НАЧАЛО Други

Японската SBI Group разработва платформа за крипто деривати

АВГ. 2, 2018 14:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Японската SBI Group разработва платформа за крипто деривати

Японският финансов гигант SBI Holdings ще разшири своето крипто бизнес портфолио, като придобиe 12% дял в Clear Markets, според доклад за финансовите резултати на SBI, публикуван на 31-ви юли. SBI планира да придобие до 20% в бъдеще.


Clear Markets е разработчик и оператор на електронна платформа за търговия в САЩ, който предлага електронни търговски услуги на извънборсовите деривати в САЩ, Великобритания и Япония.

Новият дял на SBI в Clear Markets е част от усилията да се създаде платформа за търговия с деривати в криптoвалута, насочена към институционалните инвеститори. Платформата ще позволи финансовите институции да търгуват "по-гладко" на пазара на крипто деривати.

Clear Markets ще осигури хеджиране на транзакционни услуги за суап на криптовалути, което е "необходимо за обработката на криптота и финансовите инструменти, които ги използват". В доклада SBI Group отбеляза, че увеличената употреба на криптовалути и техните производни ще повиши ликвидността.

Докато PoS (Price-of-Stake) не беше разкрита, според Nikkei Asian Review, вероятно е на стойност около 9 милиона долара.

Clear Markets планира да стартира услуга за търговия за крипто суап и притежава лиценз за размяна на суапове (SEF) от Комисията за търговия с фючърси (CFTC) и посредничество за деривати в Унгария и 32 страни в Европа. Фирмата е филиал на QUICK Corp., която е дъщерно дружество на японската Nikkei Inc.

SBI инвестира в повече от 20 свързани с крипто проекта през изминалата година и официално стартира публичната версия на своята крипто борса VCTRADE на 17-ти юли.

Япония е една от водещите страни по отношение на адаптация на криптовалути. Според главния изпълнителен директор на Clear Markets Марк Брикел, "до 50% от търговията с пари в брой в криптовалута" се е състояла в страната.

Миналата седмица японската асоциация за виртуални борси на криптовалута (JVCEA) обяви, че ще изисква членуващите борси да поставят ограничения върху търговската дейност на някои клиенти, опитвайки се да попречи на инвеститорите с "малки активи" да понасят тежки загуби.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света