НАЧАЛО Финтех

Задава се нова мобилна банкова алтернатива

НОЕ. 4, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Задава се нова мобилна банкова алтернатива

Bnext събра 25 милиона долара за своята алтернативна апликация за мобилно банкиране.

Финтех стартъп “Bnext” събра финансиране на стойност 25 милиона долара.Испанската компания изгражда банков продукт и успя да привлече 300,000 активни потребители.


DN Capital”, “Redalpine” и “Speedinvest” са водещи в последния кръг на финансиране. Съществуващите инвеститори, “Founders Future” и “Cometa”, също участват. Други инвеститори включват, “Enern”, “USM” и “Conexo”.


Когато отворите акаунт, получавате карта и можете да вкарате пари по сметката си. Bnext сметките, технически не са банкови сметки - компанията има лиценз за електронни пари.


След това можете да използвате картата и да харчите пари навсякъде по света, без такса за чуждестранни транзакции. Можете също да замразите и размразите картата си от приложението.


Според съоснователят и изпълнителен директор на Bnext, Гилермо Виканди:


Към настоящия момент ще се придържаме към лиценза за електронни пари, тъй като нашите международни планове за разширяване усложняват потенциалното паспортиране на банкови лицензи.

Първо ще трябва да разберем в кои страни има по-голям смисъл да получим банков лиценз и тогава ще вземем решение.


Можете също да се свържете с традиционните си банкови сметки от приложението - Bnext. По този начин можете да управлявате парите си от едно приложение.


И Bnext прави тази стъпка напред, като предлага финансови продукти и от трети компании. Ясно е, че компанията иска да изгради финансов център.


Можете да заемате пари на малки и средни предприятия и да печелите лихва до октомври, можете да спестите пари с помощта на “Raisin”, можете да получите заем, ипотека, застрахователен продукт и др., Bnext генерира приходи от тези партньорства.


Докато компанията оперира само в Испания засега, тя успя да привлече 300,000 активни потребители. Той обработва 100 милиона евро транзакции всеки месец (109 милиона долара).


След това, Bnext планира да предложи премиум планове с повече функции и индивидуален IBAN. Компанията също така планира да се разшири до Латинска Америка, като ще започне с Мексико по-късно тази година.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Русия, Китай и редица други държави обмислят създаването на 'обща криптовалута'

BRICS, асоциацията на страните с нововъзникващи икономики, планира да въведе своя собствена международна платежна система, която да позволи намаляването на влиянието на икономически санкции, наложени ...
НОЕ. 15, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Revolut търси да набере $ 500 милиона

От края на 2017 г., приложението на Revolut позволява на потребителите да извършват транзакции в криптовалути, включително Биткойн , Лайткойн и Етериум. Според Reuters, компанията планира да на...
НОЕ. 14, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Alpaca - новият инструмент за разработчици на приложения за търговия с акции

НОЕ. 14, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулирана швейцарска крипто банка официално стартира услугите си

Както бе съобщено, SEBA Bank AG (по-рано SEBA Crypto AG) е напълно регулирана институция, след като през август тази година си осигури лиценз за търговия с ценни книжа и банкиране от Швейцарския орган...
НОЕ. 13, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света