НАЧАЛО Други

Японската SBI Group разработва платформа за крипто деривати

АВГ. 2, 2018 14:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Японската SBI Group разработва платформа за крипто деривати

Японският финансов гигант SBI Holdings ще разшири своето крипто бизнес портфолио, като придобиe 12% дял в Clear Markets, според доклад за финансовите резултати на SBI, публикуван на 31-ви юли. SBI планира да придобие до 20% в бъдеще.


Clear Markets е разработчик и оператор на електронна платформа за търговия в САЩ, който предлага електронни търговски услуги на извънборсовите деривати в САЩ, Великобритания и Япония.

Новият дял на SBI в Clear Markets е част от усилията да се създаде платформа за търговия с деривати в криптoвалута, насочена към институционалните инвеститори. Платформата ще позволи финансовите институции да търгуват "по-гладко" на пазара на крипто деривати.

Clear Markets ще осигури хеджиране на транзакционни услуги за суап на криптовалути, което е "необходимо за обработката на криптота и финансовите инструменти, които ги използват". В доклада SBI Group отбеляза, че увеличената употреба на криптовалути и техните производни ще повиши ликвидността.

Докато PoS (Price-of-Stake) не беше разкрита, според Nikkei Asian Review, вероятно е на стойност около 9 милиона долара.

Clear Markets планира да стартира услуга за търговия за крипто суап и притежава лиценз за размяна на суапове (SEF) от Комисията за търговия с фючърси (CFTC) и посредничество за деривати в Унгария и 32 страни в Европа. Фирмата е филиал на QUICK Corp., която е дъщерно дружество на японската Nikkei Inc.

SBI инвестира в повече от 20 свързани с крипто проекта през изминалата година и официално стартира публичната версия на своята крипто борса VCTRADE на 17-ти юли.

Япония е една от водещите страни по отношение на адаптация на криптовалути. Според главния изпълнителен директор на Clear Markets Марк Брикел, "до 50% от търговията с пари в брой в криптовалута" се е състояла в страната.

Миналата седмица японската асоциация за виртуални борси на криптовалута (JVCEA) обяви, че ще изисква членуващите борси да поставят ограничения върху търговската дейност на някои клиенти, опитвайки се да попречи на инвеститорите с "малки активи" да понасят тежки загуби.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв разкри детайли за дигиталния долар

Говорейки в основното си обръщение на 23-ти септември, Лорета Местер подчерта, че Федералният резерв проучва дигиталните валути на централната банка (CBDC) още преди пандемията, отбелязвайки, че негов...
СЕП. 24, 2020 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо бившият директор на Ripple премести близо половин милиард XRP?

След като мнозина започнаха да спекулират къде биха могли да се насочат токените, Ларсен разкри, че е преместил XRP портфейла си в New York Digital Investments Group (NYDIG).Попечителство 2.0Компаният...
СЕП. 24, 2020 15:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продължава да разширява своето Биткойн портфолио

Той също така твърди, че "нищо" не може да се сравни с неговия залог на Биткойн, който той направи през далечната 2012 г."Отделете време, за да разберете какво притежавате. Толкова дълбоко, че може да...
СЕП. 24, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света