НАЧАЛО Други

Японската SBI Group разработва платформа за крипто деривати

АВГ. 2, 2018 14:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Японската SBI Group разработва платформа за крипто деривати

Японският финансов гигант SBI Holdings ще разшири своето крипто бизнес портфолио, като придобиe 12% дял в Clear Markets, според доклад за финансовите резултати на SBI, публикуван на 31-ви юли. SBI планира да придобие до 20% в бъдеще.


Clear Markets е разработчик и оператор на електронна платформа за търговия в САЩ, който предлага електронни търговски услуги на извънборсовите деривати в САЩ, Великобритания и Япония.

Новият дял на SBI в Clear Markets е част от усилията да се създаде платформа за търговия с деривати в криптoвалута, насочена към институционалните инвеститори. Платформата ще позволи финансовите институции да търгуват "по-гладко" на пазара на крипто деривати.

Clear Markets ще осигури хеджиране на транзакционни услуги за суап на криптовалути, което е "необходимо за обработката на криптота и финансовите инструменти, които ги използват". В доклада SBI Group отбеляза, че увеличената употреба на криптовалути и техните производни ще повиши ликвидността.

Докато PoS (Price-of-Stake) не беше разкрита, според Nikkei Asian Review, вероятно е на стойност около 9 милиона долара.

Clear Markets планира да стартира услуга за търговия за крипто суап и притежава лиценз за размяна на суапове (SEF) от Комисията за търговия с фючърси (CFTC) и посредничество за деривати в Унгария и 32 страни в Европа. Фирмата е филиал на QUICK Corp., която е дъщерно дружество на японската Nikkei Inc.

SBI инвестира в повече от 20 свързани с крипто проекта през изминалата година и официално стартира публичната версия на своята крипто борса VCTRADE на 17-ти юли.

Япония е една от водещите страни по отношение на адаптация на криптовалути. Според главния изпълнителен директор на Clear Markets Марк Брикел, "до 50% от търговията с пари в брой в криптовалута" се е състояла в страната.

Миналата седмица японската асоциация за виртуални борси на криптовалута (JVCEA) обяви, че ще изисква членуващите борси да поставят ограничения върху търговската дейност на някои клиенти, опитвайки се да попречи на инвеститорите с "малки активи" да понасят тежки загуби.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света