НАЧАЛО Регулации

Япония с нови мерки за борба с прането на пари

ДЕК. 7, 2018 08:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Япония с нови мерки за борба с прането на пари

Агенцията за данъчно облагане на японското правителствo - Националната Данъчна Агенция (NTA), наскоро обяви изпълнението за нови мерки за борба с изпирането на пари (AML), които ще принудят бизнеси свързани с криптовалути да предават информация за своите клиенти.


Неотдавнашно решение ще даде власт на NTA да изискват информация за клиентите за данъчни цели и агенцията ще въведе система за рационализиране на този процес.

NTA обобщават, че повече от 300 души са спечелили най-малко 100 милиона йени от криптовалути. Подобно на мерките, предприети в други юрисдикции, съществува минимален праг, който ще позволи на правоприлагащите органи да се насочат към търговци на голям обем.

В Япония всеки търговец с печалби в крипто повече от 200 000 йени годишно, трябва да заяви тези печалби в данъчната администрация. Агенцията обаче твърди, че те ще се насочват само към търговци, които подозират, че ще спечелят най-малко 10 милиона йени от крипто инвестиции, без да са заявили поне половината от тези печалби на данъчната администрация.

Освен процесорите за обработка на плащания, бизнеси участващи в споделената икономика, като например онлайн магазини, също ще се изисква да предават данни за клиентите си.

Правителството очаква програмата да започне да функционира до април 2020 година.


Изпълнение в други юрисдикции


Типът принудителното прилагане на данъци върху криптовалути, който се развива в Япония не е необичаен, тъй като много правителства (включително САЩ) изглежда приемат подобен подход.

Coinbase, най-големият портал за фиат-към-крипто търговия в САЩ, е принуден от съдебна заповед да предаде клиентската информация на търговците, спечелили над $20 000 с техните крипто инвестиции. Първоначално, правителството искаше информация за всеки един от клиентите на Coinbase, но съдията по делото реши да направи компромис и да наложи това за търговците на голям обем.

Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC) и други регулаторни агенции, засилват натиска върху бизнесите, участващи в блокчейн инфраструктурата, за да наложат спазването на политиките за борба с прането на пари и KYC (know-your-customer)

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света