НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Wrapped BTC - стабилна монета, подкрепена от Биткойн, на Етериум блокчейна

ФЕВ. 1, 2019 15:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Wrapped BTC - стабилна монета, подкрепена от Биткойн, на Етериум блокчейна

Новa стабилна монета, подкрепена с Биткойн, бе пусната на блокчейна на Етериум.

“Wrappped BTC” (WBTC) официално стартира ERC-20 токен в сряда вечерта.


Проектът беше представен за първи път през октомври като съвместна инициатива между стартъпите за децентрализирани борси Kyber Network и Republic Protocol, както и крипто компанията BitGo.

Както е посочено на уебсайта на проекта, целта на WBTC е да предложи по-голяма ликвидност на Етериум екосистемата, която включва децентрализирани борси и финансови приложения.

Директорът на BitGo Бенедикт Чан твърди за Wrapped BTC, че притежава стабилността на Биткойн и гъвкавостта на Етериум, като сравни новия актив с традиционните банкноти (видът, който някога е бил изкупуван за злато).

Макар и нестабилен в сравнение с американския долар, BTC е най-ликвидният и стабилен от актив сред криптовалутите, отбеляза той.

От началото на сряда вечерта се съобщава за 72.4214 WBTC в Етериум мрежата, обезпечени с 72.4216 BTC (приблизително $ 250,000), заключени в блокчейна на Биткойн .

Използвайки технология, известна като "атомни суапове", за да улесни между-верижните сделки, потребителите на Етериум могат да поискат от сертифицираните "търговци" да получат WBTC, след като са преминали необходимите процедури за идентификация (KYC, AML).

Тъй като играят ключова роля в обмена и ликвидацията на новите символи на WBTC, търговците са дефинирани в Бялата книга на технологията като „институцията или страната, към която ще бъдат изсичани и изгорени токени“.

Според екипа, разработващ монетата, в момента има осем търговци, които да улеснят обмена между Wrapped BTC и BTC. Те включват: AirSwap, Dharma, ETHfinex, GOPAX, Kyber Network, Prycto, Ren и Set Protocol.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Може ли Етериум да достигне $12,000 този цикъл?

 Сега анализаторите се обърнаха към графиките, за да се опитат да използват технически анализ, за ​​да определят къде според тях може да се озове цената на актива през следващите месеци. С остава...
ОКТ. 23, 2021 12:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Аржентина вече можеш да си купиш апартамент с Shiba Inu (SHIB)

Candoli Propiedades, аржентинска агенция за недвижими имоти в Санта Клара дел Мар, град, разположен на атлантическото крайбрежие на Буенос Айрес, обяви, че сега приема токена, вдъхновен от японската п...
ОКТ. 23, 2021 11:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света