НАЧАЛО Други

Южнокорейското правителство започва обучението на 40+ блокчейн професионалисти

СЕП. 4, 2018 14:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Южнокорейското правителство започва обучението на 40+ блокчейн професионалисти

Южна Корея започна шестмесечен курс на обучение, за да превърне четиридесет и двама кандидати в "блокчейн специалисти", съобщиха местните медии в понеделник, 3-ти септември.

 


С цел да се увеличи наличността на квалифицирани специалисти в развиващата се блокчейн сфера в Южна Корея, курсът е резултат от тристранно партньорство между Министерството на технологиите и ICT, Корейската асоциация по стандартизация (KSA) и базираната в Хонг Конг блокчейн и IoT стартъп, Waltonchain.


Курсът ще се фокусира върху подготовката на участниците за "незабавна" работа след завършването им през януари 2019 г.


"Ние ще осигурим еднопосочна подкрепа за наемане на работа и бизнес стартъпи, както и професионално обучение на служители и ще укрепим изграждането на здрава блокчейн екосистема", KI News цитира генералния секретар на Waltonchain, Уанг Сан г Хьонг.

Този ход е част от гигантска инвестиционна програма на южнокорейското правителство, която се простира отвъд 2023 година. Инвестициите в блокчейн и свързаните с тях иновационни технологии, като изкуствен интелект (AI), ще надмине $4.4 милиарда през следващата година.

Продължава и широк проект за обучение на младежи, спонсориран от правителството, като служителите обясняват необходимостта от запълване на пропуските в нововъзникващия иновационен сектор, като в същото време се справят с безработицата.

През ноември, междувременно, държавен блокчейн хакатон ще дава награди на специализирани екипи, които демонстрират нови случаи на използване на технологията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Едуард Сноудън продаде своето NFT за $5,4 милиона

Не стана ясно веднага кой спечели това NFT, но потребителят се подвизава под псведонима @PleasrDAO в OpenSea и в платформата на Foundation, където се проведе търгът.Продажбата прави “Stay Free” един о...
АПР. 18, 2021 14:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшива новина всява паника на крипто пазара

Биткойн се изстреля до нивото от $51,000, като най-добрите алткойни видяха още по-големи загуби. Заглавието, за което се предполага, че е предизвикало срива, е публикувано от съмнителен профил в ...
АПР. 18, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как този инвеститор превърна $300,000 в $2,4 милиарда

Само ден след официалния си публичен листинг, Coinbase вече създаде история за успех в размер на няколко милиарда долара. Популярният частен инвеститор и основател на Initialized Capital, Гари Тан, ра...
АПР. 17, 2021 21:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света