НАЧАЛО Други

Японски град пуска онлайн система за гласуване чрез блокчейн

СЕП. 3, 2018 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Японски град пуска онлайн система за гласуване чрез блокчейн

Правителството на японския град Цукуба въведе система за гласуване онлайн, използваща блокчейн, за да позволи на жителите да гласуват за програми за социално развитие.

 


В първото по рода си цифрово гласуване в Япония, град Цукуба ще използва японската система "My Number" - 12-цифрен идентификатор за социална сигурност, предоставен на всички японски жители, за да провери пълномощията на гласоподавателите, преди да гарантира, че гласуването не е фалшифицирано или достъпно чрез децентрализирана блокчейн технология, съобщава "Japan Times".


По-конкретно, системата за гласуване ще се използва от жителите на града, които гласуват за предложения за програми за местно социално развитие.


Гласоподавателите бяха помолени да поставят своята карта "My Number" на четец за карти, преди да гласуват. След това гласуването бе записано в децентрализирана счетоводна книга, като същевременно бе защитена от подправяне, според доклада.

След като гласува чрез системата, кметът на Цукуба - Тацуо Игараши е цитиран да казва следното:

Мислех, че ще включва по-сложни процедури, но открих, че това е минимално и лесно.

Цифровият вот обаче не е бил пълен успех, тъй като няколко гласоподаватели са забравили паролите си, според съобщенията и не са могли да гласуват. Системата за гласуване вероятно изисква допълнителен слой за сигурност под формата на пароли, за да се провери лицето, което присъства на гласуването, освен че сканира картата за социална сигурност.

Градът Цукуба, известен с програмата си за технологични постижения и център за научни изследвания в Япония, се присъединява към все по-голям списък от правителства, които се обръщат към блокчейн технология за осигуряване на решения за гласуване.

През април Западна Вирджиния стана първият щат в САЩ, който тества мобилното гласуване, защитено от блокчейн. Тестът бе за членовете на военната служба в чужбина и използваше щатска или федерална идентификация и апликация за телефон.

През юни жителите на град Цуг в Швейцария използваха системата за електронно идентифициране (eID) на града, за да гласуват чрез смартфоните си на блокчейн платформа. Миналия месец служител на Централната избирателна комисия на Украйна потвърди пробен блокчейн вот от NEM .

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една от най-старите швейцарски банки вече предлага крипто търговия

Bordier си партнира със Sygnum Bank за инициативата, което означава, че B2B банковото решение на Sygnum е интегрирано с вътрешната инфраструктура на Bordier. Интеграцията позволява на клиентите н...
ФЕВ. 24, 2021 14:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SpaceX проучват конвертирането на част от баланса си в Биткойн

Сейлър каза на д-р Сайфдийн Амус, че представители на SpaceX са били сред 7000 компании, представени на неотдавнашната среща на върха на Биткойн на MicroStrategy, на която фирмата за бизнес разузнаван...
ФЕВ. 24, 2021 14:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bitwise вече има над $1 милиард в активи под управление

Bitwise 10 Crypto Index Fund, който осигурява диверсифицирана експозиция към Биткойн (BTC) и други водещи криптовалути, представлява над 90% от общите активи под управление.Хънтър Хорсли, изпълнителен...
ФЕВ. 24, 2021 12:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света