НАЧАЛО Други

IBM с блокчейн платформа базирана на Stellar

ОКТ. 24, 2018 20:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 IBM с блокчейн платформа базирана на Stellar

Според IBM, новата платежна мрежа използва цифровата валута на Stellar,блокчейнът за "клиринг и уреждане на трансграничните плащания" в почти реално време.

IBM пусна блокчейн платформа, наречена Blockchain World Wire.Stellar мрежата е разпределен, базиран на блокчейн леджър, който улеснява трансфера на стойност между различните активи. Подобно на Ripple, Stellar може да обработва обмен между фиатни валути и цифрови активи. Използвайки този протокол, IBM иска да даде възможност на финансовите институции да прехвърлят пари бързо и надеждно, като същевременно премахват посредниците и комплексността, свързани с традиционните международни платежни системи.

Говорейки с Bitcoin Magazine, Джед Маккейлъб, съосновател на Stellar Development Foundation, заяви: "Прилагането на протокола Stellar от IBM има потенциала да промени начина, по който се движат парите по целия свят, като по този начин драстично подобряват международните транзакции и стимулират финансовото приобщаване в развиващите се страни. "

За да използва новата платежна система, две финансови институции трябва да се договорят за валутата - стабилна монета или какъвто и да е цифров актив - да бъдат използвани като мост между две фиатни валути. Компаниите ще използват съществуващата си платежна система, свързана с API на World Wire, за да превърнат фиат в цифров актив. World Wire ще преобразува цифровия актив във втората фиатна валута, завършвайки транзакцията. Подробностите за транзакциите ще бъдат записвани на блокчейн за клиринг.

По-рано тази година, IBM си партнира със Stronghold, за да създаде първата стабилна монета, наречена "Stronghold USD" в мрежата на Stellar.

По това време заместник-председателят на IBM Global Blockchain, Джеси Лунд, заяви: "IBM ще проучи случаите на използване при бизнес мрежи, които сме разработили като потребител на токена. Виждаме това като начин за привеждане на финансовото уреждане в транзакционната бизнес мрежа, която изграждаме ".

Последните ходове на IBM представляват конкуренция за продуктите на Ripple, насочени към институционални клиенти, като xCurrent и xRapid. Въпреки това, съществуват опасения относно привлекателността на Ripple за финансовите институции.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com си партнира с Леброн Джеймс

Ходът е предназначен да научи децата на крипто технологията и начините, по които тя може да повлияе на живота им.Приблизително 1,600 деца в I Promise School на четирикратния шампион на НБА ще научат з...
ЯНУ. 28, 2022 18:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

Месечната заплата на депутата от Брюксел от 5,500 евро ще бъде конвертирана в Биткойн с помощта на платформата за крипто търговия Bit4You, съобщи Bruzz. Беукелаер, който представлява партията Хуманист...
ЯНУ. 28, 2022 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръководителят на гейминг отдела в YouTube ще се присъедини към Polygon Studios

Във вторник Райън Уайът, ръководител на гейминга в YouTube, обяви, че ще напусне платформата за споделяне на видео през февруари. Отчасти благодарение на неговото лидерство, YouTube Gaming вижда над 2...
ЯНУ. 28, 2022 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света