НАЧАЛО Регулации

Япония: Седем крипто борси може да получат лиценз от FSA до 2 месеца

ЯНУ. 15, 2019 14:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Япония: Седем крипто борси може да получат лиценз от FSA до 2 месеца

Според нов поглед върху процеса на преглед на японската финансова агенция на компании, кандидатстващи за лиценз за обмен на криптовалута, седем заявления ще бъдат одобрени или отхвърлени в рамките на два месеца.


Новата информация по отношение на процеса на преразглеждане, предлагана от Агенцията за финансови услуги (FSA), разкри, че тя включва продължителна процедура, която отнема почти шест месеца от момента на подаване на заявлението - което включва подаването на отговори на над 400 въпроса - до официално отхвърляне или одобрение.

Според обяснението на FSA, след получаване на отговорите, агенцията комуникира с компанията, за да провери нейния бизнес план, управление, киберсигурност, система за управление и борба с изпирането на пари (AML) и финансирането на анти-тероризма. В тази фаза на прегледа, служителите на агенцията лично ще проверят практиките на компанията.

След тази първа фаза - за която се смята, че отнема около четири месеца - компанията официално подава молбата си до FSA. Агенцията на този етап проверява заявлението и решава дали да издаде лиценза в срок от два месеца.

FSA обяви, че в първата част на прегледа участват 21 компании, а седем вече са в етап на решение. От тези данни може да бъде екстраполирано, че до седем компании могат да получат нов лиценз до лятото.

Както неотдавна бе съобщено, FSA отрече, че обмисля да разреши Биткойн ETF, слух, който наскоро бе разпространен от Bloomberg.

FSA също така обмисля регулирането на нерегистрираните фирми, които привличат инвестиции в криптовалути.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света