НАЧАЛО Други

Южнокорейското правителство започва обучението на 40+ блокчейн професионалисти

СЕП. 4, 2018 14:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Южнокорейското правителство започва обучението на 40+ блокчейн професионалисти

Южна Корея започна шестмесечен курс на обучение, за да превърне четиридесет и двама кандидати в "блокчейн специалисти", съобщиха местните медии в понеделник, 3-ти септември.


С цел да се увеличи наличността на квалифицирани специалисти в развиващата се блокчейн сфера в Южна Корея, курсът е резултат от тристранно партньорство между Министерството на технологиите и ICT, Корейската асоциация по стандартизация (KSA) и базираната в Хонг Конг блокчейн и IoT стартъп, Waltonchain.


Курсът ще се фокусира върху подготовката на участниците за "незабавна" работа след завършването им през януари 2019 г.


"Ние ще осигурим еднопосочна подкрепа за наемане на работа и бизнес стартъпи, както и професионално обучение на служители и ще укрепим изграждането на здрава блокчейн екосистема", KI News цитира генералния секретар на Waltonchain, Уанг Сан г Хьонг.

Този ход е част от гигантска инвестиционна програма на южнокорейското правителство, която се простира отвъд 2023 година. Инвестициите в блокчейн и свързаните с тях иновационни технологии, като изкуствен интелект (AI), ще надмине $4.4 милиарда през следващата година.

Продължава и широк проект за обучение на младежи, спонсориран от правителството, като служителите обясняват необходимостта от запълване на пропуските в нововъзникващия иновационен сектор, като в същото време се справят с безработицата.

През ноември, междувременно, държавен блокчейн хакатон ще дава награди на специализирани екипи, които демонстрират нови случаи на използване на технологията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света