пари по сметката си. Bnext сметките, технически не са банкови сметки - компанията има лиценз за електронни пари.


След това можете да използвате картата и да харчите пари навсякъде по света, без такса за чуждестранни транзакции. Можете също да замразите и размразите картата си от приложението.


Според съоснователят и изпълнителен директор на Bnext, Гилермо Виканди:


Към настоящия момент ще се придържаме към лиценза за електронни пари, тъй като нашите международни планове за разширяване усложняват потенциалното паспортиране на банкови лицензи.

Първо ще трябва да разберем в кои страни има по-голям смисъл да получим банков лиценз и тогава ще вземем решение.


Можете също да се свържете с традиционните си банкови сметки от приложението - Bnext. По този начин можете да управлявате парите си от едно приложение.


И Bnext прави тази стъпка напред, като предлага финансови продукти и от трети компании. Ясно е, че компанията иска да изгради финансов център.


Можете да заемате пари на малки и средни предприятия и да печелите лихва до октомври, можете да спестите пари с помощта на “Raisin”, можете да получите заем, ипотека, застрахователен продукт и др., Bnext генерира приходи от тези партньорства.


Докато компанията оперира само в Испания засега, тя успя да привлече 300,000 активни потребители. Той обработва 100 милиона евро транзакции всеки месец (109 милиона долара).


След това, Bnext планира да предложи премиум планове с повече функции и индивидуален IBAN. Компанията също така планира да се разшири до Латинска Америка, като ще започне с Мексико по-късно тази година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Ripple с нова платформа, позволяваща на всеки да бъдe своя собствена банка

Платформата, наречена Xumm, е от подкрепена от XRP L Labs и в момента е в бета версия както в App Store, така и в Google Play.Според ръководителя на Ripple за връзки с разработчиците Уорън Пол Андер...
МАЙ. 26, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Deep Labs с $16 милиона в ново финансиране

Гънар Овърстром, партньор в Corsair Capital, Serendipity Capital и Gramercy Ventures, ръководи инвестицията.Основан през 2016 г. от бившия шеф на Visa Labs - Скот Едингтън - Deep Labs използва персона...
МАЙ. 23, 2020 10:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банката на Франция обяви успешен тест на дигитално евро

От банката казват, че това е първият от поредицата тестове, за да се установи дали дигиталното евро има потенциал да укрепи световните финансови пазари. През следващите седмици централната банка ще пр...
МАЙ. 22, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата инвестиционна банка в Латинска Америка използва Tezos

 Известен като ReitBZ, секюрити токена е подкрепен от бразилски недвижими имоти и вече се използва с Tezos за закупуване на 323 единици земя.ReitBZ - От Етериум до TezosReitBZ първоначално беше п...
МАЙ. 21, 2020 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света