НАЧАЛО Регулации

Южна Корея няма да легализира ICO-та все още

ОКТ. 12, 2018 22:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Южна Корея няма да легализира ICO-та все още

Южна Корея държи на мнението си по въпроса за легализирането на първоначалните предлагания на монети (ICO), утвърждавайки забраната, която страната започна през миналата есен.


Комисията за финансови услуги (FSC) - най-големият финансов регулатор в Южна Корея - потвърди отново на 11-ти октомври, че страната ще запази позицията си по отношение на първоначалните предлагания на монети, следователно те са все още незаконни в страната. Южна Корея забрани ICO-та миналия септември.

По време на парламентарната одитна среща председателят на Комисията Чои Йонг-ку заяви, че финансовият наблюдател все още смята, че съществуват много несигурности и дори потенциални негативни последици, свързани с легализирането на ICO. "Въпреки че много хора призовават правителството да разреши първоначалното предлагане на монети, все още има несигурности, свързани с такова движение, както и възможността за сериозни последствия", каза Чой на срещата.

По-рано тази година, Народното събрание на Южна Корея е представило официално предложение за легализиране на вътрешните първоначални предлагания на монети.

Независимо от националното мнение по отношение на първоначалните предлагания на монети, тя успя да се утвърди като гостоприемна дестинация за технологиите, базирани на блокчейн. Страната наскоро отпусна 1 трилион (около 880 млн. долара) от своя бюджет за блокчейн технология.

През септември, националната пощенска служба на страната се срещна с изследователския екип на Goldman Sachs за изследване на крипто монети, за да се впусне по-дълбоко в разпределените технологии и цифровите активи.

Нещо повече, по-рано през юли в Южна Корея са започнали да се появяват специфични за индустрията изследователски центрове с цел да се направят изчерпателни анализи на пазарните условия на криптовалутите - намек за по-нататъшни стъпки към масовото приемане.

Страната дори официално признава обмените в правен смисъл, което положително потвърждава тяхната роля в местната икономика.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света