НАЧАЛО Други

IBM с блокчейн платформа базирана на Stellar

ОКТ. 24, 2018 20:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 IBM с блокчейн платформа базирана на Stellar

Според IBM, новата платежна мрежа използва цифровата валута на Stellar,блокчейнът за "клиринг и уреждане на трансграничните плащания" в почти реално време.

IBM пусна блокчейн платформа, наречена Blockchain World Wire.Stellar мрежата е разпределен, базиран на блокчейн леджър, който улеснява трансфера на стойност между различните активи. Подобно на Ripple, Stellar може да обработва обмен между фиатни валути и цифрови активи. Използвайки този протокол, IBM иска да даде възможност на финансовите институции да прехвърлят пари бързо и надеждно, като същевременно премахват посредниците и комплексността, свързани с традиционните международни платежни системи.

Говорейки с Bitcoin Magazine, Джед Маккейлъб, съосновател на Stellar Development Foundation, заяви: "Прилагането на протокола Stellar от IBM има потенциала да промени начина, по който се движат парите по целия свят, като по този начин драстично подобряват международните транзакции и стимулират финансовото приобщаване в развиващите се страни. "

За да използва новата платежна система, две финансови институции трябва да се договорят за валутата - стабилна монета или какъвто и да е цифров актив - да бъдат използвани като мост между две фиатни валути. Компаниите ще използват съществуващата си платежна система, свързана с API на World Wire, за да превърнат фиат в цифров актив. World Wire ще преобразува цифровия актив във втората фиатна валута, завършвайки транзакцията. Подробностите за транзакциите ще бъдат записвани на блокчейн за клиринг.

По-рано тази година, IBM си партнира със Stronghold, за да създаде първата стабилна монета, наречена "Stronghold USD" в мрежата на Stellar.

По това време заместник-председателят на IBM Global Blockchain, Джеси Лунд, заяви: "IBM ще проучи случаите на използване при бизнес мрежи, които сме разработили като потребител на токена. Виждаме това като начин за привеждане на финансовото уреждане в транзакционната бизнес мрежа, която изграждаме ".

Последните ходове на IBM представляват конкуренция за продуктите на Ripple, насочени към институционални клиенти, като xCurrent и xRapid. Въпреки това, съществуват опасения относно привлекателността на Ripple за финансовите институции.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света