НАЧАЛО Регулации

Южна Корея няма да легализира ICO-та все още

ОКТ. 12, 2018 22:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Южна Корея няма да легализира ICO-та все още

Южна Корея държи на мнението си по въпроса за легализирането на първоначалните предлагания на монети (ICO), утвърждавайки забраната, която страната започна през миналата есен.

 


Комисията за финансови услуги (FSC) - най-големият финансов регулатор в Южна Корея - потвърди отново на 11-ти октомври, че страната ще запази позицията си по отношение на първоначалните предлагания на монети, следователно те са все още незаконни в страната. Южна Корея забрани ICO-та миналия септември.

По време на парламентарната одитна среща председателят на Комисията Чои Йонг-ку заяви, че финансовият наблюдател все още смята, че съществуват много несигурности и дори потенциални негативни последици, свързани с легализирането на ICO. "Въпреки че много хора призовават правителството да разреши първоначалното предлагане на монети, все още има несигурности, свързани с такова движение, както и възможността за сериозни последствия", каза Чой на срещата.

По-рано тази година, Народното събрание на Южна Корея е представило официално предложение за легализиране на вътрешните първоначални предлагания на монети.

Независимо от националното мнение по отношение на първоначалните предлагания на монети, тя успя да се утвърди като гостоприемна дестинация за технологиите, базирани на блокчейн. Страната наскоро отпусна 1 трилион (около 880 млн. долара) от своя бюджет за блокчейн технология.

През септември, националната пощенска служба на страната се срещна с изследователския екип на Goldman Sachs за изследване на крипто монети, за да се впусне по-дълбоко в разпределените технологии и цифровите активи.

Нещо повече, по-рано през юли в Южна Корея са започнали да се появяват специфични за индустрията изследователски центрове с цел да се направят изчерпателни анализи на пазарните условия на криптовалутите - намек за по-нататъшни стъпки към масовото приемане.

Страната дори официално признава обмените в правен смисъл, което положително потвърждава тяхната роля в местната икономика.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света