НАЧАЛО Други

Йейлският университет прави първия всеобхватен анализ на криптовалути

АВГ. 9, 2018 11:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Йейлският университет прави първия всеобхватен анализ на криптовалути

Финансовите експерти на Йейлския университет предложиха система от фактори за прогнозиране на ценовите тенденции при основните криптовалути.


Новото проучване бе проведено Алех Цивински и Юкун Лиу, които са икономисти от университета и според тях, това е "първият всеобхватен икономически анализ на криптовалутите и блокчейн технологията".

Експертите са анализирали движението на цената при Биткойн между 2011 и 2018 г., докато данните за Ripple и Етериум са проследени от началото на 2012 г. и 2015 г. съответно.

В проучването Цивински и Лиу установиха, че криптовалутите "нямат експозиция" на повечето фондови пазари, което оказва влияние върху цената. Изследователите твърдят, че "възвръщаемостта на криптовалутите може да бъде предсказана от фактори, които са специфични за крипто пазара".

Сред тези фактори е ефектът на инерцията, който е харектерен при цените на криптовалутите. Цивински и Лиу твърдят, че ако цената на Биткойн се увеличи за една седмица, вероятно ще продължи да расте и през следващата. Изследователите отбелязват, че рязкото увеличение на цената на Биткойн стимулира по-голямото търсене на пазара, което води до по-големи инвестиции. Проучването казва, че "инерционният ефект е по-силен" за Биткойн, но е "все още статистически значим" с Етериум и Ripple.

Освен инерционния ефект, икономистите на Йейл споменават фактора на вниманието на инвеститорите, който е корелация между крипто цените и броя на публикациите и запитванията за критповалутите в социалните медии и в търсачките. В крайна сметка Цивински заявява:

Може би утре Биткойн ще бъде забранено от регулаторите, може би ще бъде напълно опростено, има много неща, които биха се взели предвид.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света