НАЧАЛО Регулации

Японският финансов регулатор засилва процеса на скрининг на риска за криптообмени

СЕП. 2, 2018 22:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Японският финансов регулатор засилва процеса на скрининг на риска за криптообмени

Финансовият регулаторен орган на Япония, Агенцията за финансови услуги (FSA), ще подсили процеса на регистрационен скрининг за обмените на криптовалути, съобщи местната медия The Japan Times.

 


Агенцията за финансов надзор преразгледа Закона за платежните услуги (влязъл в сила от април 2017 г.), за да "провери дали [крипто обмените] правилно управляват риска", казаха The Japan Times.


Регулаторният орган добави няколко нови функции към законодателството на предишния акт, като увеличи "броя на въпросите, зададени при проверката на заявленията до около 400 елемента, четири пъти повече".


FSA също така ще изисква достъп до записите на съветите на борда, както и прегледи на състава на акционерите на компанията, за да "проверяват връзките с антисоциалните групи".

Според The Japan Times крипто обмените трябва да представят записи от "заседанията на борда, за да проверят дали са проведени достатъчно дискусии за мерки за поддържане на финансовото здраве на компанията и за гарантиране на сигурността на нейната компютърна система".

През август FSA публикува резултатите от проверките на платформите.

Имплементирано след януари 2001 г., когато имаше хак за 532 млн. долара на крипто обмена Coincheck - съобщавайки, че агенцията планира внимателно да следи ефективността на бизнес моделите на новорегистрираните обмени.

По-късно през август Тошихиде Ендо, комисарят на японската FSA, заяви пред Ройтерс, че вижда целта на агенцията за развитие на крипто-индустрията като "растеж под подходяща регулация".

Още през юли FSA обмисли промени в правната база за регулациите на обмени на криптовалути, като потенциалният преход от Закона за платежните услуги към Закона за финансовите инструменти и обмена (FIEA), както съобщи Cointelegraph на 3-и юли.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света