НАЧАЛО Регулации

Япония с нови мерки за борба с прането на пари

ДЕК. 7, 2018 08:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Япония с нови мерки за борба с прането на пари

Агенцията за данъчно облагане на японското правителствo - Националната Данъчна Агенция (NTA), наскоро обяви изпълнението за нови мерки за борба с изпирането на пари (AML), които ще принудят бизнеси свързани с криптовалути да предават информация за своите клиенти.


Неотдавнашно решение ще даде власт на NTA да изискват информация за клиентите за данъчни цели и агенцията ще въведе система за рационализиране на този процес.

NTA обобщават, че повече от 300 души са спечелили най-малко 100 милиона йени от криптовалути. Подобно на мерките, предприети в други юрисдикции, съществува минимален праг, който ще позволи на правоприлагащите органи да се насочат към търговци на голям обем.

В Япония всеки търговец с печалби в крипто повече от 200 000 йени годишно, трябва да заяви тези печалби в данъчната администрация. Агенцията обаче твърди, че те ще се насочват само към търговци, които подозират, че ще спечелят най-малко 10 милиона йени от крипто инвестиции, без да са заявили поне половината от тези печалби на данъчната администрация.

Освен процесорите за обработка на плащания, бизнеси участващи в споделената икономика, като например онлайн магазини, също ще се изисква да предават данни за клиентите си.

Правителството очаква програмата да започне да функционира до април 2020 година.


Изпълнение в други юрисдикции


Типът принудителното прилагане на данъци върху криптовалути, който се развива в Япония не е необичаен, тъй като много правителства (включително САЩ) изглежда приемат подобен подход.

Coinbase, най-големият портал за фиат-към-крипто търговия в САЩ, е принуден от съдебна заповед да предаде клиентската информация на търговците, спечелили над $20 000 с техните крипто инвестиции. Първоначално, правителството искаше информация за всеки един от клиентите на Coinbase, но съдията по делото реши да направи компромис и да наложи това за търговците на голям обем.

Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC) и други регулаторни агенции, засилват натиска върху бизнесите, участващи в блокчейн инфраструктурата, за да наложат спазването на политиките за борба с прането на пари и KYC (know-your-customer)

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Забраната на криптовалутите в Русия изглежда все по-малко вероятна

Лидерът на Русия откри видеоконференция в сряда с членове на руското правителство, като каза, че би искал "да започне с проблем, който в момента е в светлината на прожекторите – регулирането на крипто...
ЯНУ. 27, 2022 18:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Комисията по ценни книжа на САЩ разследва услугите за крипто кредитиране

Според доклад, публикуван в Bloomberg, SEC провежда разследване на услугите за кредитиране на дигитални активи. Съобщава се, че основният фокус на разследването е около това дали услугите за крипто кр...
ЯНУ. 27, 2022 20:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Администрацията на Байдън подготвя национална стратегия за дигиталните валути

Според нов доклад на Bloomberg, редица неназовани вътрешни лица разкриват, че висши служители на администрацията планират да разкрият изпълнителна заповед, която ще предостави подробности за регулатор...
ЯНУ. 26, 2022 14:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути

Този ход е последният в глобалната репресия срещу криптовалутите, тъй като правителствата от Азия до Съединените щати се притесняват, че частно управляваните и силно нестабилни дигитални валути могат ...
ЯНУ. 23, 2022 00:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света