НАЧАЛО Други

"Японският Amazon" ще приема Биткойн плащания

ЯНУ. 22, 2019 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 "Японският Amazon" ще приема Биткойн плащания

Rakuten, най-големият магазин за онлайн търговия в Япония, най-вероятно ще въведе Биткойн като платежно средство на своя уебсайт след април 2019 г., съобщава CoinTelegraph Japan.


Миналата година гигантът за електронна търговия влезе в крипто пространството, след като придоби “Everybody's Bitcoin” още през септември 2018 година.


Японският Amazon премина през корпоративно преструктуриране, в което различните му бизнес и дъщерни дружества ще бъдат консолидирани в 4 основни бизнеса: ‘Интернет услуги”, “Комуникация”, “Финтех” и “Сетълменти”. Структурирането ще приключи до април 2019 г.

Според документите, публикувани от Rakuten - Everybody’s Bitcoin ще стане част от “Сетълемнт”, а не от “Финтех” отдела. Сетълмент Rakuten ще бъдат отговорни за обслужването, обработката и уреждането на всички плащания на бизнеса.

Фирмата публично показа подкрепата си за криптовалутни плащания:

Ролята на плащанията, базирани на криптовалути в електронната търговия, офлайн търговията и в P2P плащанията, ще нараства в бъдеще.

Everybody’s Bitcoin ще спре услугата си от март 2019 г. Не е ясно кога тя отново ще бъде отворена за обществеността, но ако Rakuten реши да я отвори, ще бъде само след преструктуриране на предприятието.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на PayPal съжалява, че не е инвестирал повече в Биткойн

Тийл говори за криптовалутите, централни банки и изкуствения интелект (AI) по време на интервю в Маями, организирано от политически мозъчен тръст Lincoln Network, съобщи Bloomberg на 20-ти октомври."Т...
ОКТ. 22, 2021 09:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света