НАЧАЛО Други

Йейлският университет прави първия всеобхватен анализ на криптовалути

АВГ. 9, 2018 11:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Йейлският университет прави първия всеобхватен анализ на криптовалути

Финансовите експерти на Йейлския университет предложиха система от фактори за прогнозиране на ценовите тенденции при основните криптовалути.


Новото проучване бе проведено Алех Цивински и Юкун Лиу, които са икономисти от университета и според тях, това е "първият всеобхватен икономически анализ на криптовалутите и блокчейн технологията".

Експертите са анализирали движението на цената при Биткойн между 2011 и 2018 г., докато данните за Ripple и Етериум са проследени от началото на 2012 г. и 2015 г. съответно.

В проучването Цивински и Лиу установиха, че криптовалутите "нямат експозиция" на повечето фондови пазари, което оказва влияние върху цената. Изследователите твърдят, че "възвръщаемостта на криптовалутите може да бъде предсказана от фактори, които са специфични за крипто пазара".

Сред тези фактори е ефектът на инерцията, който е харектерен при цените на криптовалутите. Цивински и Лиу твърдят, че ако цената на Биткойн се увеличи за една седмица, вероятно ще продължи да расте и през следващата. Изследователите отбелязват, че рязкото увеличение на цената на Биткойн стимулира по-голямото търсене на пазара, което води до по-големи инвестиции. Проучването казва, че "инерционният ефект е по-силен" за Биткойн, но е "все още статистически значим" с Етериум и Ripple.

Освен инерционния ефект, икономистите на Йейл споменават фактора на вниманието на инвеститорите, който е корелация между крипто цените и броя на публикациите и запитванията за критповалутите в социалните медии и в търсачките. В крайна сметка Цивински заявява:

Може би утре Биткойн ще бъде забранено от регулаторите, може би ще бъде напълно опростено, има много неща, които биха се взели предвид.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света