НАЧАЛО Регулации

Японският финансов регулатор засилва процеса на скрининг на риска за криптообмени

СЕП. 2, 2018 22:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Японският финансов регулатор засилва процеса на скрининг на риска за криптообмени

Финансовият регулаторен орган на Япония, Агенцията за финансови услуги (FSA), ще подсили процеса на регистрационен скрининг за обмените на криптовалути, съобщи местната медия The Japan Times.


Агенцията за финансов надзор преразгледа Закона за платежните услуги (влязъл в сила от април 2017 г.), за да "провери дали [крипто обмените] правилно управляват риска", казаха The Japan Times.


Регулаторният орган добави няколко нови функции към законодателството на предишния акт, като увеличи "броя на въпросите, зададени при проверката на заявленията до около 400 елемента, четири пъти повече".


FSA също така ще изисква достъп до записите на съветите на борда, както и прегледи на състава на акционерите на компанията, за да "проверяват връзките с антисоциалните групи".

Според The Japan Times крипто обмените трябва да представят записи от "заседанията на борда, за да проверят дали са проведени достатъчно дискусии за мерки за поддържане на финансовото здраве на компанията и за гарантиране на сигурността на нейната компютърна система".

През август FSA публикува резултатите от проверките на платформите.

Имплементирано след януари 2001 г., когато имаше хак за 532 млн. долара на крипто обмена Coincheck - съобщавайки, че агенцията планира внимателно да следи ефективността на бизнес моделите на новорегистрираните обмени.

По-късно през август Тошихиде Ендо, комисарят на японската FSA, заяви пред Ройтерс, че вижда целта на агенцията за развитие на крипто-индустрията като "растеж под подходяща регулация".

Още през юли FSA обмисли промени в правната база за регулациите на обмени на криптовалути, като потенциалният преход от Закона за платежните услуги към Закона за финансовите инструменти и обмена (FIEA), както съобщи Cointelegraph на 3-и юли.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Индия са на път да забранят търговията с криптовалути

Появяват се нови инвеститори, а пазарите виждат укрепване на основите и техническите аспекти.Но в Индия, нещата се разват по начин, който заплашва да върне пазара назад, тъй като страната следва стъпк...
СЕП. 17, 2020 11:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералното лицензиране на разплащателни компании е от голямо значение за криптосферата

Федералното лицензиране за разплащателни фирми, които не приемат депозити, може да отвори вратата за по-нататъшно масово приемане на виртуални валути, като позволи на фирмите за крипто разплащания да ...
СЕП. 12, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското министерство предлага промяна в закона, забраняващ крипто транзакциите

Съобщава се, че руското министерство на финансите е предложило набор от изменения на закона „За цифровите финансови активи“ или DFA, който забранява много операции с крипто.Според местната информацион...
СЕП. 4, 2020 22:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Държавните служители в Русия трябва да декларират криптовалутите си

Указът е подписан от един от местните управители след приемането на новия закон за цифровите финансови активи.Фактори, довели до постановлениетоЗаконът класифицира криптовалутите и цифровите токени ка...
СЕП. 4, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света