НАЧАЛО Регулации

Японският финансов регулатор засилва процеса на скрининг на риска за криптообмени

СЕП. 2, 2018 22:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Японският финансов регулатор засилва процеса на скрининг на риска за криптообмени

Финансовият регулаторен орган на Япония, Агенцията за финансови услуги (FSA), ще подсили процеса на регистрационен скрининг за обмените на криптовалути, съобщи местната медия The Japan Times.

 


Агенцията за финансов надзор преразгледа Закона за платежните услуги (влязъл в сила от април 2017 г.), за да "провери дали [крипто обмените] правилно управляват риска", казаха The Japan Times.


Регулаторният орган добави няколко нови функции към законодателството на предишния акт, като увеличи "броя на въпросите, зададени при проверката на заявленията до около 400 елемента, четири пъти повече".


FSA също така ще изисква достъп до записите на съветите на борда, както и прегледи на състава на акционерите на компанията, за да "проверяват връзките с антисоциалните групи".

Според The Japan Times крипто обмените трябва да представят записи от "заседанията на борда, за да проверят дали са проведени достатъчно дискусии за мерки за поддържане на финансовото здраве на компанията и за гарантиране на сигурността на нейната компютърна система".

През август FSA публикува резултатите от проверките на платформите.

Имплементирано след януари 2001 г., когато имаше хак за 532 млн. долара на крипто обмена Coincheck - съобщавайки, че агенцията планира внимателно да следи ефективността на бизнес моделите на новорегистрираните обмени.

По-късно през август Тошихиде Ендо, комисарят на японската FSA, заяви пред Ройтерс, че вижда целта на агенцията за развитие на крипто-индустрията като "растеж под подходяща регулация".

Още през юли FSA обмисли промени в правната база за регулациите на обмени на криптовалути, като потенциалният преход от Закона за платежните услуги към Закона за финансовите инструменти и обмена (FIEA), както съобщи Cointelegraph на 3-и юли.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC вдига лимитите за набиране на средства за крипто стартъпи

Хестър Пиърс обсъди новите капиталови ограничения на 2-ри ноември като част от отворена среща на SEC.  The SEC took some steps today to make it easier for small- and medium-sized businesses ...
НОЕ. 3, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Губернаторът на Уайоминг подкрепя Закона за крипто банкирането на щата

Тогава Kraken Financial стана първият субект, получил харта на специална депозитарна институция (SPDI) в щата, давайки на крипто сферата представа приблизително колко време отнема да получиш банков ли...
ОКТ. 27, 2020 17:25 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай публикува законопроект за дигиталната валута на централната банка

В законопроекта се посочва, че юанът е официалната валута на Китайската народна република, независимо дали е във физическа или дигитална форма.Изглежда, че проектозаконът се насочва към усилията на тр...
ОКТ. 25, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американски финансов надзорник ще иска информация за крипто транзакции над $250

Според известие, публикувано в петък, агенциите искат да намалят прага от 3000 долара, установен през 1995 г., до 250 долара за международни транзакции, което означава, че финансовите институции ще тр...
ОКТ. 24, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света