НАЧАЛО Други

Японски гигант за финансови услуги изпробва крипто токен за покупки на дребно

СЕП. 26, 2018 10:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Японски гигант за финансови услуги изпробва крипто токен за покупки на дребно

Японският гигант за финансовите услуги SBI Holdings изследва крипто токен, който може да се използва за извършване на покупки на дребно чрез смартфоните на потребителите.

Това официално бе потвърдено в съобщение, публикувано на 25-ти септември.


Новината представя процеса като ключов тест за възможностите и полезността на блокчейн. SBI се позовава и на псевдонималния разработчик зад Биткойн (BTC) Сатоши Накамото, като твърди, че компанията се стреми да подобри удобството на визията на Накамото.

Съобщението, направено съвместно със стартъпа Orb и финтех компанията Glory, показва, че SBI сега е настроен да тества новия си базиран на блокчейн токен, "S coin", който се характеризира като "монета за сетълмент", позволяваща "таксуване и сетълмент" с помощта на смартфон.

Проучването ще включва служители на SBI Group, които използват платформата S Coin, за да завършат безкешови покупки в кафенета и заведения за хранене в сградата на щаба на SBI.


За процеса, SBI заяви, че са инсталирали платформата S Coin на автоматична касова машина, проектирана от Glory.


Тя приема кредитни карти и други начини за плащане на потребителите, за да допълнят салдото си със смартфон в S Coin, като използват собствения механизъм на SBI.

SBI отбелязва, че платформата S Coin е разработена за издаване на виртуални валути, които могат да бъдат пригодени за конкретни цели, и се основава на DLT, разработена от Orb. Показва се, че триото от фирми ще използва опита, за да "провери дали можем да отговорим на нуждите на различни потребители, които се предвиждат":

След това ще популяризираме уреждането на електронния валутен сетълмент, като например улесняване на сетълмента с продуктите на Glory ... SBIH, Orb и Glory ще създадат безкешово общество, предлагайки разнообразна инфраструктура за сетълмент, гледайки към финтех пазара, създаден от промените в платежните устройства на потребителите и технологичните иновации, придружаващи разпространението на смартфоните през последните години.

Както вече беше съобщено, SBI това лято отвори своя вътрешна крипто борса, наречена "VCTRADE". Освен VCTRADE, SBI провежда тази година масово проучване на системата за брутен сетълмент в реално време, управлявана от Ripple, в голямо предприятие, което включва 38 банки, заедно с най-малко 23, които са участвали в по-широко тестване на парични преводи.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света