НАЧАЛО Други

Японските копачи се ориентират към Монголия

ЯНУ. 13, 2019 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Японските копачи се ориентират към Монголия

Монголия - страна, за която се знае, че има една от най-ниските цени на електроенергията в света, се оказва предпочитана дестинация за копачите, оставяйки страните с по-високи разходи за ток като Япония.


С евтина цена на електроенергията и с низходителни закони, Монголия се превърна в нов фаворит за японските крипто копачи.


Засилена нужда от евтина електроенергия


Мечият пазар води до ниска печалба за хората, които добиват крипто. Количеството електроенергия необходимо за копаене на криптовалути прогресивно расте, докато цената на дигиталните активи продължава да пада. Това прави копаенето на криптовалути изключително нерентабилно в момента, като дори и ниските цени на тока в Монголия не са достатъчни копачите на имат дори минимални печалби.


Ginco има две криптодобивни операции в Монголия


Ginco е водеща компания за добив на крипто, която експлоатира евтината електроенергия на Монголия. Базираната в Токио компания за електронни портфейли има две крипто ферми в Улан Батор, столицата на Монголия.

В момент, когато повечето добивни операции в Азия като цяло се закриват и продават своите копачки за части, Ginco решават да преместят своята дейност в Монголия, където сега регистрират печалби от добив на няколко криптовалути.


Добивът в Монголия намалява разходите за охладителна система


Освен с много евтините разходи за електроенергия, Монголия може да се похвали и с изключително ниска температура, като по този начин намалява необходимостта от охладителни системи, които обикновено се използват при криптодобива. Това поставя страната в лигата от нациите, където копаенето е евтино и печелившо, дори при изключително меките и по-ниски пазарни условия.

Монголия, която наскоро си партнира с Terra, блокчейн система за плащане, която е подкрепена от борси като Binance и Huobi, наскоро одобри приятелско настроено към крипто законодателство чрез своята централна банка. Най-голямата телекомуникационна мрежа на страната - Mobicom стартира и собствена криптовалута - “Candy”, чиято стойност е свързана с тугрик (фиатната валута на Монголия).

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC може да създадат собствена криптовалута

AMC е „хиперактивен в крипто“Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC "става хиперактивен в крипто"."Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитен...
ОКТ. 21, 2021 20:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 2,000 квалифицирани специалисти на Career Show Marketing, Sales & Customer Service

Специализирано онлайн събитие за кариерно развитие в сферата на маркетинг, продажби и обслужване на клиенти - Career Show Marketing, Sales & Customer Service ще се проведе на 30-ти ноември. В съби...
ОКТ. 21, 2021 10:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple си партнира с дубайска форекс компания

Дубайската фирма ще използва RippleNet Cloud, за да установи коридор за парични преводи между ОАЕ и Малайзия.Плащанията, изпратени чрез Al Ansari Exchange, ще бъдат получени от MoneyMatch, малайзийски...
ОКТ. 21, 2021 09:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света