НАЧАЛО Други

Япония: ИТ гигантът NTT Data, Министерството на Икономиката обявиха за блокчейн платформа за търговия

АВГ. 27, 2018 12:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Япония: ИТ гигантът NTT Data, Министерството на Икономиката обявиха за блокчейн платформа за търговия

Японската организация за развитие на нова енергия и индустриална технология (NEDO) работи върху базирана на блокчейн система за обмен на данни за търговската индустрия.


NEDO, най-голямата организация за управление на публичния сектор в Япония, която популяризира научните изследвания и внедряването на индустриални и енергийни технологии, съобщава, че разработва проект, задвижван от блокчейн за рационализиране на инфраструктурата за споделяне на търговска информация.

Организацията работи съгласно инструкциите на своя орган-майка, Министерството на икономиката, търговията и промишлеността (METI).

Проектът, наречен "Разработване на инфраструктури за създаване на нови промишлени модели в полза на интернет на нещата" има за цел да създаде инфраструктурна система, която да дигитализира и подобри процеса на обмен на логистични данни между търговски субекти, като корабни компании, брокерски оператори, банки и застрахователни компании.

По-конкретно проектът възнамерява да проучи по-ефективна и точна система за споделяне на данни чрез замяна на текущите процеси, които използват хартиени носители или PDF файлове. Според официалното съобщение за пресата, тези процеси изискват скъпа и отнемаща време работа с ръчно управление, като проверка за грешки и излишни данни.

Overview of a new infrastructure system for trade information collaboration

Блокчейн проектът на NEDO е съвместно предприятие, проведено в партньорство с японската NTT Data, една от най-големите ИТ компании в страната. Според прессъобщението на NTT, компанията планира и въвеждането на социалната реализация на новата инфраструктурна платформа през 2019 г., за да се стимулира световната верига за доставки.

По-рано тази седмица бе съобщено, че един от най-големите правоохранителни органи в САЩ, митниците и граничната защита (CBP), ще започне да тества система за проследяване на пратки, базирана на блокчейн.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света