НАЧАЛО Биткойн Алткойни

xRapid на Ripple е много по-малко волатилен от фиатните пари

ЮЛИ. 1, 2019 11:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 xRapid на Ripple е много по-малко волатилен от фиатните пари

Главният технологичен директор на Ripple, Дейвид Шварц, предлoжи своите възгледи за произхода и стратегията на XRP-базираното решение на компанията.

В интервю за конференцията Future of Fintech в Ню Йорк, Шварц казва, че xRapid е създаден след като Ripple се сблъска с трудности, в опитите за убеждение на банките да приемат XRP за трансгранични плащания.


„Мисля, че в момента се води борба да убедим банките, защото те са изключително консервативни. Те действат много бавно. Открили сме, че небанковите финансови институции и платежните компании са много, много по-агресивни и се интересуват много повече от неща, които могат да им спестят време, пари и разходи. И така ние построихме продукта xRapid като начин да решим този проблем, след което бе адаптиран към реална ситуация, пред която сме изправени.


Имахме тази идея, че институциите ще държат XRP или дигитален актив. Поради различни причини обаче, светът не беше готов да прави плащания с дигитални активи, както и адекватно да се обърне към регулаторните въпроси, липсата на ликвидност и незряла екосистема около криптовалутите. Така че не можехме да се стремим към резултата, кйето искахме. Трябваше да измислим по-практичен план. "


Шварц казва, че xRapid в крайна сметка е предназначен за елиминиране на проблемите обвързани с волатилността на дигиталните активи.


Според Шварц, xRapid често е по-малко волатилен от фиатните валути поради своята скорост. С xRapid, фиатната валута се преобразува в XRP, изпраща се в чужбина и се прехвърля обратно в паричната единица в съответната страна - процес, който отнема минута или две за завършване.„xRapid има две цели. Едната от тях представлява вид международни потоци от типа на паричните преводи, където разходите са много високи и волатилността всъщност благоприятства дигиталния актив, което е нещо странно. Обикновено хората казват, че проблемът с дигиталните активи е, че те са толкова нестабилни.


Ако можете да използвате XRP монети, които обикалят света в рамките на няколко секунди, волатилността е действително по-малка. Въпреки че XRP е по същество по-волатилен, вие реално го задържате само за минута или две.


И мисля, че другото нещо, с което xRapid се справя, е, че може да използвате банка, която не иска да имаг досег с дигиталния актив."


Що се отнася до конкуренцията между XRP и другите дигитални активи, като Libra на Facebook, Шварц казва, че Ripple иска да постигне общ успех, за да процъфти цялата крипто и блокчейн екосистема.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Лайткойн (LTC) бележи силен старт на декември

Всъщност инвеститорите в 'сребърната криптовалута' претърпяха загуби и монетата преобърна целия си растеж от първата половина на месеца.Но през декември Лайткойн (LTC) може да види отскок, ако не загу...
ДЕК. 1, 2021 15:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Algorand може да види значителна активност

Borderless Capital иска да използва своя фонд от $500 милиона, за да подкрепя проекти, захранващи "следващото поколение" децентрализирани проекти в блокчейна на Algorand.Фирмата за рисков капитал Bord...
ДЕК. 1, 2021 14:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bancor представя нови стейкинг пулове и нов защитен механизъм

Bancor е основан през 2017 г. и е първият DeFi протокол, който въвежда AMMs в блокчейна. Базираната на Етериум платформа за обмен и кредитиране също така позволява на потребителите да печелят награди ...
ДЕК. 1, 2021 18:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale стартира Solana тръст

Компанията вече има близо $54 милиарда общи активи под управление.Новият тръст, който е 16-ият крипто инвестиционен продукт на компанията, ще инвестира единствено в Solana (SOL). Главният изпълнителен...
ДЕК. 1, 2021 11:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света