НАЧАЛО Регулации

Южна Корея няма да легализира ICO-та все още

ОКТ. 12, 2018 22:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Южна Корея няма да легализира ICO-та все още

Южна Корея държи на мнението си по въпроса за легализирането на първоначалните предлагания на монети (ICO), утвърждавайки забраната, която страната започна през миналата есен.

 


Комисията за финансови услуги (FSC) - най-големият финансов регулатор в Южна Корея - потвърди отново на 11-ти октомври, че страната ще запази позицията си по отношение на първоначалните предлагания на монети, следователно те са все още незаконни в страната. Южна Корея забрани ICO-та миналия септември.

По време на парламентарната одитна среща председателят на Комисията Чои Йонг-ку заяви, че финансовият наблюдател все още смята, че съществуват много несигурности и дори потенциални негативни последици, свързани с легализирането на ICO. "Въпреки че много хора призовават правителството да разреши първоначалното предлагане на монети, все още има несигурности, свързани с такова движение, както и възможността за сериозни последствия", каза Чой на срещата.

По-рано тази година, Народното събрание на Южна Корея е представило официално предложение за легализиране на вътрешните първоначални предлагания на монети.

Независимо от националното мнение по отношение на първоначалните предлагания на монети, тя успя да се утвърди като гостоприемна дестинация за технологиите, базирани на блокчейн. Страната наскоро отпусна 1 трилион (около 880 млн. долара) от своя бюджет за блокчейн технология.

През септември, националната пощенска служба на страната се срещна с изследователския екип на Goldman Sachs за изследване на крипто монети, за да се впусне по-дълбоко в разпределените технологии и цифровите активи.

Нещо повече, по-рано през юли в Южна Корея са започнали да се появяват специфични за индустрията изследователски центрове с цел да се направят изчерпателни анализи на пазарните условия на криптовалутите - намек за по-нататъшни стъпки към масовото приемане.

Страната дори официално признава обмените в правен смисъл, което положително потвърждава тяхната роля в местната икономика.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Отлагат данъчното облагане на криптовалути в Южна Корея за 2021 година

Според Yonhap на 1-ви декември, комисията по планиране и финанси на националното събрание на Южна Корея прие изменения в данъчното законодателство на страната, в които нов режим на данъчно облагане на...
ДЕК. 1, 2020 21:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC вдига лимитите за набиране на средства за крипто стартъпи

Хестър Пиърс обсъди новите капиталови ограничения на 2-ри ноември като част от отворена среща на SEC.  The SEC took some steps today to make it easier for small- and medium-sized businesses ...
НОЕ. 3, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Губернаторът на Уайоминг подкрепя Закона за крипто банкирането на щата

Тогава Kraken Financial стана първият субект, получил харта на специална депозитарна институция (SPDI) в щата, давайки на крипто сферата представа приблизително колко време отнема да получиш банков ли...
ОКТ. 27, 2020 17:25 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай публикува законопроект за дигиталната валута на централната банка

В законопроекта се посочва, че юанът е официалната валута на Китайската народна република, независимо дали е във физическа или дигитална форма.Изглежда, че проектозаконът се насочва към усилията на тр...
ОКТ. 25, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света