НАЧАЛО Други

Японски гигант за финансови услуги изпробва крипто токен за покупки на дребно

СЕП. 26, 2018 10:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Японски гигант за финансови услуги изпробва крипто токен за покупки на дребно

Японският гигант за финансовите услуги SBI Holdings изследва крипто токен, който може да се използва за извършване на покупки на дребно чрез смартфоните на потребителите.

 

Това официално бе потвърдено в съобщение, публикувано на 25-ти септември.


Новината представя процеса като ключов тест за възможностите и полезността на блокчейн. SBI се позовава и на псевдонималния разработчик зад Биткойн (BTC) Сатоши Накамото, като твърди, че компанията се стреми да подобри удобството на визията на Накамото.

Съобщението, направено съвместно със стартъпа Orb и финтех компанията Glory, показва, че SBI сега е настроен да тества новия си базиран на блокчейн токен, "S coin", който се характеризира като "монета за сетълмент", позволяваща "таксуване и сетълмент" с помощта на смартфон.

Проучването ще включва служители на SBI Group, които използват платформата S Coin, за да завършат безкешови покупки в кафенета и заведения за хранене в сградата на щаба на SBI.


За процеса, SBI заяви, че са инсталирали платформата S Coin на автоматична касова машина, проектирана от Glory.


Тя приема кредитни карти и други начини за плащане на потребителите, за да допълнят салдото си със смартфон в S Coin, като използват собствения механизъм на SBI.

SBI отбелязва, че платформата S Coin е разработена за издаване на виртуални валути, които могат да бъдат пригодени за конкретни цели, и се основава на DLT, разработена от Orb. Показва се, че триото от фирми ще използва опита, за да "провери дали можем да отговорим на нуждите на различни потребители, които се предвиждат":

След това ще популяризираме уреждането на електронния валутен сетълмент, като например улесняване на сетълмента с продуктите на Glory ... SBIH, Orb и Glory ще създадат безкешово общество, предлагайки разнообразна инфраструктура за сетълмент, гледайки към финтех пазара, създаден от промените в платежните устройства на потребителите и технологичните иновации, придружаващи разпространението на смартфоните през последните години.

Както вече беше съобщено, SBI това лято отвори своя вътрешна крипто борса, наречена "VCTRADE". Освен VCTRADE, SBI провежда тази година масово проучване на системата за брутен сетълмент в реално време, управлявана от Ripple, в голямо предприятие, което включва 38 банки, заедно с най-малко 23, които са участвали в по-широко тестване на парични преводи.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джанет Йелън е потвърдена като Секретар на хазната на САЩ

Йелън, която преди това беше начело на Федералния резерв от 2014 до 2018 г., се определи като “не фен” на Биткойн през октомври 2018 г. Тя също го определя като “силно спекулативен актив”. Съвсем наск...
ЯНУ. 26, 2021 15:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

RippleNet бележи рекорден обем на транзакции през 2020 година

Това представлява петкратен ръст в сравнение с предходната година.Решението за ликвидност при поискване (ODL), задвижвано от XRP, отговаря за $2,4 милиарда от общия обем.RippleNet се впуска в B2B и ел...
ЯНУ. 26, 2021 13:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Австралия са изпрали $387 милиона за латиноамериканските наркокартели

Australian Financial Review казва, че мрежата за пране на пари обхваща няколко континента, включително Южна Америка, откъдето идват тежките наркотици, Северна Америка, където се продават и Югоизточна ...
ЯНУ. 26, 2021 17:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

WEF обсъжда криптоТази седмица ще се проведат две криптовалутни събития между служители на Световния икономически форум - международния търговски мозъчен тръст - като част от високопрофилна среща в Да...
ЯНУ. 25, 2021 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света