НАЧАЛО Други

Японски град пуска онлайн система за гласуване чрез блокчейн

СЕП. 3, 2018 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Японски град пуска онлайн система за гласуване чрез блокчейн

Правителството на японския град Цукуба въведе система за гласуване онлайн, използваща блокчейн, за да позволи на жителите да гласуват за програми за социално развитие.


В първото по рода си цифрово гласуване в Япония, град Цукуба ще използва японската система "My Number" - 12-цифрен идентификатор за социална сигурност, предоставен на всички японски жители, за да провери пълномощията на гласоподавателите, преди да гарантира, че гласуването не е фалшифицирано или достъпно чрез децентрализирана блокчейн технология, съобщава "Japan Times".


По-конкретно, системата за гласуване ще се използва от жителите на града, които гласуват за предложения за програми за местно социално развитие.


Гласоподавателите бяха помолени да поставят своята карта "My Number" на четец за карти, преди да гласуват. След това гласуването бе записано в децентрализирана счетоводна книга, като същевременно бе защитена от подправяне, според доклада.

След като гласува чрез системата, кметът на Цукуба - Тацуо Игараши е цитиран да казва следното:

Мислех, че ще включва по-сложни процедури, но открих, че това е минимално и лесно.

Цифровият вот обаче не е бил пълен успех, тъй като няколко гласоподаватели са забравили паролите си, според съобщенията и не са могли да гласуват. Системата за гласуване вероятно изисква допълнителен слой за сигурност под формата на пароли, за да се провери лицето, което присъства на гласуването, освен че сканира картата за социална сигурност.

Градът Цукуба, известен с програмата си за технологични постижения и център за научни изследвания в Япония, се присъединява към все по-голям списък от правителства, които се обръщат към блокчейн технология за осигуряване на решения за гласуване.

През април Западна Вирджиния стана първият щат в САЩ, който тества мобилното гласуване, защитено от блокчейн. Тестът бе за членовете на военната служба в чужбина и използваше щатска или федерална идентификация и апликация за телефон.

През юни жителите на град Цуг в Швейцария използваха системата за електронно идентифициране (eID) на града, за да гласуват чрез смартфоните си на блокчейн платформа. Миналия месец служител на Централната избирателна комисия на Украйна потвърди пробен блокчейн вот от NEM .

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Основателят на Yearn Finance номинира себе си като делегат на Uniswap

В Twitter публикация Кронйе заяви, че "ще изгради инструментариум за улесняване на делегирането, гласуването извън веригата и прилагането на веригата“, ако бъде превърнат в делегат. Той добави:"Към то...
СЕП. 21, 2020 12:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Две големи крипто борси влизат в партньорство за развитието на индустрията

"KuCoin и Poloniex ще се присъединят към научноизследователска и развойна дейност в областта на търговията, споделяне на ликвидност, итерации на продукти, PoS [доказателство за залог] и PoW [доказател...
СЕП. 21, 2020 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Потребителите на хакната крипто борса са на прага да възвърнат парите си

Както бе съобщено, Cryptopia загуби криптовалута на стойност 30 милиона NZD (17,85 милиона долара) поради хак и влезе в процес на ликвидация през май 2019 г. Притежателите на сметки там наскоро постиг...
СЕП. 20, 2020 17:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance пусна дебитната си карта за Европа

Според прессъобщение, Visa картата на Binance позволява на потребителите да извършват транзакции на над 60 милиона места по целия свят и на практика могат да бъдат свързани с Google Pay и Samsung Pay....
СЕП. 19, 2020 20:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света