НАЧАЛО Други

Южнокорейските законодатели обсъждат ICO

АВГ. 21, 2018 19:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Южнокорейските законодатели обсъждат ICO

Южна Корея започна извънредно заседание в Народното събрание, за да обсъди регулирането и мерките за насърчаване на крипто индустрията успоредно с указания за ICO, за да се отмени на даден етап забраната.Според доклад на "Business Korea" в понеделник кратката сесия - извънредните заседания не могат да надвишават 30 дни - в Народното събрание на Южна Корея ще присъстват съответните постоянни комисии и депутати от партиите от целия политически спектър, които ще "обсъдят мерки за насърчаване на блокчейн и крипто индустрията и ще създадат насоки за първоначалните предлагания за монети (ICO) ".

Развитието настъпи във време, когато законодателите побързаха да ускорят вътрешните разпоредби за сектора на криптовалутите с проектозакони, които се очаква да бъдат представени по време на сесията.


В сесията се вижда, че депутатите призовават Министерството на науката и Министерството на информационните и комуникационните технологии (ИКТ) да подготвят насоките на ICO за защита на инвеститорите. От сесиите се очаква да бъдат проведени дискусии, в които се призовава за разрешаване на ICO в Южна Корея, като се прилагат съответните защитни мерки за инвеститорите.

Както бе съобщено през май, специалната комисия на Народното събрание по повод четвъртата индустриална революция призова правителството да позволи вътрешните ICO проекти, обвинявайки властите в "пренебрегване на задълженията", след забраната на ICO.

Сесията ще размишлява върху неотдавнашното предложение на губернатора на остров Джеджу в стремежа си да създаде "специална зона" за сектора на блокчейн и криптовалутите, в който набирането на средства чрез ICO ще бъде разрешено въпреки настоящата забрана в континента.

Островът Джеджу, най-популярният туристически остров на Корея, който вижда голям брой посетители, направи предложението да се превърне в  "специална зона" за индустрията в среща с високопоставени правителствени фигури, сред които е китайският министър на финансите Ким Донг-юон този месец.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света