НАЧАЛО Регулации

Японският финансов регулатор засилва процеса на скрининг на риска за криптообмени

СЕП. 2, 2018 22:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Японският финансов регулатор засилва процеса на скрининг на риска за криптообмени

Финансовият регулаторен орган на Япония, Агенцията за финансови услуги (FSA), ще подсили процеса на регистрационен скрининг за обмените на криптовалути, съобщи местната медия The Japan Times.


Агенцията за финансов надзор преразгледа Закона за платежните услуги (влязъл в сила от април 2017 г.), за да "провери дали [крипто обмените] правилно управляват риска", казаха The Japan Times.


Регулаторният орган добави няколко нови функции към законодателството на предишния акт, като увеличи "броя на въпросите, зададени при проверката на заявленията до около 400 елемента, четири пъти повече".


FSA също така ще изисква достъп до записите на съветите на борда, както и прегледи на състава на акционерите на компанията, за да "проверяват връзките с антисоциалните групи".

Според The Japan Times крипто обмените трябва да представят записи от "заседанията на борда, за да проверят дали са проведени достатъчно дискусии за мерки за поддържане на финансовото здраве на компанията и за гарантиране на сигурността на нейната компютърна система".

През август FSA публикува резултатите от проверките на платформите.

Имплементирано след януари 2001 г., когато имаше хак за 532 млн. долара на крипто обмена Coincheck - съобщавайки, че агенцията планира внимателно да следи ефективността на бизнес моделите на новорегистрираните обмени.

По-късно през август Тошихиде Ендо, комисарят на японската FSA, заяви пред Ройтерс, че вижда целта на агенцията за развитие на крипто-индустрията като "растеж под подходяща регулация".

Още през юли FSA обмисли промени в правната база за регулациите на обмени на криптовалути, като потенциалният преход от Закона за платежните услуги към Закона за финансовите инструменти и обмена (FIEA), както съобщи Cointelegraph на 3-и юли.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света