НАЧАЛО Други

Японската SBI Group разработва платформа за крипто деривати

АВГ. 2, 2018 14:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Японската SBI Group разработва платформа за крипто деривати

Японският финансов гигант SBI Holdings ще разшири своето крипто бизнес портфолио, като придобиe 12% дял в Clear Markets, според доклад за финансовите резултати на SBI, публикуван на 31-ви юли. SBI планира да придобие до 20% в бъдеще.

 


Clear Markets е разработчик и оператор на електронна платформа за търговия в САЩ, който предлага електронни търговски услуги на извънборсовите деривати в САЩ, Великобритания и Япония.

Новият дял на SBI в Clear Markets е част от усилията да се създаде платформа за търговия с деривати в криптoвалута, насочена към институционалните инвеститори. Платформата ще позволи финансовите институции да търгуват "по-гладко" на пазара на крипто деривати.

Clear Markets ще осигури хеджиране на транзакционни услуги за суап на криптовалути, което е "необходимо за обработката на криптота и финансовите инструменти, които ги използват". В доклада SBI Group отбеляза, че увеличената употреба на криптовалути и техните производни ще повиши ликвидността.

Докато PoS (Price-of-Stake) не беше разкрита, според Nikkei Asian Review, вероятно е на стойност около 9 милиона долара.

Clear Markets планира да стартира услуга за търговия за крипто суап и притежава лиценз за размяна на суапове (SEF) от Комисията за търговия с фючърси (CFTC) и посредничество за деривати в Унгария и 32 страни в Европа. Фирмата е филиал на QUICK Corp., която е дъщерно дружество на японската Nikkei Inc.

SBI инвестира в повече от 20 свързани с крипто проекта през изминалата година и официално стартира публичната версия на своята крипто борса VCTRADE на 17-ти юли.

Япония е една от водещите страни по отношение на адаптация на криптовалути. Според главния изпълнителен директор на Clear Markets Марк Брикел, "до 50% от търговията с пари в брой в криптовалута" се е състояла в страната.

Миналата седмица японската асоциация за виртуални борси на криптовалута (JVCEA) обяви, че ще изисква членуващите борси да поставят ограничения върху търговската дейност на някои клиенти, опитвайки се да попречи на инвеститорите с "малки активи" да понасят тежки загуби.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

DeFi пазарите демонстрират безпрецедентен растеж през 2021 година

Пазарите на DeFi показват ръст от 143% до момента през 2021 г. Това се равнява на $37,69 милиарда, съчетавайки протоколи за кредитиране, децентрализирани борси, деривати, плащания и протоколи за актив...
ФЕВ. 28, 2021 15:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан: Криптовалутите ще променят начина на работа на повечето бизнеси

В ново интервю Кюбан каза на Джейсън Калаканис от Angel Podcast, че блокчейн технологията и децентрализираното финансиране (DeFi) са на ръба да революционизират много индустрии.Титанът на предприемачи...
ФЕВ. 28, 2021 12:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Блокчейн и крипто ще предизвикат текущата финансова система'

“Няма съмнение, че блокчейн технологията като цяло и по-специално криптовалутите ще предизвикат традиционното банкиране, включително резервното банкиране, по начини, които все още не можем да си предс...
ФЕВ. 27, 2021 18:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Andreessen Horowitz ръководи инвестиционен кръг в размер на $25 милиона

Andreessen Horowitz, която управлява портфолио на стойност около $16,6 милиарда, обяви, че води инвестиционния кръг от серия А на Optimism на 25-ти февруари.Търсенето на решения за мащабиране на втори...
ФЕВ. 27, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света